Jenda 309 Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Zdravím všechny, nedávno jsem se stal majitelem 309ky a tak bych potřeboval pár informací od někoho kdo se v tom vyzná protože jsem se nějak ztratil. Takže: 1. V techničáku je napsaný rok výroby 12/1990 karoserie je ta faceliftovaná - jiné víko kufru světla apod. Hledal jsem nějaké autodíly na elitu a zjistil jsem že vlastně nevím co to je za auto Pak jsem si v TP všimnul že byla měněná celá karoserie takže mam doma 309 I s II karoserií. Moje otázka teda je: motor označení 1FS1G to asi ještě není všechno v elektrice ne? 2. Další navazující na první přečetl jsem si tu pár problémů se škubáním za jízdy v nižších otáčkách. Měnil jsem paliv. i vzduch. filtr, kabely od rozdělovače, svíčky, jediný co mě ještě napadá je samotnej rozdělovač. Kvůli tomu ta první otázka. 3. Katalyzátor je asi v tahu, jak je to s univ katíkama? Jsou v pohodě nebo je lepší originál od Peugeotu? 4.Zdá se mi že auto mírně sedí takže asi budou třeba zadní tlumiče. Uchycení apod na to jestli je to I nebo II karoserie nemá vliv ne? Abych věděl co koupit. Předem díky za odpovědi a předem se omlouvám jestli to tu někde bylo zmíněno. Citovat
Marcel505 Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Katalyzátory mají ve \"spei výfuky\" v Praze na Proseku. Univerzálních je dost, od Peugeotu bude origo drahej... Citovat
KoudaK Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Na sedlou zadní nápravu nemaj tlumiče vliv... To je věc torzních tyčí... A podle čeho jsi usoudil,že je kat. v háji? Jestli je to šplíchačka tak to nech napíchnout a budeš hned vědět na čem seš.. A nemusíš nad ničím špekulovat.. Citovat
Jenda 309 Odesláno 12. listopad 2008 Autor Odesláno 12. listopad 2008 Zdravím tak jsem tu po delší době s další várkou všetečných otázek Chystám auto na zimu, měřák na fridex mám a tak jsem zjistil že je ho tam co by se za nehet vešlo. Od táty jsem dostal radu, že je lepší komplet vypustit a dát celou náplň znova. Takže otázka zní kolik má 309 obsah nádže na chlad. kapalinua popř kde je výpust. ventil? Olej byl měněný před rokem, vím že se mění po roce nebo po 10-15t.km. Tenhle má najeto 1500km je mírně nad ryskou minima má světle hnědou barvu, takže dolejt nebo taky radši vypustit? Dále (zřejmě problém s krok. motorkem) na volnoběh skáčou ot. od 900-1200 samovolně sem tam bim bam od toho se odvíjí další problěm plyn občas zabírá víc někdy míň nvm. jestli je to tím krokáčem nebo nějakým táhlem plynu. Dále bych rád koupil nějak knížku česky nebo anglicky psanou o 309 abych tu nepsal každou prkotinu. Předem díky za všechny rady P.S neustálý škubání za jízdy popsané na začátku, se vyřešilo výměnou pal. filtru. a to jak se mi zdálo že auto sedí se mi fakt jen zdálo [upravil dne 12.11.2008 Jenda 309] Citovat
Marcel505 Odesláno 12. listopad 2008 Odesláno 12. listopad 2008 Olej - bych nechal, ještě to rok vydrží, pokud tam teda nedali úplnou srágoru. Knížky o 309 se tu sem tam objevou, zkus pohledat. Nebo na Aukru, tam bývaj ty české manuály, ale ne vždy postačej... Citovat
