jp Odesláno 13. červenec 2008 Odesláno 13. červenec 2008 Já si myslim, že 406 svítí skvěle a to tam mam ty nejlevnější h7 od elta. Tedy alespoň každý kdo si ke mě přisedne tak říká jak pěkně to svítí, já si to myslim taky. Xenony už to nespasí, akorát to bude svítit veverkam do obličeje, jak to známe ze silnic, to se vždycky pozná tuner. To že může být za viníka označen ten s kutilskejma xenonama je určitě pravda, už proto bych to tam nedal. Navíc mužou byt problemy s povinym ručenim. Vyhozený prachy. Citovat
Edison Odesláno 13. červenec 2008 Odesláno 13. červenec 2008 Původně zaslal: jp Xenony už to nespasí, akorát to bude svítit veverkam do obličeje, jak to známe ze silnic Nejspíš jsi s xenonama ještě nejel... Tak propastný rozdíl jsem nepoznal při výměně nejmizernější vypálený žárovky za NB (+90%), ani při přesednutí do auta s čočkama osazenejma H7. Xenon je prostě naprosto jiná kategorie svícení. Citovat
jp Odesláno 13. červenec 2008 Odesláno 13. červenec 2008 Jiná kategorie možná jo, ale né ty dodělávaný, s těma jsem jel a nic moc. Ale věřim že nový auto s xenonama svítí dobře jinak by si za to lidi nepřiplácely. Citovat
Edison Odesláno 13. červenec 2008 Odesláno 13. červenec 2008 Původně zaslal: jp Jiná kategorie možná jo, ale né ty dodělávaný, s těma jsem jel a nic moc. Ale věřim že nový auto s xenonama svítí dobře jinak by si za to lidi nepřiplácely. Tak to muselo být nějaký divně udělaný. Mě to svítí skvěle. Citovat
Fakir Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 jojo0608: Není to přizpůsobený reflektor, ale přizpůsobená výbojka. Už jsem to tu psal několikrát, do reflektorů se dělají speciální, které mají určité vyzařovací úhly zakryté, nicméně tyto se v přestavbovkách jaksi nevyskytují. Tam se vyskytují výbojky čiré, které v žádném reflektoru klasické konstrukce nemají co dělat, protože ty reflektory prostě nebyly spočítané na 3x větší světelný tok, který výbojky poskytují. Na seřízení záleží jen minimálně, je to spíš náhoda, když ti reflektory s přestavbovkou nebudou svítit nepříjemně do očí. Ale abych nebyl , Cool Blue jsem taky měl a vydržely obě přesně na den tři měsíce. Teď mám xenony v projektorech a CB mám ještě v dálkových, ale plánuju výměnu za Night Breakery. Cool Blue sux. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Night Breaker má ještě menší životnost než CB, ale do dálkovejch, který toho moc nenasvítěj budou super Citovat
malypeto Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Osram NBR-v sobotu zahucali obe,po troch mesiacoch,bez denneho svietenia a to jazdim po tme velmi malo.Vydrzali svietit tak do 50 hodin... Citovat
Edison Odesláno 14. červenec 2008 Odesláno 14. červenec 2008 Mě teda NBR vydržely do výměny za xenony. A jsou pořád jako nový. V dálkách je nechávám. Divný je, že i v meganovi zatím držej.. a to jsou megani prosulý praskáním jakýchkoli žárovek. Jinak NBR jsou podle mě nej halogeny. Citovat
maguli70 Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 tak si kup H7 ale modry,je to napodobenina xenonu ale sviti bile, ja to mam i dalkove a jsem v poho:roker Citovat
Fakir Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Původně zaslal: maguli70 tak si kup H7 ale modry,je to napodobenina xenonu ale sviti bile, ja to mam i dalkove a jsem v poho:roker A hlavně tato napodobenina xenonu není homologovaná a může v extrémních případech zničit paraboly. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: maguli70 tak si kup H7 ale modry,je to napodobenina xenonu ale sviti bile, ja to mam i dalkove a jsem v poho:roker A hlavně tato napodobenina xenonu není homologovaná a může v extrémních případech zničit paraboly. proč? protože je modrá? má -li 55W nezničí nic. i homolagci mít může, to že je do modra ji nevylučuje. Citovat
Fakir Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: minimaxa proč? protože je modrá? má -li 55W nezničí nic. i homolagci mít může, to že je do modra ji nevylučuje. Ano, to že je modrá homologaci nevylučuje. To je případ třeba Cool Blue, nebo BlueVision, které ale mají ke xenonům pořád dost daleko. Ty jsou bezpečné, protože mají tónované sklo. Takové ty různé no-name \"Xenon blue\" žárovky ale umí zničit paraboly i pokud mají jen 55W, stačí když jsou místo tónování pokryté barvou. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: minimaxa proč? protože je modrá? má -li 55W nezničí nic. i homolagci mít může, to že je do modra ji nevylučuje. Ano, to že je modrá homologaci nevylučuje. To je případ třeba Cool Blue, nebo BlueVision, které ale mají ke xenonům pořád dost daleko. Ty jsou bezpečné, protože mají tónované sklo. Takové ty různé no-name \"Xenon blue\" žárovky ale umí zničit paraboly i pokud mají jen 55W, stačí když jsou místo tónování pokryté barvou. nesmysl, pokud mají stejnou provozní teplotu, nezníčí parabolu ani omylem a teplotu barvou žárovky neovlivníš. maximálně kdyby se barva z povrchu žárovky odpařovala či olupovala, pak možná ano. Citovat
Fakir Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: minimaxa maximálně kdyby se barva z povrchu žárovky odpařovala či olupovala, pak možná ano. O tom mluvím, asi jsem se nevyjádřil dostatečně srozumitelně. O teplotu tu samozřejmě nejde, to máš pravdu. Citovat
Pe.Tr Odesláno 23. červenec 2008 Autor Odesláno 23. červenec 2008 tak další pokus o sladění barev v mých světlech opět nevyšel a pro tentokrát jsem testoval Eufab gold , sice měli cool nádech ale furt měli žluté jádro:( Dnes jsem koupil další matroš na testy tak večer poreferuji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.