Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jsou tady nějací vodáci?

Recommended Posts

Odesláno

Nebo aspoň někdo, kdo už někdy jel vodu? Od středy do neděle jedem s klukama na Vltavu - z Vyššího brodu někam k Budějovicím a vzhledem k tomu, že jsem na takové akci nikdy nebyl,prosím o rady. Co si vzít ssebou, co do lodě za boty, jestli vestu, helmu, jak se to řeší s kytarou, jestli jsou ty kanoe fakt tak vratké jak se říká.....zajímaly by mně spíš nějaké vychytávky, kolik ponožek atd si vymyslím sám.

Díky.

Odesláno

Byl jsem jednou s bývalou přítelkyní a jejíma rodičema ti na to jezdijou už několik let takže vysvětlili mi co a jak kama sjíždět jezi atd. Byla to fakt bomba:super

Jeli jsme z Vyššího Brodu do Boršova za celou tu dobu jsem se necvakl (nepřevrátil) :super

Boty nějaký do vody. helmu s vestou sem neměl.

Odesláno

jel jsem Vltavu z Lenory až do Českýho Krumlova, kanoe je v pohodě, pokud nebudeš stát nebo blbnout, je celkem stabilní, pokud v ní budete dva, ještě stabilnější. oblečení určitě víc, o mokrý věci asi nebudeš mít nouzi. praktickej je na věci takovej ten barel s velkým uzávěrem. boty do vody určitě ano, nejlíp nějaký pevný tenisky, radši starší, nový by se srazily. jezů tam moc není, tak bych tu helmu volil jen na ně, vestu projistotu ano. kytaru nevím, leda nějakou starou a nějakej igelit. pytel:myslim

Odesláno

:) poprvé, poprvé... no, to si tu kytaru fakt dobře zabal :D

Boty do lodě? Tzv. vodňačky, takové, kde ti nevadí, že jsou celý den mokré, jinak je to fuk. Někdo používá tenisky, někdo sandále, žabky... každé má své pro a proti. Co vzít s sebou? jako na čundr, akorát 2x, až to jedno namočíš (když jedeš poprvé, tak radši 3x :D ). Vesta není od věci, ale tu většinou půjčujou s loděma, stejně jako barely. Vychytávky? Nezapomeň na provazy (na koníčkování, a taky na přivázání věcí, co necháš volně v lodi, vč. barelů. A nezapomeň opalovací krém, na vodě to dost peče. No a jak jsou kanoe vratký? Záleží na to, jaké máte. Já jedu, když už na pevné lodi, s Vydrou, a ta je prakticky nejvratší, z těch běžných lodí (začátečníkům se ale zpravidla nedávají).

Odesláno

A tak to si vezmu asi číny. Já nechtěl nazouváky, aby mi neuplavaly. Vestu jsem si chtěl koupit - po zkušenosti, kdy nám v chorvatsku půjčili vesty, které smrděly jako kdyby do nich někdo nach... , ale ostatní mi tvrdí, že se na vestu mám vykašlat, respektive si ji neberou ( nicméně se nechci utopit, ale v případě, že je tam půl metru vody - je to pravda? - bych byl asi opravdu za vola ). 50ti litrové barely budeme mít půjčené. Provazy - no jo, na ty bych zapoměl.

Odesláno

no většinou je tam fakt vody málo, nevím jak v CB ale v CK jsme loď tahali po šutrech. ale tůní je tam taky dost. škoda že nepojedete lipno, to je fajn rozcvička :D

Odesláno

My chodievane splavovať Váh a Hron. Ako tak čítam tak príprava a výbava je rovnaká až na tú gitaru. Máme vlastné lode tak sme si urobili príves za auto na ktorom to vozíme. Zároveň to auto slúži ako sprievodné a šofér v mieste zastávok chystá zázemie. Gitara sa vozí v aute.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Jestli chceš vestu, mám jednu navíc, měl jsem jí na surf, ale už mám jinou...

No děkuju, ale jedem zítra a tak než to nějak logisticky zorganizovat, mám možnost ji koupit v Prostějově za 300.

Odesláno

Jen doporučím se napřed trochu rozjezdit, ve Vyšším Brodě se nastupuje v kempu kde je klidná voda, tak tam chvíli cvičte, protože po pár stech metrech je pak hned jez :aut Za nim se vyklopíte na pravou stranu na takovej ostrůvek :D

Boty doporučuju spíš sandály, neboť z nich ta voda hned vyteče.

Taky nezapomeň něco na hlavu (kšiltovka...) kvůli úpalu a podobnejm věcem. I když podle předpovědi to spíš nehrozí. Helma mi tam nepřijdu nutná, zas to není rafting v horský řece.

Lodě vám zřejmě půjčej ty plastový, který se občas nepřevrátěj ani když chceš. Zas nejedou moc rychle, ale pro začátek jsou ideální.

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

Fajn rady, díky - jsou po cestě nějaké zastávky atd? - no v podstatě mi jde o to, jestli ssebou táhnout třeba pivo.

Co se týče nějakýho zázemí, tak Vltava je podlě mě nejvíc vybavená řeka u nás. Kempy jsou celkem luxusni, chlastu maj všude dost a za solidní ceny.

Tady jsem našel pěknej seznam možných zastávek

Odesláno

Osobně jsem jel se ženou a dvěmi dcerami 3 a 6 let (v jedné lodi :D ) z Vyššího Brodu a byla to pohoda.

Sandály jsou asi nejlepší a oblečení vícero a dobře zabalené :super , voda Tě buď chytne nebo ne a kytaru pořádně zabal , večer u ohně se hodí.Jestli jedeš prvně , tak si mákneš jako háček :D

Odesláno

takovejch prispevku a temer nikdo nic o chlastu ... ?! :o:D nezbytna soucast vybavy je rum, fernet, konak ci jiny denaturat ve vetsim nez malem mnozstvi ... oni vodaci totiz strasne chlastaj, pokazde kdyz jedu tak pak chlast nechci minimalne mesic videt ! :D:D

jinak urcite alespon neoprenove ponozky a jar, pokud jedes poprve, predpokladam ze na zadaka te asi nepustej takze budes pekne vepredu makat (to lipno byla fakt good idea jako trening pro hacky :D), vestu uz z principu nesundava ani profik, leda by byl celou cestu tzv. \"olej\" (naprosto klidna reka bez sutru, proste zadny vzruso)coz v podstate az na par svetlych mist bude, na jare kdy se da jezdit horni usek, je to daleko zajimavejsi, ale jako prvni trening ti bude stacit to co jedete :super:D

[upravil dne 14.7.2008 bure_406]

Odesláno

Člooověče, vodáků, že bys je mohl přehazovat vidlema! :o

No rady už jsi dostal, nemám co dodat.

Opravdu se neboj, že pojedeš divočinou, kde široko daleko nikdo není - teď o prázdninách to bude spíš naopak, jistě budou i japonci. ;) A kempů bude taky dost, o to se neboj. Dávej pozor na věci a pak to nejhorší, co tě tam může potkat, je poblitej stan. :ticho

Odesláno

No takhle....nás jede 10 a snad kromě dvou to jedem poprvé všichni....a já mám tak trochu obavu, že bez nějakých instrukcí to bude totální punk, tak se právě snažím vytáhnout co nejvíc informací všude možně, ať jsem trochu v obraze.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...