Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dotaz z trochu jiné kategorie: mám nový rozvody topení v domě, je to v mědi a spoje jsou lisovaný. Měl jsem dvě tlakovky, obě v pohodě, ale ještě mi nedávno dodatečně jeden topenář připojoval podlahovej konvektor. S tim, že až si položim podlahu, že si ho tam jenom našroubuju a bude to ok. Jenže jak tak dělám podlahu, tak jsem s jednou tou trubkou trochu hnul a ono v ní ruplo a jedno kolínko se malinko hejbe. Topenářovi jsem to říkal, ale on prej, že když je to do 5% otočky, tak že se nemusim bát, že to ta gumička uvnitř sichruje. Pravdou je, že to otočení bych tipnul kolem 2% ale stejně se bojim, že to bude téct. Tlakovku už dělat nechci a aby mi shnila podlaha to už vůbec.

Takže otázka zní, je ta malinká vůle bezpečná? Problém je v tom, že sehnat topenáře (aspoň tady v plzni) je fakt problém. Většinou můžou až v září a tak podobně. A docela mě už nebaví pobíhat kolem toho roštu, když polovina podlahy už leží.

Odesláno
Původně zaslal: Matthes

Zajimavy system lisovat tlakove trubky :o My je mame sletovane cinem :)

Jsem z oboru a z lisovaný mědi jsme dělali celý hotel. Samozřejmě se měď i pájí na měkko (cínem s přísadou mědi nebo stříbra) anebo na tvrdo (většinou do podlah a zdí). Lisujou se i nerezový trubky.

Toho že se to trochu hnulo bych se nebál. Tlak v systému bude tak 1,5-2 bar (rodinej barák předpokládám) což moc není a u lisovanejch fitinek (kolena, odbčky atp.) ten tlak udrží i nezalisovanej spoj. :papa

Odesláno

dík za odpověď, už jsem myslel že tady nikdo z oboru neni.. takže myslíš, že to utěsní samotný tesnění vevnitř? přiznam se, že z toho mam fakt hrůzu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...