Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte,

neviem z akeho dovodu, ale niekedy mi blika kontrolka airbagu... niekedy staci zhasnut motor, potom nastartovat a uz neblika. .. niekedy ani to nepomoze, inokedy zasa neblika vobec ...

Co by to mohlo byt ?? Auto spredu burane nebolo, len mensi tukanec na zadny blatnik, ale to uz asi pred rokom a pol, nemalo by to mat suvis s kontrolkou

Airbagy mam 2

306 XS HDi 3dver black :)

Odesláno

mnohokrat riesene....

uvolnen konektory pod sedadlom vodica alebo spolujazdca...

pozri pod sedadlo poriadne zatlac take orandzove konektory a uvidis... :papa

Odesláno

Ja som s tym mal tiez problem po kazdom nastartovani mi blikal airbag a potom svietil.Zasiel som s tym do servisu a spravili mi to.Vraj tam bol rozpojeny obvod nieco s kablami pod sedadlom

Odesláno
Původně zaslal: klm16

mnohokrat riesene....

uvolnen konektory pod sedadlom vodica alebo spolujazdca...

pozri pod sedadlo poriadne zatlac take orandzove konektory a uvidis... :papa

a nevis jestli to je ten oranzovej a nebo zlutej ?? :myslim

jaj ted koukam co jsem to napsal :ticho

[upravil dne 23.6.2008 zabit]

Odesláno

oranzovej konektor, odpojit baterku, uriznout konektor, draty k sobe napevno pripajet, zaizolovat nejlepe teplem smrstitelnou buzirkou a bude klid

to odstraneni konektoru je dokonce oficialni postup opravy dle Peugeot

[upravil dne 23/6/08 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Lubos77

... ten konektor uz som skusal rozpojit a spojit, jeden aj druhy ... tak skusim este raz, snad to pomoze

ustrihnout konektor i s kusem dratu na kazde strane a propajet draty napevno

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: Lubos77

... ten konektor uz som skusal rozpojit a spojit, jeden aj druhy ... tak skusim este raz, snad to pomoze

ustrihnout konektor i s kusem dratu na kazde strane a propajet draty napevno

ja jsem spajel konektory k sobe, nic jsem nestrihal, jen skoda ze jsem to udelal s tim zlutym a ne oranzovym :myslim

takze v nejblizzsi dobe opet sedacky ven :bojim

Odesláno

ja som nechcel nic rezat, tak som zobral binderky (tie take stahovacie pasky) a dal ich na kriza cez ten konektor... teraz to taha samo k sebe nieje sanca aby sa to rozpojilo....

A este jedna vec. Tn konektor je uiestneny presne v strede sedadla, tym padom kazdy kto sadne na dedadlo tlakom posobu na ten konektor preto sa odpaja..... keby bol umiestneny niekde bokom tak by to problem nerobilo...:super

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Rozdělal jsem ten konektor, vyčistil a dal zpátky. Funguje to docela dobře, ale stejně si myslím, že by to chtělo prodloužit kabel aby se to při posouvání sedačky tolik nepohybovalo (střídáme se s manželkou - hrombac a tancibůrka). Pak bude určitě klid. Čokoláda je sice rychlá, ale ráda oxiduje protože není chráněná. Jak už tady psal Fery, tak skutečně někdo předemnou provedl toto spojení a dal na samosmršťovací bužírku. Škoda jen, že nechal krátký kabel, a tak se mi to viklá přímo na té patroně. Holt budu muset ještě jednou :myslim

Odesláno

tak jsem to pekne spajel natvrdo, ovsem ted mi zacala blikat druha kontrolka airbagu :bojim

nekde bude asi zrada, obcas blika a obcas ne, to me stve nejvic jak ma clovek hledat zavadu kdyz v danej moment zadna neni :myslim

Odesláno

no to netusim ale vim jen to ze to je ta druha kontrolka nez blikala predtim

(air bag------ blika, neco co ma asi pripominat bocni airbag ------ nastesti uz neblika)

tak nevim asi se podivam na tu patronu jeste :myslim

Odesláno

Já to udělal tak jak tady píší,pročistil jsem konektor po sedačkami,ale problém bude někde jinde,nejlépe diagnostika-protože prý Ř.J airbagu může obsahovat chyby...

Odesláno

Tak problém je v kabelu od Airbagu,když jsem sundal airbag,tak je žlutý konektor zaojený a pak z toho jde černý kabílek s ucvaklými konektory-tak zatím nevím jak to tam má pořádně být...

Odesláno

Hmm tak vcera se ta kontrolka rozsvitila i me...v tunelu jsem vlezl do jakesi ridici jednotky airbagu, rozpojil, spojil a zacala na misto toho blikat...kde teda vsude muze byt pricina? ja jsem sel jen po ceste do pytle ve volantu (u spolujezdce airbag neni), ale 2x dva draty vedou od te ridici krabicky nekam dozadu, tam je jeste jeden??? kde? nema nekdo treba foto? sorry ze to pisu trosku zmatecne ale jsem z toho hotovej, pze s tim autem mam same problemy... pravdou ale je ze jsem hybal sedackou nadoraz dozadu a dopredu.... :nevim

Odesláno

Nevim jak to je jinde,ale kniha jak na to píše o řídící jednotce airbagu-integrální součást volantu u vozů s jedním airbagem,podle mě má mít každé auto řídící jednotku airbagu,pod střední částí přístrojovky je také ř.j,ale přesně nevim jestli to je ona,kde maj jiný auta ř.j vím,ale tady ne,do té doby,než nastane problém to neřeším.Jinak já mám asi uvolněný kabel vedoucí ke sběrnému kontaktu,to musí volant dolů a zatím na to nemám nářadí,tento rozměr příslušenství mého nářadí nemám...Jinak samozřejmě,pokud problém přetrvává-je nutné na diagnostiku,kdybych nevěděl o tom kabelu,tak tam jsem...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...