zb1nda Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Nazdárek, mám malý blbý problém, ale nevím si rady. Včera jsem měnil stěrače a abych vyzkoušel jak mi hezky stírají tak jsem dal páčku k sobě, ale nezačalo mi to stříkat na okno. Tak zkouším ještě jednou a kouknu do zpětného a vidím že když dám páčku k sobě tak mi to ostřikuje zadní sklo. Nevíte někdo co s tím je? Mám 306ku break 1,6 rv.: 1998 Prostě místo předního skla mi to ostřikuje zadní. Dík za pomoc Zb1nd@ Citovat
zb1nda Odesláno 1. srpen 2008 Autor Odesláno 1. srpen 2008 Když dám ostřikování zadního okna tak to stříká na zadní jak má. Dík za radu, vyzkouším, ale nevím jestli to bude to pravé. Citovat
zb1nda Odesláno 1. srpen 2008 Autor Odesláno 1. srpen 2008 Teoreticky by mohl být někde nějaký zkrat. Ale kde a jaký to nevím. nejsem žádný odborník na auta a proto se ptám jestli se to někomu už náhodou nepřihodilo taky. [upravil dne 1.8.2008 zb1nda] Citovat
Solim1 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Prihodilo sa to mne na 307SW. Neviem čo tomu bolo, ale v servise mi vymenili celý motorček. Naštastie bol v záruke. Keď vymeníš hadičky (s ktorými si nerobil) tak Ti nepôjde ostrekovanie zadného skla. Citovat
Guest servisman Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 pokud to není hadičkama což jsem předpokládal,protože ti zadní stříká při ostřiku tak bych to viděl v páčce Citovat
Solim1 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Súčasťou motorčeka na ostrekovanie je nejaká elektromagnetická klapka, ktorá posiela vodu do jednej alebo druhej hadičky. A tá je zaseknutá, alebu zlyhala. Opraviť sa nedá, lebo je to ako celok z motorčekom. Skús to ešte sem-tam potrápiť, ak by to bola len nejaká špinka v tej klapke a mal si šťastie, že vypadne sama. Citovat
Guest servisman Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 nějaká klapka to nevím,ale motorek změní polaritu točí se obráceně a pak stříká to druhé ,takže buď čelní nebo zadní Citovat
zb1nda Odesláno 1. srpen 2008 Autor Odesláno 1. srpen 2008 No jo ale kdyby změnil polaritu tak při spuštění ostřikování zadního skla by stříkalo na přední ne? Citovat
Guest servisman Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Původně zaslal: zb1nda No jo ale kdyby změnil polaritu tak při spuštění ostřikování zadního skla by stříkalo na přední ne? to bych raději přehodil hadičky u čerpadýlka zde jak to vypadá [upravil dne 1/8/08 honza406] Citovat
Solim1 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 V nudzovom prípade hadičky prehodiť - áno. Polaritu však nie, lebo čerpedielko pri opačných otáčkach nebude nasávať vodu z nádržky a tlačit do hadičiek ale opačne. Teda bude nasávať vzduch z hadičiek a tlačiť ho do nádržky z vodou. Žeby perličkový kúpel v nádržke? Citovat
Guest servisman Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Původně zaslal: Solim1 V nudzovom prípade hadičky prehodiť - áno. Polaritu však nie, lebo čerpedielko pri opačných otáčkach nebude nasávať vodu z nádržky a tlačit do hadičiek ale opačne. Teda bude nasávať vzduch z hadičiek a tlačiť ho do nádržky z vodou. Žeby perličkový kúpel v nádržke? a jseš si jistej???mrkni na čerpadlo jak vypadá a pak uvidíš,z čerpadla jdou dva vývody,záleží na jakou stranu se točí tam žene vodu [upravil dne 1/8/08 honza406] Citovat
Solim1 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Nie som si istý. Ten môj motorček mi potom dali, ale vyzeral nejako ináč, ako ten na tvojej fotke. Ale to nie je podstatné. Ako som spomínal, hadičky to určite dočasne vyriešia. Otázka je, prečo sa to stalo, keď nikto do toho nezasahoval a zrazu fungujú páčky opačne, ako by ich niekto prepóloval. Presne to sa stalo aj mne, keď som dolial kvapalinu do ostrekovačov po tom, čo som ju celkom minul (ostrekovače šli naprázno). Citovat
zb1nda Odesláno 1. srpen 2008 Autor Odesláno 1. srpen 2008 Já jsem nepsal že mi páčky fungují opačně. Prostě mi jen poloha na přední ostřikování ostřikuje zadní sklo. A poloha na zadní mi ostřikuje taky zadní sklo. Tak nevím jestli je to přepólované. Pochybuji. Co se týče perličkové lázně tak bych řekl že to čerpadlo je plněno spádem ostřikovací tekutiny z nádrže. To by znamenalo že když by se to přepólovalo tak by se jen prohodily ty směry ostřikování. (zadní za přední a obráceně) Takže přehození hadiček by můj problém vyřešilo jenom jedním směrem. A to tak že bych stříkal zas jen na přední a ne na zadní sklo. Jsem z toho celý domotaný. Citovat
Tosko Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 ahoj.Chibu máš určite na motorčeku nepracuje ti obojsmerne.skus odpojiť napajanie motorčeku a vyčistiť.za to nič nedaš, keď to nezabere tak vymeniť. Citovat
Guest servisman Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Vodni cerpadlo ostrikovace, ci Jmenovité napetí [V]:12 V / druh pumpy: Duální pumpa / [upravil dne 1/8/08 honza406] Citovat
P607Olda Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Původně zaslal: honza406 Vodni cerpadlo ostrikovace, ci Jmenovité napetí [V]:12 V / druh pumpy: Duální pumpa / Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.