Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem

prolezl jsem komplet vše a nikde sem nenašel odpověď na to kde sehnat idealně laděné nerezové svody na 306 2.0 16V - nemontoval je někdo do auta? , prolezl jsem cely internet a psal snad všude a nikde mě nikdo neporadil

díky

[upravil dne 25.6.2008 Tunny]

Odesláno

Jasny ale kde je sezenu.

resp sehnal sem je od 2mmotorsport ale tam chtej jen za svody 22 000 bez dane coz se me zda kapku premrstena cena sice je to kvalita ale idealne bych se chtel pohybovat nekde v rozmezi 10-15 000

Odesláno
Původně zaslal: jurash

Nakroutit a svarit takovej uzel neni zadna prdel, to neni jako svody na BMW e30, nebo na 306 1.4 kde jsou to prakticky jen dvakrat ohnuty rovny trubku.... :bojim

\"mluvis mi z duse\"..:)

opravdu to nejsou moc jednoduche svody a je jasne ze ten co to dela si to necha radne zaplatit.. hlavne uz v serii jsou tzv. \"ladene\" takze menit za nejakej nerezovej bazmek, nevim, nevim..

Odesláno

rozhodil jsem site, a zjistil jsem nasledujici:

Na XU7J4 se z XU10J4RS daji pouzit (bez uprav) obe vacky a saci i vyfukovy potrubi (saci lze pouzit cele, krome vstriku, ty musej zustat puvodni). Prakticky je mozny osadit blok XU7J4 hlavou z XU10J4RS, jde o velmi podobne hlavy, maji napr. stejne prumery ventilu jako XU10J4 a XU9J4, lisi se ale tvary sacich kanalu (XU7J4 ma zamerne mensi saci kanaly, mazaci kanaly jsou stejne). Nekolik takovych hybridu jezdi a co jsem cetl tak XU7J4 s vackama a sacim a vyfukovym potrubim z GTI6 je zivy motor s citelnym narustem ve strednich otackach.

Samozrejme nezarucuju uplnou pravdivost tehle informaci. Pokud k tomudle tematu ma nekdo moznost prispet, rad se necham poucit...

to zni dobre! :super

Odesláno

Ne, že bych se vyznal v problematice svodů, ale vždycky jsem myslel, že jde o to, aby se spaliny dostaly co nejrychleji ven, s pokud možno co nejmenším odporem po cestě a tenhle \"zatočenej bazmek\" mi nepřijde, že by tu podmínku měl splňovat. Kdo mě poučí, proč by to nešlo zjednodušit?:myslim

Odesláno

takze svody jsem nakonec sehnal od 2mmotorsport vyroba na zakazku - nerez za 22k bez DPH, dival sem se a original neni o moc levnejsi jen sem este nemel cas se podivat jestli jsou v orginalu nerez nebo ne ale podle me nejsou

Odesláno
Původně zaslal: Tunny

takze svody jsem nakonec sehnal od 2mmotorsport vyroba na zakazku - nerez za 22k bez DPH, dival sem se a original neni o moc levnejsi jen sem este nemel cas se podivat jestli jsou v orginalu nerez nebo ne ale podle me nejsou

btw, ja slysel neco o tom, ze nerez je u svodu zakazan, bo se pri tech teplotach snad uvolnuji nejake jedy nebo co? vi o tom nekdo neco?

Odesláno

original jsou nerezovy, ale ne lesteny..

hmm nikde jsem nenasel kde by original nabizely a pokud by byly do 20k tak bych do toho urco sel, nicmene nedival jsem se zda na aute skutecne nerezovy jsou nemel sme cas odmontovavat ten plech ktery je kryje ale az bude ca tak mrknu nicmene si myslim ze mam litinovy

[upravil dne 4.7.2008 Tunny]

Odesláno

stema 306 teda fakt nevim, osobne jsem na vlastni oci videl dve S16 a obe meli nerez svody o kterejch mluvim. Mi16tek jsem videl podstatne vic, a vsechny meli chobotnici, tak jak ji ostatne meli ze serie.. asi sme kazdej videli jiny auta :myslim Taky je mozny ze se to davalo jen do nekterejch rocniku nebo modelu, ale to bych zas asi mel hodne velky stesti ze sem natrefil vzdycky na \"spravnej\" kus.. :myslim

http://www.autoweb-france.com/img/dossier/Dossier_PeugeotXU9J4.jpg

http://images.forum-auto.com/mesimages/229335/collecteur01.JPG

http://images.forum-auto.com/mesimages/229335/collecteur02.JPG

http://lh5.ggpht.com/_dNXimBfHn6o/RtPmDyqi7tI/AAAAAAAACmY/830zdIgxGU0/DSCF0005.JPG

http://www.bxclub.cz/graphics/dynamic/1715556_15.jpg

http://projects.205gtidrivers.com/albums/matt205mi16s-mi16rebuild/1024x768_PICT1646.jpg

