Gargamell Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Čau. Asi letos poprvé pojedu někam do dalékých krajin - někam dolů na jih - asi Chorvatsko, možná Bosna a cestou Slovensko. Poraďte někdo co že bych neměl opomenout před jízdou. Mám na mysli technický stav vozu, ale i ty ostatní věci. Jestli někoho něco napadne... Dík. Mám totiž takovej vnitří strach s cizích zemí. Že se mi tam něco zhmoždí, či nebudu mít nějaký doklad a tak. Jak jsem říkal je to poprvé, to je nervozita přirozená Citovat
Kurt Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Jen pro info: http://auto.idnes.cz/na-dovolenou-autem-nepodcente-pripravu-fcr-/automoto.asp?c=A080519_142431_automoto_fdv http://auto.idnes.cz/co-delat-kdyz-vas-na-ceste-na-dovolenou-potkaji-problemy-p2n-/automoto.asp?c=A080626_142611_automoto_fdv Citovat
Gargamell Odesláno 30. červen 2008 Autor Odesláno 30. červen 2008 No super, díky... A nemá někdo info o cenách nafty, kde natankovat (maďarsko, slovinsko,...) Citovat
Gargamell Odesláno 30. červen 2008 Autor Odesláno 30. červen 2008 No a už tu čtu, že do Bosny budu muset mít mezinárodní řidičák, který nemám...ten mi asi na počkání nikde nedají. Citovat
Kurt Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 No ten zřejmě musíš mít i do Chorvatska, podívej se i do diskuze pod těmi články. Citovat
Ticcino Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Před jízdou neopomeň zříditi cestovní připojištění. Citovat
Gargamell Odesláno 30. červen 2008 Autor Odesláno 30. červen 2008 No vypadá to, že do v Chorvatsku platí normální národní řidičák. Školy nemám, ale Bosna a Hercegovina patří pod chorvatsko nebo proč nidke není samostatně? Cestovní pojištění, to myslíš takové to klasické zdravotní, jo? Nic speciálního na auto, kromě zelené karty nepotřebuju, že? Citovat
ozzy56 Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Před takovou cestou si zkontroluju auto podle odkazu 1,co ti poslal Kurt. Zabere mi to celý den v garáži--v klidu--,ale na 100 procent vím,že je všude dost oleje,kapaliny atd.atd.Jedu pak v klidu. O ,,papíry\'\' se stará žena. Citovat
Gargamell Odesláno 30. červen 2008 Autor Odesláno 30. červen 2008 Tady jsem si všimnul cen paliva v evropě....jestli to někomu pomůže. http://auto.idnes.cz/kde-natankovat-na-dovolene-prehled-cen-v-evrope-fl8-/automoto.asp?c=A080626_114027_automoto_fdv Citovat
Ticcino Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Původně zaslal: Gargamell No vypadá to, že do v Chorvatsku platí normální národní řidičák. Školy nemám, ale Bosna a Hercegovina patří pod chorvatsko nebo proč nidke není samostatně? Cestovní pojištění, to myslíš takové to klasické zdravotní, jo? Nic speciálního na auto, kromě zelené karty nepotřebuju, že? Bosna a Hercegovina je zvlášť. http://cs.wikipedia.org/wiki/Bosna_a_Hercegovina Ale byla to dřív myslím všechno Jugoslávie. Cestovním připojištěním myslím takový jako bonus ke klasickému zdravotnímu. Prý by mělo stačit klasické ZP, ale já to neriskuju a dávám si ještě připojištění. Vyjde to 10-20Kč/den a kryje to i to, co normálně obyčejné ZP nekryje. Auto se prý taktéž dá připojistit. Citovat
Gargamell Odesláno 30. červen 2008 Autor Odesláno 30. červen 2008 Já se chystám konkrétně do městečka NEUM. Při hledání v cestovce to najdu pod destinací Chorvatsko. V té wikipedii je, že tam žije 85 % chorvatů, tak nevim jak to tam je. Nerad bych skončil na Hranicích kvůli tomu, že nemám mezinárodní řidičák. Tam už asi Schengen nesahá, takže se kontrole dokladů stejně nevyhnu... Citovat
ozzy56 Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Ten NEUM už je BIH (Bosna i Hercegovina )--kukni do mapy cz nebo google Citovat
Guest DD Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Cestovním připojištěním myslím takový jako bonus ke klasickému zdravotnímu. Prý by mělo stačit klasické ZP, ale já to neriskuju a dávám si ještě připojištění. Vyjde to 10-20Kč/den a kryje to i to, co normálně obyčejné ZP nekryje. Souhlas. Pokud mas embosovanou kreditku, obvykle k ni banky nabizeji cestovni pojisteni. V takovym pripade uz si dodatecne zadny nemusis organizovat. Jinak cestovni pojisteni se da udelat online na strankach cpoj.cz. Za par kacek ma clovek klid.. Citovat
Vvitty Odesláno 1. červenec 2008 Odesláno 1. červenec 2008 pozor na to, co vse pojisteni nabizene k platebni karte kryje, resp. nekryje... stejne jako u cestovniho pojisteni. posledni dobou se cim dal vice beznych dovolenkovych aktivit zacina presouvat do kategorie rizikove aktivity, ktere jsou z beznych pojistek vyhazovany... Citovat
Vvitty Odesláno 1. červenec 2008 Odesláno 1. červenec 2008 a taky platnost pojisteni ke kreditce je mnohde pouze mesic, resp. clovek se musi do mesice vratit aspon na den do cr... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.