Fakir Odesláno 3. červenec 2008 Odesláno 3. červenec 2008 Původně zaslal: honza406 ohledně sahar na 306 je zde ,ale francouzky http://www.peugeotlogic.com/workshop/wshtml/electric/ac306/coolfan2/fanop1.htm To je anglicky, nikoliv francouzsky. A popsané je to tam hezky. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. červenec 2008 Odesláno 3. červenec 2008 U mna je to tiez bezne, ked idem dlhsie v zapchach, alebo ostrejsia jazda teraz cez leto, skoro vzdy ked zastavim, tak vetraky idu dalej.... Aspom viem, ze funguju Citovat
pastorek Odesláno 3. červenec 2008 Odesláno 3. červenec 2008 Keď tak nad tým rozmýšľam, tak mi stoho stále vychádza že by to malo byť vadné čidlo na chladiči. Ono funguje tak že dnu je bimetál ktorý sa teplom zohreje, prehne a spojí kontakty. Ak sú kontakty opálené a majú väčší prechodový odpor tak sa ten bimetál zohrieva i od kontaktov a nie iba od okolitej teploty vody. To by vysvetľovalo prečo sa nevypne po ochladení, i to že po manuálnom odpojení konektora a opätovnom zapojení sa vetráky nerozbehnú. Možno je to blbosť ale krásne logická. [upravil dne 3/7/08 pastorek] Citovat
r.dasylva Odesláno 4. červenec 2008 Odesláno 4. červenec 2008 Dík za schématka a teorie . Já bych to na čidlo přeci jen netypoval, uvidím. Mi zas sahary naštěstí tak často nespínají, to už musím fakt dlouho potahovat, nebo sepnou kdyz nechávám vychladit turbo po delší a prudčí jízdě.. Jinak je samozřejmě správně, že sahary chladí i po vypnutí pomotu, v tomdle horku je 5 min. úplně normální. Citovat
Kubis Odesláno 5. červenec 2008 Odesláno 5. červenec 2008 Pro pastorek - dělám v elektronice celý život,samo že i termostaty na všechno možné.Ale popis ,jak by tento spinač sahar mohl blbnout je naprosto geniální - klobouk dolů.Tohle patří do \"špeků\",kdy se člověk potýká se zdánlivě nevysvětlitevnými jevy a poruchami.P806 Citovat
pastorek Odesláno 5. červenec 2008 Odesláno 5. červenec 2008 Původně zaslal: Kubis Pro pastorek - dělám v elektronice celý život,samo že i termostaty na všechno možné.Ale popis ,jak by tento spinač sahar mohl blbnout je naprosto geniální - klobouk dolů.Tohle patří do \"špeků\",kdy se člověk potýká se zdánlivě nevysvětlitevnými jevy a poruchami.P806 Písal som že je to úvaha, netvrdil som že to tak je. Ak si myslíš že je to blbosť tak napíš prečo. Takéto vyrývavé príspevky nikomu nepomôžu. Máš inú teóriu, tak ju napíš. Citovat
vix Odesláno 5. červenec 2008 Odesláno 5. červenec 2008 Kubis - \"Dědo, zavři pusu, svítíš\" (J. Cimrman) Ale dobrý vysvětlení od pastorka. Ach jo, bimetalový spínač... panejo, bych ten snímač řešil trochu jinak a několikrát levněji, ale budiž Mmch, pastorek má dobrý pohádky (někdy mluviti méně znamená více) Citovat
vix Odesláno 5. červenec 2008 Odesláno 5. červenec 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Kubis Pro pastorek - dělám v elektronice celý život,samo že i termostaty na všechno možné.Ale popis ,jak by tento spinač sahar mohl blbnout je naprosto geniální - klobouk dolů.Tohle patří do \"špeků\",kdy se člověk potýká se zdánlivě nevysvětlitevnými jevy a poruchami.P806 Písal som že je to úvaha, netvrdil som že to tak je. Ak si myslíš že je to blbosť tak napíš prečo. Takéto vyrývavé príspevky nikomu nepomôžu. Máš inú teóriu, tak ju napíš. pastorku, piš, co máš podložený ! Nebaví nás tě tu neustále opravovat ! Citovat