KoudaK Odesláno 14. listopad 2008 Odesláno 14. listopad 2008 Co se týče knížek tak jsou dvě... Jezdíme s vozem Peugeot 309 (cca 150 kč spíš příručka) a Jak na to Peugeot 309 (a ta stojí okolo 800 kč ). Tak máš na výběr.. Citovat
OK406 Odesláno 14. listopad 2008 Odesláno 14. listopad 2008 Jezdíme s vozem Peugeot 309 a Jak na to? Peugeot 309. Tak to jsou ty knihy. Pokud je možnost, tak před zimou se podívat na spodek auta a kdyžtak jej natřít = ošetřit nátěrem! A taky dát zimní náplň kapaliny do ostřikovače čelního skla. Citovat
Jenda 309 Odesláno 15. listopad 2008 Autor Odesláno 15. listopad 2008 Původně zaslal: OK406 Jezdíme s vozem Peugeot 309 a Jak na to? Peugeot 309. Tak to jsou ty knihy. Pokud je možnost, tak před zimou se podívat na spodek auta a kdyžtak jej natřít = ošetřit nátěrem! A taky dát zimní náplň kapaliny do ostřikovače čelního skla. Díky moc za odkazy ta druhá vypadá dobře. Nemrznoucí v ostřikovačích mám, přezuto mám jen chybí dolít fridex tušim že g48 ale nevim kolik má 309 nádrž. Chladič byl měněný před rokem tak nevim jestli to vypustit a vše znova nebo jen dolejt. Citovat
Guest Jakub Řehulka Odesláno 16. listopad 2008 Odesláno 16. listopad 2008 Čaute mám dotaz, nějak se mi zahřívají přední kola! Ne pneumatiky, ale primo hori ty srouby na nich! Nekdy jsou v klidu ale nekdy se na ne neda ani sahnout! cim to je?DIKY Citovat
KoudaK Odesláno 16. listopad 2008 Odesláno 16. listopad 2008 Původně zaslal: Jakub Řehulka Čaute mám dotaz, nějak se mi zahřívají přední kola! Ne pneumatiky, ale primo hori ty srouby na nich! Nekdy jsou v klidu ale nekdy se na ne neda ani sahnout! cim to je?DIKY Máš ucpaný brzdový hadice.. Zabrzdíš a ten tlak tam zůstane,takže ti brzdíjou přední kola i když nechceš.. Já to měl taky a vyměnil jsem je a je to OK... Jo jsou to ty hadice jen o délce cca 50 cm... Z třmenu do úchytu na kastli kde se to napojuje na brzdovou trubičku... Tam by to mělo jít rozdělat,je tam něco jako bajonet. [upravil dne 16/11/08 KoudaK] Citovat
Guest Jakub Řehulka Odesláno 17. listopad 2008 Odesláno 17. listopad 2008 Původně zaslal: KoudaK Původně zaslal: Jakub Řehulka Čaute mám dotaz, nějak se mi zahřívají přední kola! Ne pneumatiky, ale primo hori ty srouby na nich! Nekdy jsou v klidu ale nekdy se na ne neda ani sahnout! cim to je?DIKY Máš ucpaný brzdový hadice.. Zabrzdíš a ten tlak tam zůstane,takže ti brzdíjou přední kola i když nechceš.. Já to měl taky a vyměnil jsem je a je to OK... Jo jsou to ty hadice jen o délce cca 50 cm... Z třmenu do úchytu na kastli kde se to napojuje na brzdovou trubičku... Tam by to mělo jít rozdělat,je tam něco jako bajonet. jj diky!a to jsis měnil sám nebo to mám dát raději do servisu? [upravil dne 16/11/08 KoudaK] Citovat
