Tomova206 Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Ahoj, ve knížce Peugeot 206 Jak na to, píšou, že hydraulický olej do posilovače řízení musí být buď ESSO ATF D nebo TOTAL FLUIDE AT42. Nikde na netu je nemůžu najít. Dá se tam nalít i něco jiného? A co? Děkuju za radu. Citovat
MartinR Odesláno 19. červenec 2008 Odesláno 19. červenec 2008 Nebo třeba Shell.Nevím přený název, ale má to červenou barvu jako originál a je to vzájemně mísitelné. Citovat
jh19 Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 jak zjistím, že je treba dolit olej?? auto je z roku 2000, koupil jsem ho v kvetnu... nejsem si jist, zdali bych poznal, že tam není olej... auto mám snížený, tvrdší sporták a hlavne první karu ... je tedy nejaké pravidlo, kdy olej plnit?? díky Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Že není olej poznáš snadno--půjde ti těžko volant.Když je oleje málo--volant škube,chvíli jde lehce,hned zas těžce. Jak plnit???Dej kola do přímého směru a dolij po značku MAX. [upravil dne 7/8/08 ozzy1956] Citovat
jh19 Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 díky OZZY volant třeba o proti fabce je težší ( o dost) bude na to mít určitě i vliv to, že auto je sníženy zatím ale neskube .. díky moc Citovat
Fakir Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Původně zaslal: jh19 díky OZZY volant třeba o proti fabce je težší ( o dost) bude na to mít určitě i vliv to, že auto je sníženy zatím ale neskube .. díky moc To není olejem a snížením už vůbec ne. Posilovač ve 206 je tuhej přesně akorát, aby s ním šlo pohodlně parkovat, ale nebyl příliš citlivej ve vysokých rychlostech, aspoň teda ten můj. Na neprogresivní posilovač (tj. takový, který nepřizpůsobuje tuhost rychlosti) je ta síla myslím si ideální. Zato Fábie je furt šíleně měkká, což je sice pohodlný do 50 km/h, ale v rychlostech nad 90 už je moc ne a na dálnici už je mi to hodně nepříjemné. Týká se to všech Fábií, co jsem kdy řídil. Auta vyšší třídy mívají progresivní posilovač, kterej je při parkování měkkej jak u Fábie, ale v rychlosti > 130 už je tvrdší, než u 206. To je nejlepší, ale do levných malých aut se to jaksi nedává. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.