Guest Ludweek Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 zdravim. hledam lidi kteri maji zkusenosti s dovozem auta z nemecka. nasel jsem na mobil.de az neuveritelne vypadajici koupi tak nez se zase zacnu blahove rozplyvat tak prosim nekoho ferovyho o nazor. prvni tedy prosim rady a postrehy potom popripade pokud se najde nekdo ochotny a zdatny tak pres SZ. Citovat
Hhonza Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 nějaké nabídky na mobile.de jsou podvody.Už to poznáš podle úžasné ceny, nad kterou ti rozum stojí. Vždy to prodává nějaká soukromá osoba a v praxi to jsou většinou nějací vychcaní turci, co chtějí zálohu předem a už je nevidíš. V jiném případě tě nechají přijet a okradou tě. Znám to dobře, známý tahá auta a osobně se s tím už setkal. Radí mi vždy vybírat auta jen od autobazarů.... Citovat
Béďa Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 v unoru jsem kupoval pres mobile.de svoje GTicko, cena byla v zavislosti na vzdalenosti pekna a proto jsem tam vyslal kamose (muj servisak) s podvalnakem.. jednalo se o bazar, ne o soukromou osobu.. asi 14dni predtim stejny kamos dotahl kujonovu 106ku GTi od soukromne osoby a taky v pohode, u obou aut nebyla dana zadna zaloha, pouze telefonicka komunikace mezi prodejcem a kamosem.. PS: vyslovene moc vyhodne nabidky tam trosku zavani, takze ty bych osobne vynechal a stal nohama pevne na zemi.. [upravil dne 1/8/2008 Béďa] Citovat
PnR Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 nemusia byt vsetky tie ponuky nerealne.. niektore su real, zbavuju sa predvadzacich kusov atd ale tie auta su rychlo prec.. v kazdom pripade sa radsej drz dalej od sukromnikov Citovat
jirka639 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 jj podvodu je internet plnej...pokud je to fakt dobrej kup tak do dvou dnu je pryc. vice v SZ. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Presne tak, su to podvodnici. My sme tam raz tak nasli KIA SORENTO. A pre tu srandu sme mu napisali (vychadzala na nejakych 161 000Sk ) a mala 1 rok Hodil na nas taku bachorku, ze je z nemecka, prestahoval sa do anglicka, tam uz sa jazdi po lavej strane, tj to auto mu je tam zbytocne, a len tam zavadza. Preto ho potrebuje predat tak rychlo a tak lacno. Staci ak mu posles vsetky peniaze na ten a ten ucet, do mailu mu napises tvoje udaje, a on auto pripravi, nalozi na lod a posle. A dojde ty na slovensko. Samozrejme ze mobil nanho nedostanes, lebo este len sa pristahoval a nema vybavene cislo. Ked sme mu napisali, ze by sme radsej do toho anglicka prisli osobne, a tam mu to zaplatili, a auto si prebrali (nemusel by vybavovat lod ) tak sa vykrucal ze on pri aute neni, ze jazdi po anglicku sluzobne, a ze nemoze, ale ze jeho kamarat to vsetko vybavi, takze to osobne nejde Potom uz nepotreboval vsetky peniaze, ale uz chcel len zalohu, ze 1000 eur mu bude stacit a ze ked pride auto, ze doplatim zvysok Citovat
Demo Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 http://www.mobile.de/home/securityAdvice.html?lang=cz Citovat
f3Rd@ Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 jj, jak uz psali kluci, pozor na podvodnika, ja jsem se driv dival na A3, 4roky stara v perfektnim stavu, sport paket. Ovsem cena 120 000Kc byla docela podezrela, fotky z nejakeho autosalonu taky na duvere nepridali. Poslal jsem panovi maila s par dotazama. Jako kde je mozne auto videt, proc je tak levne, jestli bylo bourane atd. Odpovedel, ze se prestehoval do anglie a tam je mu levostranne rizeni k nicemu proto ho prodava a ze kdyz mu poslu zalohu 2000 eur, tak mi ho doveze do CR. Kdyz jsem pak chtel vic fotek a oznamil jsem mu, ze zaloha nepripada v uvahu, ale ze mu dam 1000 eur navic, kdyz prijede. No a hadejte, uz se neozval... Citovat
