Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Antipollution fault - katalyzator odchadza

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

tak zasa sa mi raz zjavila hlaska diagnostiky ANTIPOLLUTION FAULT. Ono to sporadicky tak raz do mesiaca zasvieti a tak do tyzdna zhasne. Nema to ziadny vplyv na motor, pripadne jazdne vlastnosti ak sa rozsvieti.

Preto sa chcem spytat, neda sa pomocou diagnostickeho programu vypnut tato hlaska? Proste ak sa znoja objavi aby ju nezobrazovalo?

Viem ze sa da zrusit ale pri dalsom vyskyte chyby je znova, ja sa pytam ci sa da uplne zrusit aby ju nehlasilo.

Dufam teda ze som bol zas raz aj zrozumitelny ;)

Dakujem za odpovede

[upravil dne 21.11.2008 Y2K]

[upravil dne 29.3.2010 Y2K]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Určite sa nedá, tá hláška sa tam nezobrazuje len tak, na tvojom mieste by som pátral po príčine. Máš nejaký problém so systémom znižovania emisií.

No to viem aj ja....vraj tam pise katalyzatory

Ale preco to potom obcas nesvieti a obcas ano...nechapem.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Možno len kontakt na sonde...

Hmm....tak v tom pripade by som potreboval pomoc ako to zistit, pripadne napravit.

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Tak uz asi 3 tyzdne stale svieti a nechce zhasnut...Nazory?Rady?Postrehy? Prosiim

Servis, bez debaty....

Může to být milion věcí, takhle ti nikdo neporadí. Třeba začíná zlobit rampa, nebo ti odcházej svíčky a blbě to pálí, benal teče na katy, spálíš je... A spousta jinejch věcí. Obětuj pár stovek za diagnostiku a neriskuj tisíce za zanedbanou údržbu.

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Tak uz asi 3 tyzdne stale svieti a nechce zhasnut...Nazory?Rady?Postrehy? Prosiim

Servis, bez debaty....

Může to být milion věcí, takhle ti nikdo neporadí. Třeba začíná zlobit rampa, nebo ti odcházej svíčky a blbě to pálí, benal teče na katy, spálíš je... A spousta jinejch věcí. Obětuj pár stovek za diagnostiku a neriskuj tisíce za zanedbanou údržbu.

No ano...chystam sa na to, len sa akosi k tomu nemozem dosta. A hlavne preto ze nikde na blizku nemaju diagnostiky na pazota. Jedine v pazote a tam som povedal ze uz nevstupim.

Este taka priblbla otazocka.....na diagnostike by malo byt vidiet preco hlasi to co hlasi ano? A pripadna naprava zavady by tiez nemal byt problem tak?

[upravil dne 21.7.2008 Y2K]

Odesláno

No ano...chystam sa na to, len sa akosi k tomu nemozem dosta. A hlavne preto ze nikde na blizku nemaju diagnostiky na pazota. Jedine v pazote a tam som povedal ze uz nevstupim.

Este taka priblbla otazocka.....na diagnostike by malo byt vidiet preco hlasi to co hlasi ano? A pripadna naprava zavady by tiez nemal byt problem tak?

Co ti provedli v peugeotu, že se ti tam nechce? Jestli to není tajné? ;)

No. správně si napsal, že diagnostika by MĚLA ukázat, co je špatně a servisák by na základě tohoto zjištění měl vědět, co s tím. Leč skutečnost je taková, že se to ne úplně vždy povede, ať z objektivních příčin (opravdu to nelze zjistit, neb porucha je záludná), nebo ze subjektivních příčin (servisák je hňup a neumí svou práci).

Odesláno

No. správně si napsal, že diagnostika by MĚLA ukázat, co je špatně a servisák by na základě tohoto zjištění měl vědět, co s tím. Leč skutečnost je taková, že se to ne úplně vždy povede, ať z objektivních příčin (opravdu to nelze zjistit, neb porucha je záludná), nebo ze subjektivních příčin (servisák je hňup a neumí svou práci).

Tak poporiadku, jasne, tajne to nie je.

Menili mi akoze hydrovahatka a cvakol som za to 20, dakde som to tu popisoval. A to akoze malo byt este protekcne, cena mala byt 30.

Nejaky typek mi tu napisal ze do 15 by mi to spravil tak som bol nasraty.

A to nevravim o tom ze pokazili este kopec inych veci co som musel riesit neskor.

No co sa tyka diagnostiky, hej, toho sa bojim, presne ako v pazote, zevraj mi pise katalyzator nieco, za 2 dni to same zhaslo a fungovalo. Teraz to svieti tak 3 tyzdne, mam podozrenie ze nejake cidlo alebo co. Ale na diagnostiku ist chcem len neviem este kam ked nikoho najst nemozem. V pazote chcu za to 800 plus hodina minimalne prace co je 690, co sa mi zda nekrestanske vzhladom na to co to obnasa.

Odesláno

Tak poporiadku, jasne, tajne to nie je.