KoudaK Odesláno 17. listopad 2008 Odesláno 17. listopad 2008 Původně zaslal: Jakub Řehulka Původně zaslal: KoudaK Původně zaslal: Jakub Řehulka Čaute mám dotaz, nějak se mi zahřívají přední kola! Ne pneumatiky, ale primo hori ty srouby na nich! Nekdy jsou v klidu ale nekdy se na ne neda ani sahnout! cim to je?DIKY Máš ucpaný brzdový hadice.. Zabrzdíš a ten tlak tam zůstane,takže ti brzdíjou přední kola i když nechceš.. Já to měl taky a vyměnil jsem je a je to OK... Jo jsou to ty hadice jen o délce cca 50 cm... Z třmenu do úchytu na kastli kde se to napojuje na brzdovou trubičku... Tam by to mělo jít rozdělat,je tam něco jako bajonet. jj diky!a to jsis měnil sám nebo to mám dát raději do servisu? Jo měnil jsem to sám... Zvedneš to a sundáš kolo a pak uvidíš jak je to tam přidělaný na tý kastli. Výtáhneš kleštěma takovéj plíšek připomínající U (stejný jako u škodovek ) a normálně by to mělo jít od sebe a pak tuším,že v třmenu je je to na závit. Jak mile si koupíš ty hadice,tak se na to mrkneš a zjistíš,že na tom nic není.. A je dobrý to na té kastli kde je ten bajonet to očistit drátákem a nějakou chvilku dopředu si všechno pocákat WD nebo naftou nebo i starou červenou brzdovou kapalinou.. Ušetříš si hromadu práce. Kdyby něco,tak se ještě klidně zeptej.. Citovat
Guest Jakub Řehulka Odesláno 17. listopad 2008 Odesláno 17. listopad 2008 Původně zaslal: KoudaK Původně zaslal: Jakub Řehulka Původně zaslal: KoudaK Původně zaslal: Jakub Řehulka Čaute mám dotaz, nějak se mi zahřívají přední kola! Ne pneumatiky, ale primo hori ty srouby na nich! Nekdy jsou v klidu ale nekdy se na ne neda ani sahnout! cim to je?DIKY Máš ucpaný brzdový hadice.. Zabrzdíš a ten tlak tam zůstane,takže ti brzdíjou přední kola i když nechceš.. Já to měl taky a vyměnil jsem je a je to OK... Jo jsou to ty hadice jen o délce cca 50 cm... Z třmenu do úchytu na kastli kde se to napojuje na brzdovou trubičku... Tam by to mělo jít rozdělat,je tam něco jako bajonet. jj diky!a to jsis měnil sám nebo to mám dát raději do servisu? Jo měnil jsem to sám... Zvedneš to a sundáš kolo a pak uvidíš jak je to tam přidělaný na tý kastli. Výtáhneš kleštěma takovéj plíšek připomínající U (stejný jako u škodovek ) a normálně by to mělo jít od sebe a pak tuším,že v třmenu je je to na závit. Jak mile si koupíš ty hadice,tak se na to mrkneš a zjistíš,že na tom nic není.. A je dobrý to na té kastli kde je ten bajonet to očistit drátákem a nějakou chvilku dopředu si všechno pocákat WD nebo naftou nebo i starou červenou brzdovou kapalinou.. Ušetříš si hromadu práce. Kdyby něco,tak se ještě klidně zeptej.. okay diky za rady... a ty hadice mam koupit jake?nejdrive se musim na to podivat at jsem v obraze ted tak jsem z toho vseho trosku mimo... Citovat
KoudaK Odesláno 18. listopad 2008 Odesláno 18. listopad 2008 Hadice koupíš nejspíš tyhle http://eshop.autobenex.cz/showimage.asp?img=/FotoCache/big/obrazky/076/32.502_.JPG to je jen pro to aby jsi viděl jaký máš kupovat.. A nebo vydělej ty starý nemocný a podle nich kup ty nový.. Tam kde je závit,tak to jde do třmenu brzd a ta strana s tím bajonetem je uchycená na kastli a propojená s trubičkou. Citovat