Guest Ludweek Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 diky vsem..chtel jsem dat jeden odkaz pro pobaveni ale inzerat uz neni takze jenom strucne Ford Mondeo 2.0 TDCi 2800 EURO Limuzína 10318 Berlin Stříbrná metalíza , Manuální převodovka Klimatizace (aut.), Kožené sedačky, Litá kola 7/2003 55,020km 2,871 EUR v kazdym pripade je tam jeste jeden zajimavej kus a to bych rad proveril takze pokud by byl nekdo ochotnej a zabiva se tim a cely by to nejak dopadlo tak bych byl i stedrej Citovat
Fusion Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Stačí když je jako prodejce uvedenej Autohaus, to je z poloviny vyhráno. Raději nebrat truecko-arabský jména. Pokud je to soukromník tak jedině zavolat a domluvit se. Ale ani v jednom případě neposílat prachy dopředu. Když budu mít čas tak popíšu přesně poslední dovoz kterej sem dělal. Citovat
Fusion Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Tak zhruba takto: Kámoš se rozhodl si koupit VW LT 1999 1.9SDi 220tkm., našel si jej na mobile.de v nějakým bazaru. V česku podobný auto nebylo moc k sehnání (7 sedadel) a když, tak mnohem dražší. Podle katalogu toho bazaru měli ještě spoustu Audin, BMW, Mercedesy a nějaký ty dodávky v různých cenových kategoriích. Na tel. číslo sme zavolali, zeptal sem se jestli mluví anglicky - řekl trochu, něco umím německy tak sme se dohovořili. To je základ, aspoň si domluvit někoho kdo umí trochu šprechtit. Docela dost těchto bazarů aji komunikuje emailem (pošlou i oskenovanej techničák). Nemá cenu psát přes počítačový překladače, to je hrůza. Tak sem vysvětlil odkud sme, o jaký auto máme zájem, že zájem je velkej a přijdem se podívat. Pak sem poprosil jestli by auto podržel do určitýho data a zhruba času vhledem ke vzdálenosti. Chlápek byl velice přijemnej, řekl že to rád podrží a nechtěl zálohu (ani bych žádnou nedával). Je pravda, že zrovna žhavý auto to není tak se nedalo čekat, že by se tam sešlo 20 zájemců. Vyrazili sme z Brna po půlnoci z neděle na pondělí abysme tam ráno byli. Cíl bylo městečko kousek za Regensburgem (Praha - Plzeň - Regensburg směr Mnichov, něco kolem 500km). Po cestě jsme ještě zajeli k Nerátkám pro nějaký věci. Cesta byla pohodová, v noci všude klid, piánko 110km/h Mercedesem 190 2.5td z roku 90 a plno přestávek. Za Plzní mě přenechal jako znalýmu Německých poměrů řízení, ale k tomu ani nebyl důvod. Kdo tam nikdy nebyl tak dost čučí (cedule úplně jiný, hlavně jiný chování řidičů na silnicích). Někde za hranicema začlo fest pršet a u větších měst byly kolony (všichni jedou spolu 80, navíc pršelo) tak sme tam dorazili tak rozumně kolem 8:30, ještě posnídali. Pak až trochu přestalo pršet, vyrazili jsme na místo. Bazar to byl pěknej, skoro všechny auta lehce bouraný, jinak v krásným stavu. V malé hale měli ještě malý vrakoviště. LTčko trčelo tak sme se vydali hned k němu, omrkli a šli se zeptat dovnitř. Oba chlapi (jeden cca 50 let, druhej vypadal jak Simír Gerchán, 30 let) byli velice vstřícní, uvítali nás, nabídli kafe (dvoum mladým čechům se starým autem a ani nevěděli jestli máme peníze) - bylo jim jedno jak vypadáme nebo odkud sme, pro ně prostě potenciální zákazníci. Hned nám dal klíče od auta ať se dem podívat, klidně nastartovat a dělat co potřebujem. Nechal nás samotný si to okouknout, ne jak tady někteří stojí za zádama a hlídají aby náhodou něco něco nebylo ukradený. Stav byl dobrej, lehká koroze, evidentně