Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.

Uz nejaky cas mi v motorovem prostoru neco rachoti a je to cimdal horsi.

Jde to od serva, takze to vypada bud ze je servo po smrti, ale to asi ne, nebo napinaci, popr. vodici kladka a nebo remenicka na alternatoru. Jelikoz je to vsechno v jednom miste a nez to budu zkouset jedno po druhem, po povoleni rozvodaku, tak bych se Vas rad zeptal na Vas typ, ktere lozisko by mohlo byt nejpravdepodobneji v haji?

Chci jet pristi tyden do Ceskeho Raje a nerad bych nekde po ceste \"zadrel\".

Dekuju za podmetne odpovedi!

[upravil dne 31/7/08 alternativ]

Odesláno

Servo to není. Může to být servočerpadlo.Jednoduše zjistíš,když sundáš řemen.

S rozvoďákem to nemá nic společného.

Určitě bych zjistil před cestou!!!:myslim

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Mohla by to být řemenice na klice. Vydává to zvuky jako starý diesel, takové kovové, jako když klepe motor.

Mohla by to být tato řemenice--její cena klesla v poslední době z

5000 na 3500 kč.Tato řemenice se skládá ze dvou částí spojených

gumou--tlumí to kmity a rázy z kliky na pomocné pohony(servo-

čerpadlo,alternátor,kompresor klimy)

Vyrábí se i plná řemenice pro určité typy motorů do Citroenů--

stojí asi 2200 a někdo ji tady doporučoval i pro naše motory.

Chlapi od Pežotů mě od záměny řemenic zrazovali--údajně tech-

nici Pežot vědí,proč tam tyto ,,odpružené\'\'řemenice dávají!!!Tak-

že bych dal,co tam má být. :myslim:)

[upravil dne 30/7/08 ozzy1956]

Odesláno

Jiná věc je,že zvuky nemusí vydávat tato řemenice,ale třeba alternátor,kladky atd.

Určitě bych se na to podíval před cestou,zvláště,když klepe delší dobu. :myslim

Odesláno

JJ, mate pravdu, tech pricin muze byt mnoho. Proto povolim napinaci kladku a aspon rukou zkusim volnost jednotlivych kladek a remenic. Myslim, ze pri takovem rachotu, jaky to vydava, tak to bude znatelne volne.

Zitra jeste zkusim nahrat ten zvuk a postnu jej sem, treba nekomu prijde povedomy.

Jinak byl jsem na diagnostice a ta mi vyplivla zavadu na elektromagnetickem ventilu plniciho tlaku vzduchu. Rikam Vam tento termin neco? Kde bych tento ventil nasel?

Zavada se projevuje tak, ze ze kdyz jedu do nejakeho tahlejsiho stoupani, tak se mi rozsviti kontrolka diagnostiky motoru a motor prejde do nouzoveho rezimu, takze nejede na plny vykon. Staci jenom vypnout motor a zase nastartovat a vse ok. Kontrolka pak jeste nejaky den sviti,pak sama zhasne. Tato zavada se obcas opakuje, vzdy ve stejne situaci.

Odesláno

je to tzv. EGR ventil, resilo se to tu na foru 1000 krat zkus hleda atuodiagnostika nebo EGR a uricte najdes. Muzes nechat ventil vymenit, stoji cca 1500,- (ted nevim jestli to bylo i s praci nebo ne). Abych to shrnul, resil jsem to 2 roky, nechal vymenit vsechny hadice, 20 navstev v servisu a vysledek nula, byl jsem z toho docela nestastny. Nakonec jsem to dal kamosovi mechanikovi, ktery vlastne ani diesly nedela, ale rikal, ze na to hodi oko. Byla to volna hadicka co jde k EGR k memu velkemu prekvapeni tam ta hadicka byla jeste z fabriky (cili v servisu ji nevymenili).

EGR i s tim druhym ventilem najdes mezi motorem a prepazkou kabiny. Jsou pekne nahore a jdou krasne videt, staci jen otevrit kapotu. Zkontroluj hadicky a kdyztak muzes ty ventily prohodit, jsou identicke. Pokud ti to pak vyhodi chybu toho druheho ventilu, tak je vadny, pokud ti to vyhodi zase EGR, tak je chyba jinde (jespis v hadici)

Odesláno

Ja vim, ze se to tady resilo 1000x, ale pisu to, protoze si myslim, ze to EGR nebude, je to pro reciklaci spalin a urcite to neresi tlak nasavaneho vzduchu, ale muzu jej zkusit zaslepit, co to udela. Co to psalo Tobe na diagnostice, kdyz si mel tu zavadu?

Jinak diky za radu!

Dneska se pustim do povoleni klinaku a prohlidku kladek, ktera je volna, abych mohl pripadne objednat. Asi jediny pristup je od spoda, ze? Jak jsem tak koukal do Jak na to. Skoda, ze puvodni majitel prisrouboval spodni kryt motoru sroubkama a matickama, ktere ted zarezly a budu je muset odbrusovat.... Ach jo:bojim

Odesláno

me to napsalo slaby tlak nebo pokles tlaku, nekdy zavadu EGR nekdy zavadu neceho jineho... psalo to asi 4 ruzne zavady podle toho co se mu asi zrovna chtelo :myslim:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...