impact Odesláno 27. únor 2004 Odesláno 27. únor 2004 Po velkém uspěchu neonového spoileru jsem se rozhodl sem hodit ještě něco, co mě dostalo... http://store.summitracing.com/product.asp?d=18&s=372&p=4323&searchtype=ecat voňavé příchutě do oleje a benzínu... namísto zápachu se vám z výfuku bude linout vůně Citronového Blesku, Nadzvukové Skořice, Vítězné Vanilky, Atomového Jablka a mnoha dalších... stačí si jen vybrat a objednat svou oblíbenou vůni z katalogu a to za pouhých 10 dolarů. Citovat
vix Odesláno 27. únor 2004 Odesláno 27. únor 2004 Pche, to uz znam davno :D:D navic ja mam super vuni : Rizkova nafta !!! Aneb, takova ta vune, kdyz smazite v oleji rizky... tak presne tak voni ekonafta Citovat
Ferry Odesláno 28. únor 2004 Odesláno 28. únor 2004 jeden znamej zas mel hranolkovou vuni, to kdyz do svyho VW passatu lil krome nafty jeste vysmazenej olej z fritaku, to fakt nekecam, kamos mu jednou drzel sitko u nadrze kdyz to z tech kanistru nalejval, tak aby se mu tam ty zbyly hranolky nedostaly Citovat
impact Odesláno 29. únor 2004 Autor Odesláno 29. únor 2004 jo s tim pry ted hodne zapasi v britanii, lidi co maj stary VW diesely jezdej na pouzitej fritovaci olej, kterej berou zadarmo z restauraci, ale vlade se moc nelibi, ze takhle prichazi o dan, kterou by normalne zaplatili za pohonne hmoty, takze je to tam trestny... a prave podle cuchu odhalujou auta, co misto nafty jedou na olej... Citovat
bodmrazu Odesláno 29. únor 2004 Odesláno 29. únor 2004 Na olej z restaurace!? No tak to je fakt moc!!! Kdyz jsem slysel ze trabant jezdil na petrolej a ruzny jiny s.acky tak jsem se divil ale tohle Ale bylo by to zajimavy reseni misto benzinu akorat by asi v Praze bylo trochu vic smradu:D Citovat
zoby Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 a to jako fakt naf?ák pojede na přepálený fritovací olej?????? :o:o:o:o:o:o:o:o:o Citovat
impact Odesláno 1. březen 2004 Autor Odesláno 1. březen 2004 Ty starší mechanické diesely od VW jsou hodně nenáročný a jedou téměř na cokoliv. Akorát je u toho oleje potřeba udělat předehřívání, protože jinak má tendenci v zimě tuhnout a neteče. Ten brit, na jehož stránky jsem koukal, to měl udělaný chytře, startoval na naftu, počkal až se motor ohřál a v motorovém prostoru měl danou druhou nádržku na ten olej. Jakmile se to celý ohřálo, tak přepnul na ten olej a jel. Před koncem cesty zase přepnul zpátky na diesel, aby mu olej přes noc neztuhnul v hadičkách. Prostě geniální. Moderní TDI PD by asi měly problém. pokud chceš vědět víc, vyhledej si na google.com stránky co obsahují slova DIESEL VEGETABLE OIL je jich spousta, s fotkama, článkama, návodama dokonce se i prodávají konverzní kity... Citovat
vix Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 Ty jo, tomu rikam ekologicky palivo. Emise CO2 ...0.00 kua, slo by to udelat i s mym ropakem od PSA ? Ze kdyz mi Spidla zdrazil tedkon tu ekonaftu (on ji doslova zlikvidoval .. pac je stejne draha jako normalni), ze bych se mu smal za zady ohledne spotrebni dane a DPH !!! Citovat
Ferry Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 no myslim ze CO2 0.00 to mit teda nebude ani nahodou na co bys chtel spalit ten vazanej uhlik v tom oleji ? Pokud palis neco organickyho vzdycky vznika minimalne CO2 a voda H2O. Cetl jsem onehda nejakou analyzu oleje z fritaku co delali u nas na skole na potravinarsky fakulte a nechtejte vedet co vsechno tam vznika - od kyseliny chlorovodikovy pres ruzna mydla ( ano i mydlo, proto ten olej pri smazeni peni ) az po ruzny organicky sr..ky kterych jsem mel problem precist i jejich nazev takze ekologicky palivo bych to nenazval ani nahodou Citovat
vix Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 Uznavam, ze pri spalovani oleje mohou vznikat pochybne derivaty. Nicmene za 0.00 % CO2 si stojim... Citovat
Ferry Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 Vixi, no tak, to je chemie ze zakladni skoly, 5ta trida , fakt ver mi , mozna ze myslis CO a ne CO2 ,ale urcity maly podil CO tam taky bude, i kdyz by se mel na katalyzatoru spolu s nespalenym C premenit na CO2 Citovat
Ferry Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 hele na premene organickych derivatu na CO2 je zalozen kolobeh uhliku v prirode, proste CO2 vznika cinnosti zivocichu a rostliny ho zpatky meni na uhlikate slouceniny ( cukry, mastne kyseliny - rostline oleje - modifikaci vznika bionafta ) nikam jinam ten uhlik jit nemuze Citovat
vix Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 ano, to vim... a stale tvrdim, ze spalovanim fritaku je mnozstvi uvolneneho CO2 do vzduchu 0.00 % CO se da normalne pri vyssich teplotach a dostatku kysliku spalovat na CO2 Citovat
Ferry Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 Vixy ( nebo Vixi ) a co se podle tebe stane s tim uhlikem vazanym v retezci tech mastnejch kyselin co tvori ten olej ? Citovat
vix Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 to je jednuduchy.. nic... casem se opet vrati do retezce fritovaciho oleje Citovat
Ferry Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 hele to zavani necim takovym jako je perpetum mobile to bys tam za chvili misto oleje mel brikety :D Citovat
Ferry Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 mohl by sis pak otevrit uhelne sklady :D Citovat
vix Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 Proc brikety ? Ja jenom tvrdim, ze emise CO2 jsou 0.00 % O perpetum mobile jsem vubec nemluvil... Citovat
Ferry Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 Vixi koukam ze to je marny :D , pokud to nemyslis tak ze na samotnej fritak ti to vubec nepojede = pak budou emise CO2 =0.00% tak uz to tu nebudem dal rozvijet a jestli ti to na samotnej fritak pojede, tak zajed zmerit emise, a protokol z nich naskenuj a dej ho potom sem Citovat
vix Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 ale ja nemluvim o emisich, co jdou z auta... (i kdyz ostatne ano ) ja mluvim o emisich z paliva !!! (celou dobu) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.