Menili mi akoze hydrovahatka a cvakol som za to 20, dakde som to tu popisoval. A to akoze malo byt este protekcne, cena mala byt 30.

Nejaky typek mi tu napisal ze do 15 by mi to spravil tak som bol nasraty.

A to nevravim o tom ze pokazili este kopec inych veci co som musel riesit neskor.

No co sa tyka diagnostiky, hej, toho sa bojim, presne ako v pazote, zevraj mi pise katalyzator nieco, za 2 dni to same zhaslo a fungovalo. Teraz to svieti tak 3 tyzdne, mam podozrenie ze nejake cidlo alebo co. Ale na diagnostiku ist chcem len neviem este kam ked nikoho najst nemozem. V pazote chcu za to 800 plus hodina minimalne prace co je 690, co sa mi zda nekrestanske vzhladom na to co to obnasa.

Já se nedivím, jít ke koncesionáři je jak k zubaři. Zkušeností bych mohl napsat vícero, a to se koncesionářům vyhýbám, jak čert kříži. Tak jen jednu ze čtvrtka:

406 break, geometrie u Auto Hruška Opava: udělali, asi dobře (už mi tam dobře udělali 3 auta) a když přišlo na placení, tak 1101 Kč. Bránil jsem se, že na stejném typu auta před 2 měsíci stálo totéž 940 Kč. Prý je v tom dneska i kontrola vůlí (žádné nebyly, bo sem si je nechal zkontrolovat den předtím u \"svého\" servisáka). Ale kontrola vůlí byla provedena i tenkrát předtím. No prostě neprůstřelné, zřejmě mají nařízeno vyfakturovat i tyčky u plotu.

[upravil dne 21.7.2008 P607Olda]

Odesláno

Ještě ke Tvému problému. Zjisti, jestli máš na svém autě to čidlo diferenciálního tlaku. Je umístěno na svislé stěně u posilovače brzd, vede k němu jeden konektor a dvě hadičky. Hadičky přivádějí tlaky před- a za- (v mém případě filtrem pevných částic) u Tebe možná katalyzátorem. To čidlo by mohlo přesně takhle blbnout.

Když mi ho servisák objednával, říkal taky, že si není 100% jist, ale nakonec to opravdu bylo tím.

[upravil dne 21.7.2008 P607Olda]

Odesláno

Zboznuje pr.je..ne servisi.

Velice som sa rozhodol ze teda pojdem na diagnostiku kedze mi toto pise.

Podotknem ze potrebujem auto dat len na diagnostiku a vytlacit protokol, to je zatial cele.

Pridem do prveho servisu, ne ne, my sice robime aj elektriku ale nemame diagnostiku.

Druhy, jasne mame, napoj, po napojeni zistili ze na toto auto nemaju. Ale 250 SK poprosime.

Dalsi, no skus napojit, nevieme, tak nemame a kedze nemame neplatis nic.

Tak volam do dalsieho servisu, jasne robime ale volno mame tak za mesiac.

Dalsi, hej robime, dovezte auto, bude tu dva dni, 2250 SK.

A najlepsie nakoniec, autorizovany peugeot: Jasne robime, 800 SK, a naco to chcete, ved aj tak vam to na nic nebude, to musite auto doviezt sem my zistime pricinu a odstranime, vravim, ja nechcem odstranit pricinu ja potrebujem diagnostiku a potom sa uvidi. A oni, ne ne, to vam aj tak nic nepovie, to treba hladat a to si sami nenajdete, doneste auto sem a opravime...

Tak mi teraz povedzte co si ma clovek pocat v takychto pripadoch.

A to nehovorim uz o tom ze u nas je tak 10% zo vsetkych servisov co maju aj diagnostiku.

Odesláno

Ak si z Vrboveho , skus sa zastaviť v Piestanoch na fueli,kedysi tam mali diag 2000 ako v original servise peugeotu.Niektorých z chalanov poznám .Teraz tam robia servis bosch (čerpadlá...) .Na 406 by mali vedieť pomocť

Odesláno
Původně zaslal: janou

Ak si z Vrboveho , skus sa zastaviť v Piestanoch na fueli,kedysi tam mali diag 2000 ako v original servise peugeotu.Niektorých z chalanov poznám .Teraz tam robia servis bosch (čerpadlá...) .Na 406 by mali vedieť pomocť

Jo, aj to mam v plane, len som to vcera nestihol.

Dik za tip

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak som sa dnes uz chystal do spominaneho servisu (podotknem ze som medzicasom obehol este 3 a nikde nemaju na mna diagnostiku) no a co sa nestalo. Hlaska zhasla (ako som predpokladal), sice asi po mesiaci ale zhasla.

Tak teraz skusim pockat na diagnostiku co som si objednal a uvidime. Ak problem pretrva budeme riesit.

Zatial je vsetko OK. :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak diagnostika dorazila a na pocudovanie ako tak fungovala....no a zistil som toto:

P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)

P0430 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 2)

Nejake rady? Napady?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...