Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak som sa rozhodol nahradiť obyčajné parkovačky s nepekným žltým svetlom ledkovými s bielym svetlom, čo v kombinácii s xenónami vyzerá oveľa lepšie. Použil som ledky na obrázku, keďže majú lepší rozptyl aj do strán. Existuje aj druh so štyroma malými ledkami miesto jedného veľkého klobúčika. Keď som ich však vyskúšal svietili na môj vkus príliš bodovo priamo dopredu, takže osvetlenie paraboly a tým aj viditeľnosť v noci bola slabšia. Cena oboch typov za pár je cca 100Sk. Pri zapojení treba vyskúšať v ktorej polohe svietia, keďže to sú diódy a nie je tam žiadny kľúč na určenie správnej polohy.

Kto to už skúšal iste zistil, že po pripojení palubný počítač šteká, že je vyhorená žiarovka obrysových svetiel. Ledky majú totiž neporovnateľne menší odber ako klasické žiarovky (0,03A oproti 0,36A parkovačky 5W). Ďalší vec, čo som zistil je, že aj keď sú vypnuté akékoľvek svetlá, led parkovačky trošku svietia (cez deň to nie je skoro vidieť) a to kým \"nezaspí\" BSI. Z nejakého dôvodu nimi prechádza nejaký minimálny prúd, ktorý u bežných žiaroviek nestačí na rozžeravenie vlákna, ale ledkám stačí na svietenie.

Obidva problémy vyrieši odpor paralelne pripojený ku každej z led parkovačiek. Jeho hodnotu som meraním a výpočtom určíl na 39ohm, pozor však treba dodržať watáž, ktorá musí byť aspoň 4W, lepšie však 6W.

Jediným nedostatkom tohto riešenia je, že kým klasická žiarovka nahrieva priestor pred parabolou, kde to je samozrejme dostatočne dimenzované, pripojený odpor nahrieva priestor za parabolou, v mieste kde sú konektory žiaroviek. U 407 je tento priestor pomerne malý a vzniká obava, či odpor nespôsobí narušenie okolitých plastov. Dnes sa chystám na dlhšiu trasu a budem to priebežne monitorovať. Výsledok potom doplním. V prípade problémov by bolo možné vyviesť odpor na drôtoch až celkom mimo telesa svetla popri gumovej krytke, takéto riešenie sa mi však nepáči, to radšej budem mať žlté žiarovky.

post-0-141096017745_thumb.jpg

Odesláno

ja som na svojom aute nic take ako hlasky pc a nocne svietenie nepozoroval.iba viem,ze bez toho odporu na peugeote nevydrzia dlho.uz mi dvakrat zhoreli a nahradil som ich modrymi ziarovkami co maju svietit na bielo.boli drahsie ako led ale vysledok je horsi.led svieti lepsie.odpor im urcite pomoze

Odesláno

za 100SKK/par je to docela dost prehnana cena, kdo hleda na internetu, neda za ne vic jak 20Kc/par ;)

dalsi slabinou tehle LED je ze rady odchazi, napetove spicky v palubni siti je vcelku brzo dokazou odrovnat, patrne ty predradne odpory uvnitr jsou spocitane na 12V, ale v aute je bezne 14,5V, mam v planu zaradit pred ne stabilizator 78L12

Jinak tuhle mi pripravily tyhle LED pekne prekvapeni a to kdyz jsem vylezl z auta a nechal rozsvicene parkovacky - jedna z LEDek se rozhodla, ze je nudne jenom stale svitit a zacla vytvaret stroboskopicky efekt, takze s docela velkou frekvenci blikala a fakt to vypadalo, ze mam ve svetle stroboskop. Stydel jsem se za to tak, ze jsem ji okamzite ze svetla vytahnul :)

[upravil dne 18/8/08 Ferry]

Odesláno

ja som ta nenahovoril, :Dja som ti povedal len to,, ze to pekne svieti :P:papa:papa

Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: marisw

kup si 307.. :P:P:P:P:P:P

Najprv ma nahovoríš na tie ledky a teraz to skúšaš s autom? :bacha

Odesláno

je to nejakych 70 Kč, v obchode na tom maju marzu...takze sa netreba cudovat..... to je normal cena....tiez som ich videl na nete lacnejsie....ale 10 korun hore dole..... uz clovek nato dlabe....pri dnešných životnych problemoch je toto nič :):super

Původně zaslal: Ferry

za 100SKK/par je to docela dost prehnana cena, kdo hleda na internetu, neda za ne vic jak 20Kc/par ;)

dalsi slabinou tehle LED je ze rady odchazi, napetove spicky v palubni siti je vcelku brzo dokazou odrovnat, patrne ty predradne odpory uvnitr jsou spocitane na 12V, ale v aute je bezne 14,5V, mam v planu zaradit pred ne stabilizator 78L12

Odesláno

je to nejakych 70 Kč, v obchode na tom maju marzu...takze sa netreba cudovat..... to je normal cena....tiez som ich videl na nete lacnejsie....ale 10 korun hore dole..... uz clovek nato dlabe....pri dnešných životnych problemoch je toto nič :):super

mno hele pri tom jak rychle tyhle LEDky odchazi si docela rozmyslim, jestli za ne dam 18Kc/par a nebo 70Kc, mozna 52Kc neni moc, ale dve pivka si za to das ;)

Odesláno

dufam, ze mi to neodide.....

Lebo.... prisaham.... že to auto podpálim...

:D:D

inak, kde su na nete za 18k4 par...to si ich kupim do foroty aspon po 6 kusov :)

mno hele pri tom jak rychle tyhle LEDky odchazi si docela rozmyslim, jestli za ne dam 18Kc/par a nebo 70Kc, mozna 52Kc neni moc, ale dve pivka si za to das ;)

[upravil dne 18/8/08 marisw]

Odesláno

Nad cenou som nešpekuloval. Kopla ma múza, tak som to chcel vyriešiť hneď. S pozštovným by to bolo viac ako 20.

Odesláno

tak tak...tiez som to kupil za 105 sk, hned ked som ich videl vo výklade...cenu som neriesil....clovek skusa veci nove....a nebudem kvoli dvom parkovackam pol dna sediet za iPc a hladat za najlepsiu cenu a cakat 5 dni kym mi to pride domov...

Nad cenou som nešpekuloval. Kopla ma múza, tak som to chcel vyriešiť hneď. S pozštovným by to bolo viac ako 20.

Odesláno

prave ze kdo hleda, najde za 18Kc a doprava je zdarma ;) fakt, nekecam, www.dealextreme.com

Odesláno

:o:o:o:o

nooo.asi len treba vediet kde hladat, a nudu v praci vyplnit šmírovanim na nete:D:D:D:P

prave ze kdo hleda, najde za 18Kc a doprava je zdarma ;) fakt, nekecam, www.dealextreme.com

Odesláno

Tak som včera vykonal tú testovaciu jazdu 2x po cca hodine. Následná kontrola okolia vložených odporov neukázala žiadne zmeny spôsobené teplom. Bolo síce cítiť, že vnútro je vlažné, ale žiadne deformácie tam nie sú. Takže náhrada dopadla k plnej spokojnosti. Ešte odsledujem ako dlho vydržia tie ledky.

• O 3 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: kajvet

Původně zaslal: Přema

Já tohle vyřešil normálníma žárovkama s modrým sklem a svítí to super určitě lepe jako normál čirá....

Nezkoušel někdo tohle? http://stualarm.cz/produkt/sj-t10hp-parkovaci-zar-t10-bile-led-high-pow/

Nezkoušel ale jsem přesvědčen že to bude svítit pěkně ale stejně ti bude počítač hlásit chybu parkovačky....tomu se nevyhneš.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...