Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak nečítaj príspevky a pre istotu ešte raz vymeň hadicu aj servo...a ešte môžeš aj riadenie...a potom sa ešte raz tu pýtaj, čo s tým

Odesláno

tak nečítaj príspevky a pre istotu ešte raz vymeň hadicu aj servo...a ešte môžeš aj riadenie...a potom sa ešte raz tu pýtaj, čo s tým

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám pocit,že tento problém řešilo min 50%majitelů 407(včetně mně)Umně stačilo pořádně odvzdušnit systém-stačilo dolít 0.5dl Total Fluide(zbytek čeká na využití 0.95 l),řádně několikrát opakovat proces odvzdušnění a už min. 2 roky klid:D

• O 2 týdny později...
Odesláno

zdravim, viem ze uz tu bolo toho vela popisane ohladom serva a jeho brnenia t.j. zavzdusnenie, mam ten isty problem, mozes mi prosim ta poradit co presne mam s tym urobit? je toho strasne vela co tu pisu ludi ale tvoj nazor nato sa mi zda najrozumnejsi, porad mi prosim ta postup ako to odstranit... vopred dakujem

Odesláno

To rozosmialo aj mňa a chcel som aj reagovať ale on chcel radu od fifiho, má nato najrozumnejší názor :D.

[upravil dne 21/4/13 21:42 od Judes]

Odesláno
To rozosmialo aj mňa a chcel som aj reagovať ale on chcel radu od fifiho, má nato najrozumnejší názor :D.

[upravil dne 21/4/13 21:42 od Judes]

to je jedno od koho, len vela ludi radilo vymenit cele servo tak preto som reagoval na nehpo lebo on pisal o tom odvzdusneni, inak urobil som takl ako ste pisali nalial som nad risku cca 3 cm, odvzdusnil som to ako ste pisali ale to brnenie je tam stale ked zatacam viacej volantom do strany, mne sa kvapalina netrati, kolko nalejem tolko tam je ci mam auto zanute alebo vypnute, mne robi problem to brnenie pri otacani volantom, s tym by som potreboval poradit

Odesláno

Dano 75 (aj pre všetkých ironických, ale už majstrov v odvzdušňovaní) jediný kto tu trafil klinec po hlavičke je Macho 999. Všetko tu popísané dolievanie nad rysku a odvzdušňovanie je viac-menej správne, ale asi jediný Macho sa zamyslel nad tým, že keď sa systém zavzdušnil, tak asi tá kvapalina musela niekde zmiznúť. Pokiaľ nemizne v riadení ( do gumových manžiet - to je ten horší prípad), tak je niekde len netesnosť....kvapalinu pod autom nenájdeš tam kde parkuje, lebo väčšinou uniká cez netesnosť keď je systém pod tlakom, v prípade spiatočnej vetvy je v nej tlak iba vtedy, keď točíš volantom....a to sa väčšinou deje za jazdy...takže nájsť netesnosť, odstrániť, a potom doliať a odvzdušniť. Či máš dodre odvzdušnené inormatívne zistíš tak, že keď máš naštartované, odskrutkuj víčko, a sleduj hladinu v momente, keď Ti niekto druhý vypne motor....hladina nesmie nejako zakolísať a samozrejme peniť (pre istotu omotaj okolo hrdla handru :D)

Odesláno

Fifi, ty náš tajemníku (od základu slova tajemný) zavzdušnění systému se u 407, děje z jiného důvodu než netěsnost. K té samozřejmě může také dojít (typicky prolínají manžety na hřebenu a nebo hadice vracečky na přírubě serva...

Důvodem je to, že pokud je v nádobce předepsaná hladina po rysku, pak při náklonu auta dochází k tomu, že úroveň hladiny v nádobce serva se dostane pod úroveň vracečky a ta to napění. Po napěnění kapalina zvětší objem a foukne ven přes víčko. Při následném odvzdušnění (byť nechtěném třeba při manévrování na parkovišti) hladina ještě více poklesne a zavsdušní se to ještě víc.

