Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nefunkční ventilátor kabiny(topení)+osvětlení tlačítek

Recommended Posts

Odesláno

skus vymenit ziarovky vyberaju sa pomerne lahko, s niecim opatrne vypacis ten kryt okolo hodin a cele hodiny vysrubujes s hviezdicovym srubovakom zozadu sa daju pekne vybrat 2 ziarovky aspon pozries ci su dobre...

[upravil dne 26/6/08 klm16]

Guest sobolman306
Odesláno

chlapi ja mam zase problém s regulací ventilátoru, bud jde malo nebo moc, co s tim mam delat???:ticho

Odesláno
Původně zaslal: sobolman306

chlapi ja mam zase problém s regulací ventilátoru, bud jde malo nebo moc, co s tim mam delat???:ticho

Teď nevím jak to tam je, ale u 205 je to na tišťáku a ten když se vyběhá a v určitých místech už pak nemá kontakt, tak se musí vyměnit.

Odesláno

sobolman306- rozobrat a precistit kontakty ovladania rychlosti ventilatora, dost komplikovane sa to vybera(treba vybrat radio a plasty okolo), ale za jedno doobedu to mas hotove...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Díky moc za odpovědi,ale potřeboval bych vědět jak je to myšleno s těmi tištěnými spoji-jestli přímo v tom modulu,či v tom spínači,třeba když zlobí tištáky v pojistkové skříňce,tak se to přeletuje-nanese nový cín a chodí to v poho,jinak jsem chtěl na vrakovišti to koupit celý,ale měli tam model s klímou a starší 306 tam neměli uzávěrku vzduchu/ovládání táhla) z kabiny tak to by mě tám nechodilo....

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak hodiny mi už svítí,pouze výměna žárovky,jinak ten ovladač ventilátora zatím nemám,pokud pomůže demontáž a oprava tištěných spojů,tak pak to celé sehnat na vrakovišti a vyměnit..

Odesláno

Zatím jsem s tím nic nedělal,nebyl čas,přeměřil jsem proud z konektoru k ovladačům a podle očekávání,tam žádný nejde,protože nejde ani osvětlení atd,tak bude problém ještě někde jinde-možná v pojistkové skříňce atd...

Odesláno

Tak osvětlení již funguje-výměna žárovek-mimochodem jediné co na středovém panelu svítilo byy vypínače dole ani zap. nesvítil-všechny spálené včetně hodin žárovky-co se týká ostatního toho nejdůležitějšího to bude buď kondenzátorek na motorku či předřadné odpory a poslední možnost zatím domýšlená-pojistkovka!!!

Odesláno
Původně zaslal: Jindras

Zatím jsem s tím nic nedělal,nebyl čas,přeměřil jsem proud z konektoru k ovladačům a podle očekávání,tam žádný nejde,protože nejde ani osvětlení atd,tak bude problém ještě někde jinde-možná v pojistkové skříňce atd...

POZOR! Na prepínač ventilátora nejde + ale - . Plus ide priamo z poistkovej skrinky na motorček. Rýchlosti sú ovládané mínusom z prepínača cez predradené odpory a na motorček.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak ventilátor již funguje-byly to kontakty u motorku-vyčistlil jsem je kontaktolem a máznul speciální elektrikářskou vazelínou(používaná v automobilovém průmyslu).Když zapnu foukání,tak akorát mi to z výstupů na přístrojovce fouká jen lehce-zajímavé,jako by to bylo někde přivřené-středový ovladač jsem měl venku-táhla jsem všechny zapojil dobře-tak to musím okouknout,kde je problém...

Odesláno
Původně zaslal: Jindras

Tak ventilátor již funguje-byly to kontakty u motorku-vyčistlil jsem je kontaktolem a máznul speciální elektrikářskou vazelínou(používaná v automobilovém průmyslu).Když zapnu foukání,tak akorát mi to z výstupů na přístrojovce fouká jen lehce-zajímavé,jako by to bylo někde přivřené-středový ovladač jsem měl venku-táhla jsem všechny zapojil dobře-tak to musím okouknout,kde je problém...

To by mohlo byť iba posunuté tiahlo klapky.

Odesláno

Už to je O.K-přepojil jsem konektory-ventilátor se točil opačně-už jízdou domů mě to napadlo-ona na tom plastu,v kterém je uložen motorek je nápis +,tak jsem tam napojil červený-už to konečně chodí vše-předřadné odpory jsem tam dal před tím na zkoušku starší z vrakoviště,tak ty původní nevim jak chodí.Jediné co jsem u 306 ještě neviděl je knoflík rychlostí,že má trošku vůli,když se s ním otáčí--myslím,že když je v poloze rychlosti...-nevím jestli tomu je rozumět...nejspíš hrubější zacházení-jinak funguje O.K.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dneska opět přestal ventilátor fungovat-tak jsem vytáhla zandal konektory k motorku a O.K-byly před tím vyhřáté-obrousil jsem je-očistil kontaktolem a namazal vazelínou elekrikářskou-special z automobilky-hold to má něco za sebou!!!

Odesláno

To bude asi ono-když by zlobily rychlosti ventilátoru-tak to jsou předřadné odpory-na vrakovišti kolem 200 Kč průměrně a jsou skoro na všech stejné.Jinak ty kontakty-dole u spolujezdce sundat zespodu pod ventilátorem kobereček krycí-pod odkládací schránkou pak tam vedou v kabely které jdou gumovou průchodkou,která se vyvlíkne a jste tam-vzít si baterku a vyčistit jak to jde a namazat vazelínou-pokud se sundá celý motorek zespod jde to lépe,ale není to nutné...

• O 2 roky později...
Odesláno

Nevíte někdo hodnoty těch předřadných odporů? Pravděpodobně mi vyhořely, protože ventilátor mi jede jen naplno, nebo vůbec.

Prostě jednoho dně začalo zapnuté topení smrdět a smrdělo tak dlouho, dokud nepřestalo úplně fungovat. Pro mě je jednodušší koupit v Gesu čtyři výkonové odpory, než objíždět vrakáče.

Odesláno

To nie su hmotove odpory, ale samonosne - z odporoveho drotu navinute \"vzduchove cievky\".

Kdesi je tu aj lepsia fotografia, skus pohladat ...

post-27863-14109619349974_thumb.jpg

Edit: Ak mas novsi model auta, na regulaciu otacok ventilatora sa nepouzivaju odpory, ale regulacia elektromotora je elektronicka.

Najskor si prever to.

Kdesi tu na fore bola popisana oprava aj toho modulu.

[Edited on 19/8/11 by miroja]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...