Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, ve knížce Peugeot 206 Jak na to, píšou, že hydraulický olej do posilovače řízení musí být buď ESSO ATF D nebo TOTAL FLUIDE AT42. Nikde na netu je nemůžu najít. Dá se tam nalít i něco jiného? A co? Děkuju za radu.

• O 3 týdny později...
Odesláno

jak zjistím, že je treba dolit olej??

auto je z roku 2000, koupil jsem ho v kvetnu... nejsem si jist, zdali bych poznal, že tam není olej... auto mám snížený, tvrdší sporták a hlavne první karu ... je tedy nejaké pravidlo, kdy olej plnit?? díky

Odesláno

Že není olej poznáš snadno--půjde ti těžko volant.Když je oleje

málo--volant škube,chvíli jde lehce,hned zas těžce.

Jak plnit???Dej kola do přímého směru a dolij po značku MAX.

[upravil dne 7/8/08 ozzy1956]

Odesláno

díky :) OZZY :) volant třeba o proti fabce je težší ( o dost) bude na to mít určitě i vliv to, že auto je sníženy :) zatím ale neskube .. díky moc

Odesláno
Původně zaslal: jh19

díky :) OZZY :) volant třeba o proti fabce je težší ( o dost) bude na to mít určitě i vliv to, že auto je sníženy :) zatím ale neskube .. díky moc

To není olejem a snížením už vůbec ne. :) Posilovač ve 206 je tuhej přesně akorát, aby s ním šlo pohodlně parkovat, ale nebyl příliš citlivej ve vysokých rychlostech, aspoň teda ten můj. Na neprogresivní posilovač (tj. takový, který nepřizpůsobuje tuhost rychlosti) je ta síla myslím si ideální. Zato Fábie je furt šíleně měkká, což je sice pohodlný do 50 km/h, ale v rychlostech nad 90 už je moc ne a na dálnici už je mi to hodně nepříjemné. Týká se to všech Fábií, co jsem kdy řídil. Auta vyšší třídy mívají progresivní posilovač, kterej je při parkování měkkej jak u Fábie, ale v rychlosti > 130 už je tvrdší, než u 206. To je nejlepší, ale do levných malých aut se to jaksi nedává. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...