nikdy nebouraný, pod kapotou velice pěknej, suchej motor. Na kapotě zespodu ZR 189000 (ZahnRiemen - rozvoďák), etikety a lístky od olejů atd. Vevnitř trochu špinavý a krabka cigaret s ruským kolkem Dokonce to mělo bufík, kterej v popisu nebyl, ale to asi u těch víc-sedáků bývá. Pokud se nám něco nezdálo tak sem pro chlápka skočil a poprosil o vysvětlení, vždycky šel a poradil. Po nějakým váhání nakonec kámoš kývl tak sme šli do kanceláře to dojednat. Popsal sem vady jako prasklý sklo světla a ta koroze atd. a po troše přemlouvání se nechal srazit o 450€ s tím, že to vezmem hned za keše a good business. Papíry - většinou sem byl zvyklej že s náma jel někdo na úřad. Tady bohužel ne, měl moc práce či co ale napsal přesnou adresu úřadu (15km), zavolal tam jestli někdo umí anglicky a napsal jméno té paní která umí. Domluvili sme se na týdenních značkách (kennzeichen, gelb-žlutý týden, rot-červený dva týdny), na počítači vyťukal povinný ručení, dal nám všechny papíry a my jsme jeli na úřad. Podotýkám, že v této době ještě auto nebylo zaplacený, ani záloha!! Na úřadě číslo, 10min. čekání, paní převzala všechno, poslala nás pro značky do vedlejší budovy, 5min. a 15€, zpátky, za papírování 10€. Papíry se píšou na řidiče, opísou si občanku a řidičák. Zpátky v bazaru sme řekli že papíry všechno super a dostali se k placení. Domluvená částka +40€ za pov.ruč. Poděkovali sme za pohodovej průběh, ještě dofoukli jedno kolo a mohli sme vyrazit nazpět. Přepsání v česku pak stálo se vším všudy 8000kč protože si to nechal \"udělat\", jinak kdo si to vyřdí sám platí kolem 5000kč. Postup přihlášení tu už byl popsanej. Jinak bych ještě upozornil na 500€ bankovky, nemají je nikde moc rádi, někde je úplně odmítnou. Nejlíp mít max 200€. A cesta tahem jak tato není nic moc, je lepší někde přespat, ceny kolem 60-90€ dvoulůžák v hotelu. Na autohofech u dálnice o něco míň mám dojem. Ještě bych mohl poreferovat pár příběhů, toto je ten poslední, v podstatě jde jenom o to se nebát, důležitej je fakt nějakej ten jazyk. Na benzínce nebo někde to je jedno ale u toho papírování a tak je potřeba vědět co se děje když je nějaká nesrovnalost nebo něco. A poznámka na závěr - nejsem dovozcem aut Toto je dá se říct zkušenost laika, akorát to nebylo poprvé. Dotazy rád odpovím jestli sem něco vynechal. Dívám se, že sem asi napsal knihu. Citovat
Guest Ludweek Odesláno 2. srpen 2008 Odesláno 2. srpen 2008 to je vybornej popis ..diky za nej Fusione. hlavne ty ceny za papirovani to je taky zajimavy Citovat
Marlin Odesláno 2. srpen 2008 Odesláno 2. srpen 2008 taky uz sem tohle zazil. A byl pohoda klidek. Presne jak popisuje Fusion. Jinak me hodne pomahal FX Citovat
Fx Odesláno 2. srpen 2008 Odesláno 2. srpen 2008 Ještě doplním Fusiona o naprosto přesné údaje: Červené značky jsou exportní a platí i mimo EU, žluté platí jen uvnitř EU. Cena převozních značek sakumprdum se liší místo od místa a také podle doby platnosti, protože je třeba napřed na danou dobu uzavřít povinné ručení. Většinou to lze do padesáti metrů od úřadu v místech označených Schilder, tam ti taky udělají značky podle toho, co na ně mají napsat. Dále: Ke žlutým převozkám nemusí být přítomno auto ani originál techničáku (tj. lze takhle dovézt i auto, které je po leasingu a originál techničáku má banka, navíc se na úřad nemusí dováženým autem). Platí pět dní, nikdy ne více. Červené mají platnost zpravidla týden až měsíc a musí být přistaveno auto + originál techničáku. V originálu techničáku pak jsi uveden jako majitel, úřad sám provádí takovou malou evidenční kontrolu - přímo