Marcel505 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: pastorek Teraz vážne. Ak nemá vôľu je škoda ho meniť. To vydrží ešte dlho. Ak bude mať evidentnú vôľu alebo začne škrabotať tak potom sa to oplatí riešiť. to sem chtel vedet dekuji By mě zajímalo, jak tu vůli zjistíte. Mě na zkoušce čepů a uložení přední nápravy přišli právě na to, že mám vůli v ložisku. Když za to kolo chytím, vypadá to jako by vůle nebyla... Aneb kdyby jsi aaischo zajel na tu STK aby ti to vyzkoušeli, věděl bys co a jak. No s tím hučením ložiska - odnese to pak v nejhorším to pouzdo ložiska, náboj by to měl přežít. Ale když s tím budeš jezdit dlouho, tak počítej s tím, že můžou kuličky vyletět... Aneb - možná by stačilo zkontrolovat jestli je dobře dotáhnutý - správným momentem... Citovat
pastorek Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 \"No s tím hučením ložiska - odnese to pak v nejhorším to pouzdo ložiska, náboj by to měl přežít. Ale když s tím budeš jezdit dlouho, tak počítej s tím, že můžou kuličky vyletět...\" hmm, ty asi nemáš skúsenosť s poškodeným ložiskom na kolesi. Akonáhle príde k odlupovaniu šupiniek z guličiek alebo z dotykovej dráhy tak to iste spoznáš na zvuku. Už vôbec nehovorím o poškodení klietky ložiska ktoré predchádza vypadávaniu guličiek. To je rachot ktorý by neprehliadol ani hluchý lebo sa prenáša na celé auto. Mimochodom i tá nadmerná vôľa je poznať ale to chce trochu praxe a byť \"zžitý\" s autom. Citovat
P607Olda Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Já bych to ložisko vyměnil. Předpokládám, že máš zaměstnání, takže nějaké korunky jsou, a když dáš do (starého) auta 2 Kč na km tak je to v normě. Nevím, kolik může stát to ložisko - 1500? Citovat
Hafity Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: P607Olda Já bych to ložisko vyměnil. Předpokládám, že máš zaměstnání, takže nějaké korunky jsou, a když dáš do (starého) auta 2 Kč na km tak je to v normě. Nevím, kolik může stát to ložisko - 1500? Bych tipnul patnactset i s prací.... Citovat
Cepak Odesláno 15. září 2010 Odesláno 15. září 2010 hosi, podle me tohle forum bylo vytvoreno proto aby se tu radilo a ne proto aby se tu nekteri jedinci buzerovali. Kdyz ten clovek ma k tomu autu trochu vztah a cit tak se o nej stara a chce aby mu slouzilo jeste nakou chvili. Tak to pochopte a nepiste tu take dementnosti,a zkuste mu poradit. Dik za vsechny co souhlasi. Citovat
chotemicak Odesláno 25. září 2010 Odesláno 25. září 2010 O cenu ložiska celkem nejde. Našel jsem ho na netu asi za 380,- Kč. Záleží jak si to auto hodláš nechat dlouho. Já měnil na jaře obě páč už mě fakt vadilo jak to hučí. Nicméně spokojenost a hned jinej pocit z jízdy. Jo a taky bych řek že není potřeba Aaischu hned napadat, ikdyž jeho dotazy jsou někdy lehce naivní. Citovat
P607Olda Odesláno 25. září 2010 Odesláno 25. září 2010 Cepak: koukám, že reaguješ po dvou letech. Aaischa už má dávno jiné auto (možná několik) a jiné starosti. Naposled jsem ho potkal před rokem, vypadal spokojeně a rozhodně vypadal, že finančně nestrádá, má dobré zaměstnání. Aaischa sem dával několik (nejdříve) lehce naivních dotazů, pak jsme mu pomohli projít STK atd. Rozešli jsme se v dobrém. Takže nemusíš mít obavu z buzerace. Chce to jenom trochu znát souvislosti. [upravil dne 25.9.2010 od P607Olda] Citovat
chotemicak Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 Tak to platí i na mě. Já si vůbec nevšim jak je to starý vlákno. Citovat
Cepak Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 :D ja na to taky nekoukal jak je to stary. Tak sorry. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.