PS: mimochodem kam jde ta kapalina když se netočí volantem? Pokud tedy nejde do vracečky :D:mrk

[upravil dne 22/4/13 23:16 od koblih69]

Odesláno

koblížečku....inak, nebaví ma to sarkastické menovanie sa navzájom ale ak Tebe robí dobre...za prvé: no objavil si ameriku: mrk ....za druhé: keby sa mi to nestalo (a zrejme aj Machymu), tak by som to tu nepísal: mrk ....za tretie: ešte si zabudol spomenúť, že značne do týchto porúch vstupuje a tepelná rozťažnosť, táto téma sa tu objavuje hlavne v zime, že?:papa

Odesláno

koblížku, určite mi vysvetlíš, prečo kvapky z netesného spoja hadice s trubkou presakovali a kvapkali iba v čase, keď sa točilo volantom...keď som s ním nehýbal, nekvapkalo nič.....a že som si to riadne preveril, to mi ver...aj to že odvtedy sa mi servo nezavzdušňuje a ani nedolievam.....bože, ale si chytrý...:mrk

Odesláno

Já na to nezapomněl - já psal o správné hladině ;) Ale nebudeme se točit na slovíčkách - chyba v 99% případů NENÍ (ať je ti to milé nebo ne) v netěsnosti hadic, ale v nevhodné konstrukci nádobky serva, která nekryje výkyvy způsobené ať teplotou nebo náklonem auta. Toť vše. Samozřejmě můžeš za každým příspěvkem napsat \"měňte hadice a serva ... \" ale stačí dodržet oficiální doporučení Peugeotu a nehledat závadu kde není. :mrk

PS: a ještě k těm kravinám typu že vracečkou jde olej jen když se točí volantem - to byl jen takový vtípek že jo :D Sáhni si někdy na hadici vracečky když se volantem netočí, možná budeš překvapenej ... :aut

PS2: a nebo jí odpoj s koukej do ní a ať ti někdo nastartuje, volantem točit nemusí

[upravil dne 22/4/13 23:50 od koblih69]

Odesláno

a to že konštrukčne tá nádržka (či vlastne iba nalievacie hrdlo) je pežo-prešľap, som tu písal už pred rokmi....ale bohužiaľ do toho vstupujú aj iné faktory

Odesláno

...... ja som dolieval nad rysku a odvzdusnoval viackrat ale nepomohlo to. Stale som mal pri zatacani vibracie (sekanie) vo volante. Potom som sa uz nasral, kupil novu hadicu FN a problem sa konecne vyriesil. :D:D:D a odvtedy ziaden problem ani ziadne dolievanie.

Odesláno
Dano 75 (aj pre všetkých ironických, ale už majstrov v odvzdušňovaní) jediný kto tu trafil klinec po hlavičke je Macho 999. Všetko tu popísané dolievanie nad rysku a odvzdušňovanie je viac-menej správne, ale asi jediný Macho sa zamyslel nad tým, že keď sa systém zavzdušnil, tak asi tá kvapalina musela niekde zmiznúť. Pokiaľ nemizne v riadení ( do gumových manžiet - to je ten horší prípad), tak je niekde len netesnosť....kvapalinu pod autom nenájdeš tam kde parkuje, lebo väčšinou uniká cez netesnosť keď je systém pod tlakom, v prípade spiatočnej vetvy je v nej tlak iba vtedy, keď točíš volantom....a to sa väčšinou deje za jazdy...takže nájsť netesnosť, odstrániť, a potom doliať a odvzdušniť. Či máš dodre odvzdušnené inormatívne zistíš tak, že keď máš naštartované, odskrutkuj víčko, a sleduj hladinu v momente, keď Ti niekto druhý vypne motor....hladina nesmie nejako zakolísať a samozrejme peniť (pre istotu omotaj okolo hrdla handru :D)

Dik za radu, odvzdusnovanie nepomohlo,brnenie je stale, tak idem hladat kde to netesni , dufam ze to uz konecne vyriesim a bude pokoj....

Odesláno

dano, ako som Ti včera odpisoval, tak tesne pred tým si dal príspevok, že Ti hydra nemizne a nepení, v tom prípade môže byť problém skutočne v čerpadle, riadení a možno aj v hadici, s týmto skúsenosť nemám, ja som len opisoval môj prípad a ako som ho riešil...a robí Ti to trasenie aj za jazdy?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...