[upravil dne 6.7.08 jurash]

EDIT:

306 2.0i cabrio XU10J2CL/Z (RFX) 1993 - 1997 Magnetti Marelli 8P

306 2.0i 16v XU10J4L/Z (RFY) 1994 - 1997 Motronic MP3.2

306 2.0i S16 XU10J4L/Z (RFY) 1994 - 1996 Motronic MP3.2

306 2.0i 16v XU10J4R/L3 1997 - 2001 Motronic MP5.2

306 Rallye XU10J4RS/L3 1997 - 2001 Magnetti Marelli 1AP

306 2.0i GTi-6 XU10J4RS/L3 1997 - 2001 Magnetti Marelli 1AP

Tak kluci je to jasny, nerez svody maj ze serie jen XU10J4RS.

:papa

[upravil dne 6.7.08 jurash]

jak jsem ti psal, mrknu na to az bude chvilka ale mam pod kapotou XU10J4RS takze pokud je tva teorie spravna tak mam nerez svody..:)

Odesláno

Tak sem se ptal známého co má GTI-6 a ten má origo \"chobotnicu\" takže se to tam dávalo sériově až od 97...

ale ty motory by měly být stejné:myslim řek bych že to musí pasovat i na S16:roker

• O 6 měsíců později...
Odesláno

chcel by som ozivit starsiu temu nakolko sa mi javi stale aktualna...

som momentalne v stave zitovania informacii o aute, jeho dokladnej kontrole a ak pojde vsetko takto dalej (dobre) tak by som sa rad pustil smerom tzv light, resp street uprav, jedna z ciest je vymena vaciek, uprava vyfukoveho traktu (od zvodov az dozadu), sania, ECU. (podvozok, brzdy jasne ale to teraz neriesim). Ak mate skusenosti, informacie, rad by som sa o ne podelil. Jedna z ciest je pouzit diely od Peugeot Motorsport. A-ckovy motor pre 306Gti6/Rally (XU10J4RS) by mal mat cca 190hp - podla info co mam tak su pouzite ine vacky a vyfuk od zvodov, predpokladam ina ECU. Otazka ci sit tymto smerom komplet (vyfuk neni moc vhodny do premavky nakolko nema kat a len zadny tlmic - co som pocul A-ckove vyfuky tak doslova revu...) alebo vyfuk upravit len ciastocne (zvacist napr priemer povodneho potrubia na 2,5\") ine vacky, ECU (ako?) sanie(nenasiel som nic moc \"normalne\" okrem K&N sisky-napr AEM, alebo BMC origo na toto auto - takz eotazka ci to neni ako so zvodmi ze seria je ideal). Priebeh krutaku ma seria velmi pekny (plynuly od nizkych otacok) ale uplne hore by som si vedel predstavit trochu zvysenie (6-7200 ot.)

Odesláno
Původně zaslal: pug

chcel by som ozivit starsiu temu nakolko sa mi javi stale aktualna...

som momentalne v stave zitovania informacii o aute, jeho dokladnej kontrole a ak pojde vsetko takto dalej (dobre) tak by som sa rad pustil smerom tzv light, resp street uprav, jedna z ciest je vymena vaciek, uprava vyfukoveho traktu (od zvodov az dozadu), sania, ECU. (podvozok, brzdy jasne ale to teraz neriesim). Ak mate skusenosti, informacie, rad by som sa o ne podelil. Jedna z ciest je pouzit diely od Peugeot Motorsport. A-ckovy motor pre 306Gti6/Rally (XU10J4RS) by mal mat cca 190hp - podla info co mam tak su pouzite ine vacky a vyfuk od zvodov, predpokladam ina ECU. Otazka ci sit tymto smerom komplet (vyfuk neni moc vhodny do premavky nakolko nema kat a len zadny tlmic - co som pocul A-ckove vyfuky tak doslova revu...) alebo vyfuk upravit len ciastocne (zvacist napr priemer povodneho potrubia na 2,5\") ine vacky, ECU (ako?) sanie(nenasiel som nic moc \"normalne\" okrem K&N sisky-napr AEM, alebo BMC origo na toto auto - takz eotazka ci to neni ako so zvodmi ze seria je ideal). Priebeh krutaku ma seria velmi pekny (plynuly od nizkych otacok) ale uplne hore by som si vedel predstavit trochu zvysenie (6-7200 ot.)

osobne nemam z temito upravami zkusenosti ani nikoho kdo to delal neznam.. zkus se ale zeptat cloveka s nickem theimer, ten by ti snad mohl dat nejake odpovedi na tve otazky a pak se s nama muzes podelit..:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...