urdemala Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 dotaz z trochu jiné kategorie: mám nový rozvody topení v domě, je to v mědi a spoje jsou lisovaný. Měl jsem dvě tlakovky, obě v pohodě, ale ještě mi nedávno dodatečně jeden topenář připojoval podlahovej konvektor. S tim, že až si položim podlahu, že si ho tam jenom našroubuju a bude to ok. Jenže jak tak dělám podlahu, tak jsem s jednou tou trubkou trochu hnul a ono v ní ruplo a jedno kolínko se malinko hejbe. Topenářovi jsem to říkal, ale on prej, že když je to do 5% otočky, tak že se nemusim bát, že to ta gumička uvnitř sichruje. Pravdou je, že to otočení bych tipnul kolem 2% ale stejně se bojim, že to bude téct. Tlakovku už dělat nechci a aby mi shnila podlaha to už vůbec. Takže otázka zní, je ta malinká vůle bezpečná? Problém je v tom, že sehnat topenáře (aspoň tady v plzni) je fakt problém. Většinou můžou až v září a tak podobně. A docela mě už nebaví pobíhat kolem toho roštu, když polovina podlahy už leží. Citovat
Matthes Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Zajimavy system lisovat tlakove trubky My je mame sletovane cinem Citovat
Matthes Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 No neznam tuto metodu, ale pokud chces mit klid tak se ho zeptej na to spajeni, je to prace na chvili a je to jistota, nam tlakovku ani nedelali. Citovat
Dave_k Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Původně zaslal: Matthes Zajimavy system lisovat tlakove trubky My je mame sletovane cinem Jsem z oboru a z lisovaný mědi jsme dělali celý hotel. Samozřejmě se měď i pájí na měkko (cínem s přísadou mědi nebo stříbra) anebo na tvrdo (většinou do podlah a zdí). Lisujou se i nerezový trubky. Toho že se to trochu hnulo bych se nebál. Tlak v systému bude tak 1,5-2 bar (rodinej barák předpokládám) což moc není a u lisovanejch fitinek (kolena, odbčky atp.) ten tlak udrží i nezalisovanej spoj. Citovat
urdemala Odesláno 4. srpen 2008 Autor Odesláno 4. srpen 2008 dík za odpověď, už jsem myslel že tady nikdo z oboru neni.. takže myslíš, že to utěsní samotný tesnění vevnitř? přiznam se, že z toho mam fakt hrůzu Citovat
Fusion Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Jojo, co já sem slyšel tak se to dělá spíš na větších stabách (známej dělal na čez aréně 3km trubek), pájení by trvalo sto let. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.