j.k.206ccc Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Zdravím, nespíná mi ventilátor chladiče. Vše co tu radíte už jsem zkoušel a nic..Motor ventilátoru funguje, když to zapojím na přímo. Čidlo je nové ukazovalo špatně, nový odpor ventilátoru a relátka. Už fakt nevím čím to může být víc. Prosím poraďte. Děkuji, motor 2.0 benzín má klimu rok 02. Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: j.k.206ccc Zdravím, nespíná mi ventilátor chladiče. Vše co tu radíte už jsem zkoušel a nic..Motor ventilátoru funguje, když to zapojím na přímo. Čidlo je nové ukazovalo špatně, nový odpor ventilátoru a relátka. Už fakt nevím čím to může být víc. Prosím poraďte. Děkuji, motor 2.0 benzín má klimu rok 02. co kontrola bsi? Citovat
j.k.206ccc Odesláno 28. červenec 2008 Autor Odesláno 28. červenec 2008 co je to prosím BSI? a jak to mám zkontrolovat?? Citovat
Ticcino Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 BSI je hlavní řídící jednotka, pokud se nepletu. Zkontrolovat leda na diagnostice v servisu. Citovat
Madilka Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 měl jsem podobný problém,roztáčela se mi jen jedna sahara a to hned na plné otáčky a teprve když byla ručička v červeném poli,zjistilo se že je přerušeno napájení k druhé sahaře,natáhli nový drát a teď už se mi roztáčejí obě dvě Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Nezbude ti než projít celou elektroinstalaci směrem od ventilátoru a odzkoušet :-) Na cívce relé se ti objeví při vyšší teplotě napětí? Jinak já jsem si na své 406té vyměnil origo relé za dvě relátka 40A zapojená paralelně, tak aby mi zase autí nezačalo vařit, když mi čirou náhodou jedno odejde. Připravuji si také paralelní systém s termostatem a napojením ventilátoru na přímo nad rámec origo řízení spínání, jelikož se mi stává v zácpách, že začnu vařit díky tomu, že mi občas nesepne relé :-( Takto to bud bez problémů. Upevním kontaktní plošný termostat s kontakty 60A přímo na žebra chladiče a přivedu pevné napětí z baterie, vývod pak povedu přímo na ventilátor. Možná se nenapíchnu u baterie ale přívodu před origo řízené relé, aby se mi to netlouklo při sepnutí obojího. na termostatu nastavím teplotu spínání a je to :-) Po těch všech problémech mi to příjde jako jediná rozumná cesta bez výrazné investice... Citovat
Burisek Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 se někdo má,když rozumí elektrice..... Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Pak udělám návod, ale je to pak bastl no. Ideální stav je, když vše funguje jak má od výroby... Toto bude spíše taková pojistka :-) Citovat
EXI.60 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 To já zase přemýšlím,že si udělám kontrolní LED diody na sahary na pomalý a rychlý chod někam do palubky,na každý chod zvlášt(přímo ze štávy z relátek do větráků),abych věděl že běží,když je teplota přes 90 a výš.Jinak když nevím jsem nervozní a pořád čumím na teploměr(ten pomalej chod sahar nejde vůbec v autě poznat) Citovat
Guest servisman Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Původně zaslal: EXI.60 To já zase přemýšlím,že si udělám kontrolní LED diody na sahary na pomalý a rychlý chod někam do palubky,na každý chod zvlášt(přímo ze štávy z relátek do větráků),abych věděl že běží,když je teplota přes 90 a výš.Jinak když nevím jsem nervozní a pořád čumím na teploměr(ten pomalej chod sahar nejde vůbec v autě poznat) o tom jsem taky přemýšlel stačilo by jen ledky zdali běží.Na rychlý chod jsou slyšet Citovat
pastorek Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: EXI.60 To já zase přemýšlím,že si udělám kontrolní LED diody na sahary na pomalý a rychlý chod někam do palubky,na každý chod zvlášt(přímo ze štávy z relátek do větráků),abych věděl že běží,když je teplota přes 90 a výš.Jinak když nevím jsem nervozní a pořád čumím na teploměr(ten pomalej chod sahar nejde vůbec v autě poznat) o tom jsem taky přemýšlel stačilo by jen ledky zdali běží.Na rychlý chod jsou slyšet Prípadne doplniť tlačítkom ktoré spustí rychlý chod \"na požiadanie\". Dobrý nápad. Zajtra skusím zrealizovať. Dík. [upravil dne 1/8/08 pastorek] Citovat
Guest servisman Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 pastorek taky nápad jako v mej bejvalce u Š120 tam jsem měl kontrolku i spínač Citovat
EXI.60 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Když je tu taková diskuze...Přemýšlel jste někdy někdo o digitálním teploměru vody motoru?Jak ho udělat nejlevněji a přesnej-z čeho?(multimetr na měření teploty atd..) Já vím,možná přehaním,ale takový vychytávky na autě mě baví... Citovat
Guest servisman Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 z toho jsem už vyrost .kde brát teplotu??u termostatu,chladič či nádobka nebude shodná. Citovat
vix Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 honza406: Já na 205D ani měřák teploty nemám - nevím proč, ale spím klidně Citovat
Guest servisman Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Původně zaslal: vix honza406: Já na 205D ani měřák teploty nemám - nevím proč, ale spím klidně mne je to jasné já jen dotyčnýmu odpověděl.Měřil jsem si teplotu taky ale orientačně,kvůli budíku na palubce o kolik se rozcházím,když jsem si hrál s podsvícením a měl jsem ručičky sundané. Citovat
EXI.60 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Původně zaslal: vix honza406: Já na 205D ani měřák teploty nemám - nevím proč, ale spím klidně Moje matka na 205-1.4 ho taky nemá.Heč!!!Tak nerejpej!!! Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 2. srpen 2008 Odesláno 2. srpen 2008 Kontrolku jsem už zrealizoval. Jelikož mám jenom jednoventilátor nebyloto složité. Napojil jsem to až za silový kontakt relátka (na silné vodiče k ventilátoru, před konektor). Kontrolku jsempřivedl do palubky a na volnou pozici udělal ikonku. Na kontrolku jsem použil LED diodu 10000 cd, aby prosvítila fólii. Rychlost ventilátoru jde vidět, jelikož rychlost větráku je štelována hodnotou napětí, tak vidím jestli LEdka svítí hodně nebo málo :-) Ten přídavný termostat, ale chci zprtovoznit taky. Pro klid v duši. Už mě to několikrát vypeklo. Jednou mi došli uhlíky v motoru ventilátoru (v Německu), pak uhnilý kontakt na patici relé (Chorvatsko) a naposledy (před týdnem) relé (fronta MCDonald Hradec). Při výměně relé jsem tam rovnou dal ještě jedno, aby při výpadku jednoho fungovalo pořád druhé. tečou tam docela vysoký proudy a na kontakty relé je to záhul. U toho přídavnýho systému spínání pořád ale přemýšlým, jak to udělat tak, aby se mi to nepotkalo s tím řízeným napětím. Skusím se mrknout na schémata :-) Foto kontrolky zde: [upravil dne 3.8.2008 Georginho_cz406] [upravil dne 3.8.2008 Georginho_cz406] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.