Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Demo

prosim o vysvetleni, jak muze nekdo jezdit po chiptuningu stejnou rychlosti na nizsi otacky?

na to je primitivní odpověď, větší kroutící moment = možnost jízdy na nižší rychlostní stupeň stejnou rychlostí jako vůz s nižším kroutícím momentem => nižší spotřeba, menší opotřebení motoru, to sou paradoxy, to sou paradoxy :D:aut

Odesláno

Ahoj, ja mam nachipovanou 307 break 1,6-tku, delala to firma ABC z Brna, naslibovali mi 96kw a kroutak 175Nm, dnes jsem byl na valcove brzde a mam 85kw a kroutak 151,6Nm.Jelikoz jsem tuningovy laik, tak jsem jim na to skocil a ted mi na te brzde rekli, ze u atmosferickych motoru jen chip tolik vykon nezvedne jako mi nakecali.Tak pozor co vam kde nabidnou a za kolik.Chip me stal 7000tis a ted mot. brzda 13OO.

Odesláno
Původně zaslal: dodo.z

Ahoj, ja mam nachipovanou 307 break 1,6-tku, delala to firma ABC z Brna, naslibovali mi 96kw a kroutak 175Nm, dnes jsem byl na valcove brzde a mam 85kw a kroutak 151,6Nm.Jelikoz jsem tuningovy laik, tak jsem jim na to skocil a ted mi na te brzde rekli, ze u atmosferickych motoru jen chip tolik vykon nezvedne jako mi nakecali.Tak pozor co vam kde nabidnou a za kolik.Chip me stal 7000tis a ted mot. brzda 13OO.

O firmě ABC se tu už psalo - byl tu pěknej článek o tom, jací jsou to podvodníci. Když tady na fóru pohledáš, určitě najdeš. ;)

Edit: dal jsem si tu práci a našel ti vlákno, kde se firma ABC probírala, přečti si to. ;)VLÁKNO

[upravil dne 9/7/08 Stifler]

Odesláno

Hm, tak to je neco nadhernyho, patrim asi k dalsim co naleteli.:(

Lepší je vždycky trošku hledat a znát názory lidí, co už u té konkrétní firmy byli a jak jsou spokojeni, podle toho bych se já osobně rozhodoval, jestli do toho jít, nebo vyhodit prachy do krbu a škrtnout pod nima....

Odesláno

Jj, clovek se stale uci, ale uz mam konecne aspon krivku vykonu a vim na cem motor je, to kdyby zase me napadlo neco dobudoucna:D

To je základ. :super a je tam aspoň nějakej rozdíl od originálu (co máš v TP)??? :D:aut

Odesláno

tak je origo 80kw - krivka 85kw, kroutak 147Nm - krivka 151,6Nm, otazka je jestli to uz neni tak od vyroby zabehnuty, ale fyzicky tam velky rozdil neni moc znat proto jsem jel na tu motorovou brdu.:myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím. Mám 307SW 79kw. Koupil jsem ji už čipnutou po předchozím majiteli./ O tom čipu jsem při koupi nevěděl./ Na víku od baterie byla přidělaná nějaká krabička. Dráty vedly jen na vstřiky a napájení. Po sundání této krabky a jejím otočení jsem našel nápis MOTORTUNING - www.steinbauer.cc. Každý se již může podívat. Mělo by jít o čip bez jakéhokoli zásahu do řídící jednotky, zvedání tlaku turba a pod. Jde jen o ty vstřiky. Dle tabulek má být zvednutý výkon na 95kw, 109k na 129k, 250Nm na 300. Taky by měla jít kdykoli bez problémů odpojit. To musím ještě vyzkoušet. Dá se dokoupit switch, nebo dálkové ovládání a tím to kdykoli vypínat.

Odesláno

No tak ty hodnoty jsou téměř úplně stejné. Ta moje krabka je akorát větší, asi jako krabička od cd, ale na výšku tak 6cm. Bude to asi na stejný způsob.

Odesláno

Také jsem dříve o čipu uvažoval, když jsem měl ještě 307/66kw, ale po pročtení všech možných zkušeností a příspěvků na internetu jsem raději zvolil výměnu auta za P307/100kW a jsem max. spokojen:super Navíc když tu někdo píše, že má najeto přes 150 000km a tvrdí jak mu chip zvedl výkon musím se jen smát! Chip funguje hlavně u těsných motorů , které mají málo najeto! U motorů přes 100 000km už ztrácí význam!

Odesláno

To jako motor se 150 tkm propouští nebo co? To se teda zase musím smát já.. Já ten rozdíl výkonu i ve 170 000 km znatelně cítím a nemám tady důvod si něco vymýšlet... To bylo, pamatuji, u škodovek 100-105 že motor při 80 000 přestal táhnout.

Odesláno

Samozřejmě že všechny vůle jsou už větší, i spotřeba oleje postupně stoupá. Chip se doporučuje u těsných motorů, které mají málo najeto. Nějaký efekt je možná i u vychozeného motoru, ale největší výkonový zisk je právě u nových motorů po zajetí!

• O 1 rok později...
Guest foto1977
Odesláno

Přímo v tomhle vlákně se o té možnosti zmiňuje člen PP205 (1str).

Tak ho kontaktuj (www, mail, SZ..) a domluv si to.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...