Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Chci si pořídit 306, ale nemohu se rozhodnout jaký motor. Vzhledem k tomu, že chci, aby to trochu jelo, pokukuju po benzínové 1.6 nebo nafťáku 2.0 HDI. Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito motory? Nebo myslíte, že by stačila 1.4, bojím se, aby nebylo auto moc \"líné\".

Odesláno

2.0 16V GTi-6 124kW:super

jede ještě víc ale žere i trávu kolem silnice

Odesláno

Tak tole bych si opravdu domyslel sám:bacha:D

Mě spíš zajímalo, jestli není některý víc poruchový, se kterým je míň starostí atd...

Samozřejmě, že se mi líbí nejvíc ten diesel, ale stojej ty prachy navíc opravdu za to?

Odesláno
Původně zaslal: hakl3624

Tak tole bych si opravdu domyslel sám:bacha:D

Mě spíš zajímalo, jestli není některý víc poruchový, se kterým je míň starostí atd...

Samozřejmě, že se mi líbí nejvíc ten diesel, ale stojej ty prachy navíc opravdu za to?

vzhledem k jeho spotřebě a výkonu ano, HDi jsou velmi dobré motory, a 66kw verze v 306 je nezmar! pokud máš roční nájezd více jak 25-30tkm určitě se i finančně vyplatí pro jeho nízkou spotřebu oproti benzínům 1,4/1,6

Odesláno

Myslím,že každý uvedený motor má své mouchy,ale jen ty mouchy....Jsou vyráběny dlouhé roky v

milionových seriích a jen vlastně zdokonalovány.Nebál bych se ani jednoho.;)

Odesláno

ja mam 1.8 16v:) jede to pekne jak s klimou tak i kdyz je to nalozeny. Da se jet se spotrebou za 7,5 litru ale i za 11:) je to o noze:) jinak kamos ma 1.6 ku a nestezuje si:) Ale jak tu bylo zmineno pokud mas rocni najzezd velkej je lepsi hdi

Odesláno

jak říkaj kluci, podle nájezdu-já mám 1,6 celkem to jede, dá se jet za 6,5 litru, to když jedeš předpisově, jinak ted nafta o 3 kč dražší než benzín a pořizovací cena u naftového motoru je vyšší, takže pokud najedeš 20 000km za rok, tak počítám že tak za 4 roky se dostaneš do plusu v tom smyslu-že naftový motor bude mít svou cenu

Odesláno

ja mam 306 1.4, mam to na dojizdeni do prace (denne dohromady cca 15-20km), to auto je v rodine uz 10let, najezdilo za tu dobu 150000km a v zivote sme s motorem nemeli ani minimalni problem, krome uhliku na starteru zatim nic neodeslo. Nicmene 1.4 sice jezdi za dobry penize, ale je to opravdu lenoch, tak pro jednoho maximalne dva lidi, vic uz je to tragedie, a to hlavne mimo mesto.. :)

Odesláno

Já měl benzín 1.4 55KW-nejde špatně-má ale malý kroutící moment a to je znát,kilowaty jsou dost často na běžný provoz moc nevyužité-na 1.4 hodně odchází těsnění pod hlavou a to není kec,do 150000 K.O,říkají mechanici,měl jsem vstřikování Magnetta marelli-paskvil-cukalo to jeden čas-nikdo nevěděl co s tím-pak to zmizlo,ale to nemusí být tím,ale bývají s tím problémy,ale neďálo se dlouho,některé to mají.Jinak benzín nikdy nepojede za dobrou spotřebu jako diesel-podívej se do tabulek výrobce spotřeby-ta nejnižší to je pokud pojedeš pořád rovně bez města,křižovatek atd,v normálním městkém či příměstském provozu nesmysl,lidi si dost fandí či kecaj třeba jednou za rok na dálku,když jedou na dovolenou tak za 6 litrů s odřenýma ušima!Peugot je vyhlášený na Diesely,bez problémů je klasika 1.9D,HDI to je špice,ale je to trochu už náročnější motor jak na údržbu,palivo atd...1.8 to je suverénní žrout od Peugota-je jich v bazarech mraky a kdo ho měl tak ho nechce.Nejlepší benzín ve 306 je 1.6 a zas tak tolik jich není,jako 1.9-kdo je s nimi spokojenej chvíli se je nechá!!!Nejsou moje iluze a výmysly je to od lidí co to maj jak 1.8,1.6,1.9D a od lidí,kteří je vozej z ciziny!!!

Odesláno

No,i to je možný,že má tolik najeto,tohle je jedničková 306,já měl schodou náhod první tu 306 1.4 Break z tohoto bazaru ,měla najeto podle servisky,ale z té ceny bych se snažil slevit,protože by to za ty peníze muselo být opravdu super,lepší je dvojková která se vyráběla,či se začala v různých závodech souběžně s jedničkovou vyrábět od roku 1997,má jiné lampy,dig tach,výplně-prostě je to auto novějšího gusta,jinak tadyta,že má anoalog.tachometr tak jí nemuseli ani stáčet,protože oproti digitálu to je složitější.Já koupil před 2 měsíci 1.9D-sedan z holandska-dvojkovou za 59,má nějaké mouchy,ale to ta 1.4 měla taky,ale to hlavní motor-to je super!!!

Odesláno

Mam 2,0HDi 1999, nabehane momentalne okolo 170t km a bez problemov. Asi pri 160t som menil remenicu (asi 3000Sk). Zatial bez problemov, menim len olej a filtre cca po 10-12t km), priemer mam okolo 5,5 l/100km a to nejazdim pomaly :). Ci je zapnuta klima, alebo nie, leto, zima, pomala jazda, rychla jazda ... este som sa nedostal nad 6L priemer. Samozrejmostou je spravne zaobchadzanie s motorom (pri studenych startoch, pri vypinani a pod. .. .)

Naftu davam Shell, aditivum v zime aj v lete VIF

Auto je celkom zive, ma sice svoje muchy, ale to sa asi tyka vsetkych 306, bez rozdielu motorov... najviac mi lezu na nervy vrzgajuce a hociake zvuky vydavajuce interierove plasty.

Celkovo mozem 306 HDi odporucit ... taka mala mrcha, na ktorej sa hocikto oklame - ako to ide

306 XS HDi 1999 :super

Odesláno

1.8 je taky v pohode motor. jezdim celkem ostre a spotrebu mam jakou mam, nenajezdim 30000 Km rocne ze. jednou mi z toho akorat tekl olej - gufero. jinak spokojenost. volba motoru je o prioritach :roker

Odesláno

Kup si takový motor,na kterým si myslíš že skoro všechno spravíš.čím složitější,tím dražšší provoz.Však víš jak to myslím.

Odesláno
Původně zaslal: pysta1

Ja osobne som bol s HDi spokojný a uznávam dieslové motory. Ale keby som si mohol teraz vybrať, tak by som si skúsil zohnať 2.0 16V GTi s LPG.... :mrk

Mno,já si zas myslím,že 2.0 GTi na plyn je kočkopes.....:):papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...