Jindras Odesláno 26. červen 2008 Odesláno 26. červen 2008 Mám problém s funkcí ventilátoru-nefunguje-nesvítí osvětlení tlačítek+osvětlení digitálních hodin...pojistky jsem zkoušel-O.K.-zatím nevím!!! Citovat
klm16 Odesláno 26. červen 2008 Odesláno 26. červen 2008 skus vymenit ziarovky vyberaju sa pomerne lahko, s niecim opatrne vypacis ten kryt okolo hodin a cele hodiny vysrubujes s hviezdicovym srubovakom zozadu sa daju pekne vybrat 2 ziarovky aspon pozries ci su dobre... [upravil dne 26/6/08 klm16] Citovat
Guest sobolman306 Odesláno 27. červen 2008 Odesláno 27. červen 2008 chlapi ja mam zase problém s regulací ventilátoru, bud jde malo nebo moc, co s tim mam delat??? Citovat
jarajarda Odesláno 27. červen 2008 Odesláno 27. červen 2008 Původně zaslal: sobolman306 chlapi ja mam zase problém s regulací ventilátoru, bud jde malo nebo moc, co s tim mam delat??? Teď nevím jak to tam je, ale u 205 je to na tišťáku a ten když se vyběhá a v určitých místech už pak nemá kontakt, tak se musí vyměnit. Citovat
vlado1 Odesláno 27. červen 2008 Odesláno 27. červen 2008 sobolman306- rozobrat a precistit kontakty ovladania rychlosti ventilatora, dost komplikovane sa to vybera(treba vybrat radio a plasty okolo), ale za jedno doobedu to mas hotove... Citovat
Jindras Odesláno 10. červenec 2008 Autor Odesláno 10. červenec 2008 Díky moc za odpovědi,ale potřeboval bych vědět jak je to myšleno s těmi tištěnými spoji-jestli přímo v tom modulu,či v tom spínači,třeba když zlobí tištáky v pojistkové skříňce,tak se to přeletuje-nanese nový cín a chodí to v poho,jinak jsem chtěl na vrakovišti to koupit celý,ale měli tam model s klímou a starší 306 tam neměli uzávěrku vzduchu/ovládání táhla) z kabiny tak to by mě tám nechodilo.... Citovat
Jindras Odesláno 19. červenec 2008 Autor Odesláno 19. červenec 2008 Tak hodiny mi už svítí,pouze výměna žárovky,jinak ten ovladač ventilátora zatím nemám,pokud pomůže demontáž a oprava tištěných spojů,tak pak to celé sehnat na vrakovišti a vyměnit.. Citovat
Jindras Odesláno 24. červenec 2008 Autor Odesláno 24. červenec 2008 Zatím jsem s tím nic nedělal,nebyl čas,přeměřil jsem proud z konektoru k ovladačům a podle očekávání,tam žádný nejde,protože nejde ani osvětlení atd,tak bude problém ještě někde jinde-možná v pojistkové skříňce atd... Citovat
Jindras Odesláno 30. červenec 2008 Autor Odesláno 30. červenec 2008 Tak osvětlení již funguje-výměna žárovek-mimochodem jediné co na středovém panelu svítilo byy vypínače dole ani zap. nesvítil-všechny spálené včetně hodin žárovky-co se týká ostatního toho nejdůležitějšího to bude buď kondenzátorek na motorku či předřadné odpory a poslední možnost zatím domýšlená-pojistkovka!!! Citovat
pastorek Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Původně zaslal: Jindras Zatím jsem s tím nic nedělal,nebyl čas,přeměřil jsem proud z konektoru k ovladačům a podle očekávání,tam žádný nejde,protože nejde ani osvětlení atd,tak bude problém ještě někde jinde-možná v pojistkové skříňce atd... POZOR! Na prepínač ventilátora nejde + ale - . Plus ide priamo z poistkovej skrinky na motorček. Rýchlosti sú ovládané mínusom z prepínača cez predradené odpory a na motorček. Citovat
Jindras Odesláno 30. červenec 2008 Autor Odesláno 30. červenec 2008 Aha-dík,nebude to asi hned,ale příjdu na to nějak!!! Citovat