pastorek Odesláno 5. červenec 2008 Odesláno 5. červenec 2008 Původně zaslal: vix Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Kubis Pro pastorek - dělám v elektronice celý život,samo že i termostaty na všechno možné.Ale popis ,jak by tento spinač sahar mohl blbnout je naprosto geniální - klobouk dolů.Tohle patří do \"špeků\",kdy se člověk potýká se zdánlivě nevysvětlitevnými jevy a poruchami.P806 Písal som že je to úvaha, netvrdil som že to tak je. Ak si myslíš že je to blbosť tak napíš prečo. Takéto vyrývavé príspevky nikomu nepomôžu. Máš inú teóriu, tak ju napíš. pastorku, piš, co máš podložený ! Nebaví nás tě tu neustále opravovat ! Vieš čo, staraj sa o seba. Mňa už nebaví čítať tvoje premúdrelé kritiky. Už minule som ti napísal že kritizovať vie každý idiot. Ak som niečo napísal zle, tak ma oprav. Prečítaj si to ešte raz a zistíš že je to uvedené ako úvaha v čom by mohla byť chyba. Netvrdil som že to tak je!. Ak to funguje inak, tak napíš ako a tie blbé poznámky okolo si môžeš odpustiť. Nikto ťa nežiada aby si tu niečo po niekom opravoval. [upravil dne 5/7/08 pastorek] Citovat
vix Odesláno 5. červenec 2008 Odesláno 5. červenec 2008 1) Zmírni se ve vyjadřování - PŘEČTI SI PRAVIDLA ! 2) Opravovat chyby mě neba. Citovat
EXI.60 Odesláno 6. červenec 2008 Odesláno 6. červenec 2008 Pastorek má dobrou teorii,jako elektrikář mohu potvrdit.Myslím si také že čidlo může být částečně vypálené a to může dělat neplechu.Každopádně pokud to není relátky na chladiči,tak je vadné čidlo.Hodně čidla odchází,nevím proč ti výrobci to nedělají pořádně.asi aby měli kšeft...Jinak mě sahary na přehřátý motor vypnou klíčkem zapalování,ale mám je přes Bitron skrz klimu.u 205 a 309 měli svůj nezávislý obvod,takže běží i bez zapnutého klíče zapalování,bylo tomu tak alspon u těch dvou co jsem měl. Citovat
vix Odesláno 6. červenec 2008 Odesláno 6. červenec 2008 EXI.60 ... říkal jsi něco o pastorkově dobré teorii ? A podobných \"perel\" tady už zanechal Howgh! Citovat
pastorek Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 Původně zaslal: EXI.60 Pastorek má dobrou teorii,jako elektrikář mohu potvrdit.Myslím si také že čidlo může být částečně vypálené a to může dělat neplechu.Každopádně pokud to není relátky na chladiči,tak je vadné čidlo.Hodně čidla odchází,nevím proč ti výrobci to nedělají pořádně.asi aby měli kšeft...Jinak mě sahary na přehřátý motor vypnou klíčkem zapalování,ale mám je přes Bitron skrz klimu.u 205 a 309 měli svůj nezávislý obvod,takže běží i bez zapnutého klíče zapalování,bylo tomu tak alspon u těch dvou co jsem měl. Dík. Citovat
pastorek Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 Takže je to trochu inak ako tu niektorý tvrdia. Moja teória s bimetálovým spínačom vôbec nemusí byť \"pohádka\". Spínače takejto konštrukcie sa na vetráky chladiča bežne používajú. Na priloženom linku sa dajú normálne kúpiť a to konkrétne i na auto o ktorom tu bola reč. http://www.maximizeronline.com/?action=items&engine_no=dhy&cartype=35665&group=262 To som teraz zvedavý či sa mi vix ospravedlní za tie neopodstatnené posmešky. ... že by sa k nemu pridal aj Kubis? Citovat
Kubis Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Ahoj,já tu poklonu myslel smrtelně vážně - nic posměšného!Ještě jednou a jednoznačně:velmi perfektně rozebraná příčina selhávání čidla!Stojím plně za Tvým názorem!Kubis Citovat
pastorek Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Původně zaslal: Kubis Ahoj,já tu poklonu myslel smrtelně vážně - nic posměšného!Ještě jednou a jednoznačně:velmi perfektně rozebraná příčina selhávání čidla!Stojím plně za Tvým názorem!Kubis Prepáč moju reakciu. Pochopil som to úplne opačne. Možno pod vplyvom nasledovného príspevku. Takéto pochvaľné reakcie tu je vidieť veľmi ojedinele. Ešte raz prepáč a dík. Citovat
PnR Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 chlapci.. ja mam 306 a este sa mi nikdy nestalo ze ked som vytiahol klucik zo zapalovania by sa tocili sahary dalej... vzdy sa zastavili Citovat
pastorek Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Původně zaslal: PnR chlapci.. ja mam 306 a este sa mi nikdy nestalo ze ked som vytiahol klucik zo zapalovania by sa tocili sahary dalej... vzdy sa zastavili Tak nemáš dochladzovanie a všetko ti funguje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.