úředník, který ti to vyřizuje, jde zkontrolovat VIN. Samostatné oddělení pro tyto úkony jsem viděl jen v opravdu větších městech. Pokud jde o to mondeo, tak to bude podvod s báchorkou o anglii, případně o tom, že auto je pozůstalost po bratrovi žijícím v Itálii, stojí tam v garáži a je třeba dům/byt vyklidit, aby se nemusel platit nadále nájem. Smysl má hledat auta s přiměřenou cenou, nejlépe takovou, která odpovídá o málo nižší ceně české a je uvedeno, že jde o základ ke smlouvání. Rekord ve slevě na auto mám zatím 1500 Eur u auta, kde byla uvedena cena 6400E. Je ale třeba být jazykově vybaven němčinou na takové úrovni, aby se člověk dorozuměl telefonicky. A jak už řekl Fusion, vyhýbat se Turkům. Zatím jediný solidní s opravdu pěknými auty v bazaru byl www.jamil-automobile.de - pokud jde o mě. Tohoto můžu doporučit, pokud se za posledního půl roku nic moc nezměnilo. Ale zas nemá tak pěkné ceny. EDIT: Pokud jde o auta do stáří pěti let, lze doporučit www.autohus.de - v jejich pobočce Bockel už jsem koupil několik aut a je to jeden z mála bazarů schopných auto nejen rezervovat, ale také poslat mailem relativně podrobný popis vad (i kosmetických). Takřka vždy je na autě něco málo navíc, nicméně ve většině nic zásadního. Bývají to auta servisovaná do poslední chvíle resp. před další roční prohlídkou dle toho, jak dosáhly odpisových hodnot. Jedná se o dobře udržovaná služební auta. Více o převozních i jiných značkách je na této adrese: http://www.autokennzeichen.info/sonder-autokennzeichen.htm Na titulní stránce lze také podle začátku ověřit místo, kde by se auto mělo nacházet. [upravil dne 2.8.08 Fx] Citovat
Fusion Odesláno 2. srpen 2008 Odesláno 2. srpen 2008 A ještě sem zapomněl, že není vůbec od věci si udělat seznam jakýchsi \"rezervních\" aut kdyby to \"nej\" nevyšlo. Na mobile se dá hledat do určité vzdálenosti od toho hlavního a udělat si malej výběr. My sme měli v záloze Transita v Mnichově ale naštěstí vyšlo tohle. Citovat
Fx Odesláno 2. srpen 2008 Odesláno 2. srpen 2008 Fusion: Tohle pokládám za samozřejmost. Chce to mít těch aut na seznamu co nejvíc, jednou se mi povedlo, že se mi za dané peníze nezamlouvalo ani jedno z šesti. Ale to byly Vectry a buď byly bořený a blbě opravený, nebo jenom zanedbaný a hnily. Citovat
hloze-ja Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Mám stejnou zkušenost jako kluci. Nejvíc mě udivilo, když nám dali v kanclu klíče a poslali nás k autu s tím, že za chvili prijde.. Prines prevozky a zase odesel. My se v klidu projeli, prosli si to a pak se domluvili. Zadnej stres, podezrivani apod. Nic se nezastira, supr jednani, vyrizeni na DI, pojistovne... Jen dodam, ze to byli dva kluci, co maj vlastni bazar. Puvodne se na zalohu ptal, ze ma vic zajemcu, ale kdyz jsme mu rekli, ze 100 pro prijedem, bylo to v cajku. Turky apod. nebrat a nur für Export taky ne. Maj povinnost rocni zaruky na auto. H Citovat
Fx Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 hloze-ja: Některá auta jsou nur für export jen proto, že je třeba drobná investice a jsou těsně před technickou - to chce to auto vždycky vidět... Citovat
chechet Odesláno 10. květen 2009 Odesláno 10. květen 2009 momentalne taky uvazuji, ze si pro auto zajedu do nemecka. koupenym autem bych jel zpatky, bez plosiny. dokazal by nekdo priblizne vycislit na kolik takovy individualni dovoz prijde? diky! Citovat
Fusion Odesláno 10. květen 2009 Odesláno 10. květen 2009 Palivo tam + palivo zpátky + pár € za jejich úředničinu + cca 5tis. tady za přihlášku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.