Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: jindra73

Takže pokud mám v TP maximální rychlost vozidla 181km/h ( snad je to i ta konstrukční rychlost), tak mohu dát T index gum ( do 190km/h) a mělo by to být u pojišťovny v klidu- snad je Vyhláška- zákon je rozhodující !

Já mám 190, tak můžu dát taky T.

Odesláno

Tak jsem si chlapi tu 341 trochu pročetl a souhlas a dík za info pisateli. Jenže - dostal jsem se k příloze této vyhlášky, kde jsem byl tak zahlcen nařízeními naší milované unie, že jsem dosatl chuť toho mého miláčka vyměnit za velblouda s jedním hrbem, se kterým namusím na STk a na spoustu dalůších dalších věcí. Kurňa, kdy ta právní a a narůstající buzerace nás obyčejných lidí skončí? Vždyť je přeci naprosto jasné, že když mám tohle skvělé auto, nové pneu, platím daně - tak by jsem neměl být buzerován za nějakou pitomost. Fakt závitím těm arabákům, že s velbloudem nemají mimo vody a žrádla problémy.:D

Odesláno

V příloze jedna se píše:

15. Pneumatiky

a) na vozidle kategorie M, N nebo O se smějí použít jen pneumatiky podle ustanovení technického předpisu uvedeného v čl. 2 bod 46 tabulky této přílohy (92/23/EHS, příloha IV). Užití pneumatik na vozidle musí být homologováno podle uvedeného předpisu nebo schváleno podle jeho technických příloh.

b) další ustanovení pro pneumatiky na vozidlech v provozu jsou uvedena v § 21 této vyhlášky.

A ještě §21 odst. 3:

(3) Na vozidle, pokud při schválení technické způsobilosti typu není stanoveno jinak, smí být používány pouze pneumatiky určené pro daný typ vozidla výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik. Nosnost pneumatik nesmí být nižší než povolené zatížení připadající na kolo (nápravu) vozidla. Jako náhradního kola s pneumatikou může být použito pro nouzové dojetí kola s pneumatikou jiné nebo zvláštní konstrukce nebo jiného rozměru, určeného pro tento účel výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik. Tato kola musí být homologována podle předpisu EHK č. 64 nebo směrnice 92/23/EHS.

Tak jsem z toho jelen. Z obou mi vyplývá, že smí být použity jen pneu schválené na vozidlo. Pokud mám schváleny a homologovány dle výrobce s indexem H, ale v TP na přední nápravě T!!, tak bych nemohl dát T, i když dle §21 odst. 1 vyhlášky by to šlo. Nebo dle odst. 1 můžu obejít odst. 3?

Asi to moc řešim...

Odesláno
Původně zaslal: hloze-ja

V příloze jedna se píše:

15. Pneumatiky

a) na vozidle kategorie M, N nebo O se smějí použít jen pneumatiky podle ustanovení technického předpisu uvedeného v čl. 2 bod 46 tabulky této přílohy (92/23/EHS, příloha IV). Užití pneumatik na vozidle musí být homologováno podle uvedeného předpisu nebo schváleno podle jeho technických příloh.

b) další ustanovení pro pneumatiky na vozidlech v provozu jsou uvedena v § 21 této vyhlášky.

A ještě §21 odst. 3:

(3) Na vozidle, pokud při schválení technické způsobilosti typu není stanoveno jinak, smí být používány pouze pneumatiky určené pro daný typ vozidla výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik. Nosnost pneumatik nesmí být nižší než povolené zatížení připadající na kolo (nápravu) vozidla. Jako náhradního kola s pneumatikou může být použito pro nouzové dojetí kola s pneumatikou jiné nebo zvláštní konstrukce nebo jiného rozměru, určeného pro tento účel výrobcem vozidla a výrobcem pneumatik. Tato kola musí být homologována podle předpisu EHK č. 64 nebo směrnice 92/23/EHS.

Tak jsem z toho jelen. Z obou mi vyplývá, že smí být použity jen pneu schválené na vozidlo. Pokud mám schváleny a homologovány dle výrobce s indexem H, ale v TP na přední nápravě T!!, tak bych nemohl dát T, i když dle §21 odst. 1 vyhlášky by to šlo. Nebo dle odst. 1 můžu obejít odst. 3?

Asi to moc řešim...

No, pokud máš v TP zapsané \"T\", tak odst.3 neobcházíš, neboť právě při schvalování technické způsobilosti bylo stanoveno jinak.

Ale já bych do toho zbytečně nezabředával. Zákony a vyhlášky jsou v tomhle státě tak komplikované, že se v nich málokdo vyzná. Navíc jsou děravé a může se stát, že si protiřečí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...