juraj Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Původně zaslal: Jakub Řehulka Původně zaslal: KoudaK Původně zaslal: Jakub Řehulka Původně zaslal: KoudaK Původně zaslal: Jakub Řehulka Čaute mám dotaz, nějak se mi zahřívají přední kola! Ne pneumatiky, ale primo hori ty srouby na nich! Nekdy jsou v klidu ale nekdy se na ne neda ani sahnout! cim to je?DIKY Máš ucpaný brzdový hadice.. Zabrzdíš a ten tlak tam zůstane,takže ti brzdíjou přední kola i když nechceš.. Já to měl taky a vyměnil jsem je a je to OK... Jo jsou to ty hadice jen o délce cca 50 cm... Z třmenu do úchytu na kastli kde se to napojuje na brzdovou trubičku... Tam by to mělo jít rozdělat,je tam něco jako bajonet. jj diky!a to jsis měnil sám nebo to mám dát raději do servisu? Jo měnil jsem to sám... Zvedneš to a sundáš kolo a pak uvidíš jak je to tam přidělaný na tý kastli. Výtáhneš kleštěma takovéj plíšek připomínající U (stejný jako u škodovek ) a normálně by to mělo jít od sebe a pak tuším,že v třmenu je je to na závit. Jak mile si koupíš ty hadice,tak se na to mrkneš a zjistíš,že na tom nic není.. A je dobrý to na té kastli kde je ten bajonet to očistit drátákem a nějakou chvilku dopředu si všechno pocákat WD nebo naftou nebo i starou červenou brzdovou kapalinou.. Ušetříš si hromadu práce. Kdyby něco,tak se ještě klidně zeptej.. okay diky za rady... a ty hadice mam koupit jake?nejdrive se musim na to podivat at jsem v obraze ted tak jsem z toho vseho trosku mimo... Kup hadice na favorita jsou uplně stejný a cena ja asi tak 1/3 oproti origoš. ja jsem je daval asi před 3ma kokama a zatim OK. Citovat
fitiny Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Můžu se zeptat?pomohla na ty problémy výměna brzdových hadiček na to zahřívání šroubů?díky za odpověď Citovat
Guest Jakub Řehulka Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Bohužel jsem sám neodvážil vyměnit brzdové hadičky takže nemůžu říct a do mechanika jsem to taky nedával jelikož nejsou finance!takže jezdím jak jezdím.....ale poznal jsem to i na sešlápnutí brzdového pedálu že někdy sešlápnu až dulů a někdy normálně.... Citovat
KoudaK Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: Jakub Řehulka Bohužel jsem sám neodvážil vyměnit brzdové hadičky takže nemůžu říct a do mechanika jsem to taky nedával jelikož nejsou finance!takže jezdím jak jezdím.....ale poznal jsem to i na sešlápnutí brzdového pedálu že někdy sešlápnu až dulů a někdy normálně.... Na tom není žádná věda! To je jak někde vyměnit nějakéj pitoméj šroub!! Citovat
drak309 Odesláno 21. leden 2009 Odesláno 21. leden 2009 na výměně byrzdových hadic nic není... NEMUSÍŠ SE TOHO BÁT a to myslím opravdu vážně... je to jako si doma poskládat vodovodní trubky... jednoduše si kup červenou brzdovku (super na povolování šroubů) začni polejvat tak 3 týdny předem, potom si kup konkor 101 ve spreji a vem si sadu klíčů a dem na to... sundej kolo hoď tam voko a začni.. půjde to samo. Citovat
fitiny Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Zdravím, k těm zahřívání šroubů,já nechci nic vyvracet,jsou tady zkušenější,ale mě se takhle taky nejdříve zahřívali šrouby,ale u zadního kola,také se na to nedalo šáhnout a nakonec mi upadlo při cestě Z Litoměřic kolečko,vysypali se mi totálně ložiska. ale pravda je že to bylo znát při jízdě autem,nesedělo tak na silnici a při každym hrbolu do kterýho jsem jela mi auto hodilo. Ale to je je jen další nápad kdyby brzdy nepomohli. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.