milhaus850 Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Zdravím, mám takovej problém s vůlí v nápravě, která se projevuje hlavně při brždění...už sem vyměnil silentbloky ramen kulové čepy spodní a řídící jsou v pořádku, ale když na kolo chytnu tak s ním volně zahýbám kousek doleva doprava ( ve směru otáčení kola do zatáček ), nebo když do něj kopnu, tak tu vůli cítím...mám dojem že se to kousek hejbá v hřebenu řízení...nemáte s tím někdo zkušenost???Jde to nějak dotáhnout, nebo něcím vymezit a nebo se musí vyměnit komplet řízení... Citovat
vendelinek Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Když máš,jak píšeš,všechno v cajku,tak co třebas na ložisku:myslimnehučí ti to?Když je ložisko v háji ,tak to má taky trošku vůli Předpokládám,že se bavíme o 306ce,když seš v týdle sekci [upravil dne 20.8.2008 vendi.stejskal] Citovat
milhaus850 Odesláno 20. srpen 2008 Autor Odesláno 20. srpen 2008 jj o 306...ložiska O.K. nic nehučí....fakt mám pocit že je to někde na řízení...protože když za to kolo chytnu oběma rukama a hejbu s ním jakoby doleva doprava ve smyslu natáčením kol do zatáček tak to proste má vůli a vcelku velkou....napadá mě fakt jen ten hřeben...tam bude nějaká součástka co se časem opotřebí...možná to jde přitáhnout nějak nebo vyměnit...ještě sem se s tímto problémem nesetkal ani u jiných aut...jen doufám že se nebude muset vyměnit celej hřeben řízení, to by byla paleta.... Citovat
tibil Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 ..vôla je len na jednom alebo na oboch kolesach ? Skus stiahnut manzety,ci niesu vybite tie gulove puzdra ktore spajaju akoby hreben riadenia s tou tyckou co ide ku kolesu.Neviem co sa ako vola,ale hadam si pochopil co myslim. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Vůle bude nabeton tam,kde píše --tibil-- Citovat
milhaus850 Odesláno 21. srpen 2008 Autor Odesláno 21. srpen 2008 Přesně tohle si myslím taky, akorát sem se chtěl přesvědčit...a zeptat se zda jste to někdo už neřešil...ta tyčka s tím kulovým pouzdrem by měla jít koupit samostatně za nějakejch 400Kč a vyměnit by ji asi taky nemělo být problém...bude nejspíš jen našroubovaná do toho hřebenu...nedělal ste to někdo??? Jinak dík za radu a jak budu mít chvilku tak se na to vrhnu a písnu jak sem dopadl..... Citovat
ozzy56 Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 Je to přesně jak píšeš--stáhneš manžetu a povolíš--dělám to sikovkama,jsou tam zářezy,samozřejmě namazat,zkontrolovat manžety. Když tu řídící tyč budeš mít dole,opatrně(pomalu)vytoč hřeben ven a pořádně promaž--ten hřeben tu vazelínu potom ,,zanese\'\' dovnitř.To samé i na druhé straně. Nakonec by se měla udělat geometrie (sbíhavost). Nemyslím úplně ven--jen co to jde ho vysuň. [upravil dne 21/8/08 ozzy1956] Citovat
Marcel505 Odesláno 21. srpen 2008 Odesláno 21. srpen 2008 Jo, táhla řízení by to mohla být. Už jsme to tu myslím párkrát řešili. Pak by to mohlo ještě dělat pouzdro na pravé straně, vlastně je na konci řízení napravo a z tohoto pouzdra vylézá hřeben. Tam někdy vůle je, ale to když má auto najeto víc a při jízdě to moc slyšitelné není (teda pokud to není extrémně vyběhané). Ty táhla se dají vyměnit v pohodě a na geometrii potom určitě. Citovat
beda08pet Odesláno 5. září 2008 Odesláno 5. září 2008 to: MILHAUS Mám stejný problém u P206, jak píšeš když chytneš za kolo a snažís se s ním jakoby zahýbat ve směru zatáčení, je tam cítit vůle. Kámoš mi měnil kuláky na tyči řízení a zdá se, že ta vůle je pryč. Dnes jedu s autem na geometrii,ale je to teda mazec, když není udělá sbíhavost, tak to auto po cestě lítá skoro jak cigán v hospodě... Jak se to projevovalo u tebe?Já měl pocit že auto nejede přesně kam mu dáváš povel volantem a mělo tendenci na cestě \"plavat - předkem) Pak dám vědět, jak jsem dopadl, zatím všem hezký pátek Citovat
milhaus850 Odesláno 5. září 2008 Autor Odesláno 5. září 2008 no mi to nijak neplave...spíš se mi ta přední náprava rozvibruje při prudším brždění z větší rychlosti...já mám kuláky O.K. měnil sem i silentbloky uchycení ramen do nápravnice, tak už můžu mít vůli jen v tom hřebenu...asi budou vymačkaný ty pozdra na těch řídících tyčkách...nemám ale bohužel pořád čas se na to mrknout... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.