Dave405 Odesláno 6. červenec 2008 Odesláno 6. červenec 2008 Vím, že se to tu už několikrát řešilo, ale co vím, týkalo se to starého modelu. Jde o to, že mi nevypíná větrák po vypnutí motoru. Během roku se mi to stalo asi 3x, ale to jsem řešil tak, že jsem odpojil na pár minut baterku a po zapojení už nejel. Teď ale jede ikdyž mám baterku odpojednou i několik hodin, takže to musím řešit. Vidím to předběžně na vadný snímač teploty, chci se proto zeptat, kde ho u nového modelu na motoru 2.0 16V najdu. Vím že u 1.8 je snímač teploty i s nímač otáček na jednom místě (hnědý a zelený), ale u mého motoru nemohu ten hnědý najít. Kde se má nacházet? Řešili jste někdo na tomto motoru stejný problém? Citovat
Kekros Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 no to zelený je sice snímač teploty, ale pro sepnutí sahar sahar mám snímač přímo na chladiči, ale jak je to u nového modelu to netušim. Jestli je taky na chladiči, tak by možná chtělo odpojit jen snímač místo baterie až ti to zase pujde hodinu. Ale počkej až napíše někdo kdo má novej model nebo kdo to ví přesně Citovat
Dave405 Odesláno 7. červenec 2008 Autor Odesláno 7. červenec 2008 Nemáte někdo aspoň elektrické schéma? Mám jeden dvourychlostní ventilátor. Citovat
Dave405 Odesláno 8. červenec 2008 Autor Odesláno 8. červenec 2008 Tak dnes jsem vypozoroval, že mám stále seplou druhou rychlost ventilátoru. Když vytáhnu pojistku, tak první rychlost zapíná a vypíná bezproblémově. Napadá někoho něco? Citovat
pastorek Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 Ak je stále zopnutá druhá rýchlosť tak by to mohlo byť čidlo alebo relé. Aký máš presne typ? RFN, RFR alebo niečo iné? Prípadne napíš VIN-ko a zistíme to presne. Schémy sú temer vždy ako typické zapojenie a nezohľadňujú drobné zmeny. [upravil dne 8/7/08 pastorek] Citovat
Guest servisman Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 podle mne je stále sepnuté relé ,které zapíná vyšší rychlost větráku pokud vypneš pojistku F3 tak jej odpojíš [upravil dne 8/7/08 honza406] Citovat
pastorek Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 Původně zaslal: Dave405 2.0 16V 99kw 8BRFR Relé je pozícia 13. Skús skontrolovať či nieje \"zlepené\". Citovat
Dave405 Odesláno 8. červenec 2008 Autor Odesláno 8. červenec 2008 Dík, na to se právě chystám. Co všechno je třeba demontovat, abych se dostal k tomu relátku? Citovat
pastorek Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 Neviem. Malo by to byť z vnútornej strany prepážky, tak by asi stačilo iba masku a odtiahnuť chladič. Nemáš tam náhodou automatickú prevodovku? Citovat
Dave405 Odesláno 8. červenec 2008 Autor Odesláno 8. červenec 2008 Automatickou převodovku nemám.. Citovat
Dave405 Odesláno 8. červenec 2008 Autor Odesláno 8. červenec 2008 Tak při snaze dostat se na relátka jsem narazil na triviální problém. Nepodařilo se mi sundat kryt masky chladiče, který drží na nějakých špuntech, či co to je. Měl to již někdo rozebrané? Ikdyž jsem vyvinul dost velkou sílu, nepovolily Je to z plastu? Mohu to zničit a pak koupit nové? Nebo je pod tou plastovou hlavou nějaký kovový nýt? [upravil dne 8.7.08 Dave405] Citovat
Ferry Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 musis nejdrive vyndat ty prostredky tech spuntu a pak to podebrat sirokym sroubovakem cely zespodu i s plastem masky a ono to vyskoci Citovat
Dave405 Odesláno 8. červenec 2008 Autor Odesláno 8. červenec 2008 Původně zaslal: Ferry musis nejdrive vyndat ty prostredky tech spuntu a pak to podebrat sirokym sroubovakem cely zespodu i s plastem masky a ono to vyskoci Díky Citovat
Dave405 Odesláno 9. červenec 2008 Autor Odesláno 9. červenec 2008 Včera jsem relátka vytáhnul a proměřil. Jedno z nich (modré) mělo zapečené kontakty. Ty jsem odlepil a vyčistil, poté spínalo správně. Krytku relátka jsem zalepil silikonovým tmelem LOCTITE a obmotal rybářským silonem, aby se do něj nedostala špína a vlhkost. Zřejmě se po nějaké době opět slepí, ale myslím si, že chyba nebube v samotném relátku, ale jeho slepení dalo podnět něco jiného, proto jsem nechtěl hned kupovat nové a budu hledat závadu s tímto. Citovat
Guest servisman Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 to modré je obyčejné jen spínací relé stačí použít ze škodovky ,které seženeš za 50Kč Citovat
pastorek Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Bolo by rozumné ho vymeniť. Nieje to veľká položka a nové zase dlho vydrží. Ak ho budeš kupovať tak si pýtaj 45 - 50 Ampérové. Slabšie odíde za krátku dobu. To opálenie kontaktov môže byť spôsobené bežným opotrebením alebo i motorčekom vetráku. Ak si manuálne zručný tak skús trochu premazať hriadeľ vetráku. Citovat
Dave405 Odesláno 9. červenec 2008 Autor Odesláno 9. červenec 2008 Hmm, to modré origo relé vyjde kolem 800Kč, to zelené cca 200Kč. Nějaké škodovácké podobné relé doma mám, ale je to všechno kolem 15A. Dneska jsem ho dal z5 a funguje bez problémů. Citovat
pastorek Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Keď funguje, nieje čo riešiť. :super Nech to i dlho vydrží. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.