Jindras Odesláno 28. srpen 2008 Autor Odesláno 28. srpen 2008 Tak ventilátor již funguje-byly to kontakty u motorku-vyčistlil jsem je kontaktolem a máznul speciální elektrikářskou vazelínou(používaná v automobilovém průmyslu).Když zapnu foukání,tak akorát mi to z výstupů na přístrojovce fouká jen lehce-zajímavé,jako by to bylo někde přivřené-středový ovladač jsem měl venku-táhla jsem všechny zapojil dobře-tak to musím okouknout,kde je problém... Citovat
pastorek Odesláno 28. srpen 2008 Odesláno 28. srpen 2008 Původně zaslal: Jindras Tak ventilátor již funguje-byly to kontakty u motorku-vyčistlil jsem je kontaktolem a máznul speciální elektrikářskou vazelínou(používaná v automobilovém průmyslu).Když zapnu foukání,tak akorát mi to z výstupů na přístrojovce fouká jen lehce-zajímavé,jako by to bylo někde přivřené-středový ovladač jsem měl venku-táhla jsem všechny zapojil dobře-tak to musím okouknout,kde je problém... To by mohlo byť iba posunuté tiahlo klapky. Citovat
Jindras Odesláno 29. srpen 2008 Autor Odesláno 29. srpen 2008 Už to je O.K-přepojil jsem konektory-ventilátor se točil opačně-už jízdou domů mě to napadlo-ona na tom plastu,v kterém je uložen motorek je nápis +,tak jsem tam napojil červený-už to konečně chodí vše-předřadné odpory jsem tam dal před tím na zkoušku starší z vrakoviště,tak ty původní nevim jak chodí.Jediné co jsem u 306 ještě neviděl je knoflík rychlostí,že má trošku vůli,když se s ním otáčí--myslím,že když je v poloze rychlosti...-nevím jestli tomu je rozumět...nejspíš hrubější zacházení-jinak funguje O.K. Citovat
Jindras Odesláno 28. říjen 2008 Autor Odesláno 28. říjen 2008 Dneska opět přestal ventilátor fungovat-tak jsem vytáhla zandal konektory k motorku a O.K-byly před tím vyhřáté-obrousil jsem je-očistil kontaktolem a namazal vazelínou elekrikářskou-special z automobilky-hold to má něco za sebou!!! Citovat
DianaK Odesláno 28. říjen 2008 Odesláno 28. říjen 2008 Tak si tak jdu hledat jak na \"průser\" s ventilátorem topení a on hned na začátku návod Citovat
Jindras Odesláno 28. říjen 2008 Autor Odesláno 28. říjen 2008 To bude asi ono-když by zlobily rychlosti ventilátoru-tak to jsou předřadné odpory-na vrakovišti kolem 200 Kč průměrně a jsou skoro na všech stejné.Jinak ty kontakty-dole u spolujezdce sundat zespodu pod ventilátorem kobereček krycí-pod odkládací schránkou pak tam vedou v kabely které jdou gumovou průchodkou,která se vyvlíkne a jste tam-vzít si baterku a vyčistit jak to jde a namazat vazelínou-pokud se sundá celý motorek zespod jde to lépe,ale není to nutné... Citovat
honzasl Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Nevíte někdo hodnoty těch předřadných odporů? Pravděpodobně mi vyhořely, protože ventilátor mi jede jen naplno, nebo vůbec. Prostě jednoho dně začalo zapnuté topení smrdět a smrdělo tak dlouho, dokud nepřestalo úplně fungovat. Pro mě je jednodušší koupit v Gesu čtyři výkonové odpory, než objíždět vrakáče. Citovat
miroja Odesláno 19. srpen 2011 Odesláno 19. srpen 2011 To nie su hmotove odpory, ale samonosne - z odporoveho drotu navinute \"vzduchove cievky\". Kdesi je tu aj lepsia fotografia, skus pohladat ... Edit: Ak mas novsi model auta, na regulaciu otacok ventilatora sa nepouzivaju odpory, ale regulacia elektromotora je elektronicka. Najskor si prever to. Kdesi tu na fore bola popisana oprava aj toho modulu. [Edited on 19/8/11 by miroja] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.