Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Elektroventily ovladajuce klapky turba a EGr su styri. Na scheme su pod cislom 6, ale maju dve rozne ciselne oznacenia v pomere 3+1. Vysvetli mi niekto dovod preco, resp, v com je rozdiel a co ma ovladat ten 1? Ohrozim nejak chod motora ak ich poprehadzujem?

Odesláno

Máš dva typy týchto ventilov, jeden je proporciálny, a druhý typu ON/OFF. Ventil ON/OFF má dva stavy, napríklad klapka ktorú ovláda je buď otvorená alebo zatvorená, nič iné. Proporciálny má dá sa povedať veľmi veľa stavov, otvorený na 5%, 8%, 22%, 78%...

Väčšinou sa ten jeden (ON/OFF) používa na klapku obtoku ByPass-buď ide stlačený vzduch cez intercooler alebo ide rovno motora neschladený intercoolerom, čiže tu sú tieto dva stavy...

Proporciálny je na turbo, klapku EGR, ventil EGR...

Odesláno

Myslel som ze vsetky su on-off. Je nejak ten jeden od tych troch na pohlad odliseny? Klapka obtoku: to je ta co je za potrubim od intercooleru alebo ta druha?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ziadne ine nazory po dlhsom case??? Zistil som ze rozdiel v tych ventiloch je v jednom osamotenom cisle, vyrazenom zo zadnej strany. Mam s autom nejaky problem a pri kontrole ventilov sa mohlo stat ze som nedodrzal povodne rozmiestnenie /neviem si rady tak pripustam aj tuto moznost/. Ten jeden ventil ja mam hnedej farby. Mohol by sa niekto mrknut na prednu stenu motora a pozriet ako su rozmiestnene /teda v pripade ze bude ten jeden farebne odliseny/ a akej farby zastrcky k nim idu, povedzme zo smeru od baterie? Je to viditelne po otvoreni kapoty, idu ku kazdemu dve hadicky s asi centimetrovym priemerom.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...