ondris Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 chcel by som si poridit nejakeho peugeota v lpg, co mi odporuccate, od akeho roku vyroby, a aky motor? najradsej by som bol aby to bola 406, a aby to nezralo moc a aby tam neboli vacsia zavady.... co mi poradite? Citovat
Ferry Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 u LPG pozor co kupujes, hlavne nebrat stary system Vialle, co byl hodne montovan do aut r.v. 95-97 z Holandska, tomu se opravdu vyhnout velkym obloukem, je to potencionalni zdroj velke investice v pripade ze prestane fungovat. u systemu DGi od firmy AG system po cca 100 000km odchazi vstrikovac LPG, resp membrana v nem, v servisech to neopravuji, pouze novy vstrikovac cca 12 000Kc, ja jsem si to opravil doma, vymenou nove membrany, zatim mam najeto skoro 7000km s novou membranou bez problemu. Dej si taky pozor jaky rok vyroby je plynova nadrz, nesmi byt starsi jak 10 let, jinak se musi vymenit ( cca 6000Kc investice ) Citovat
ondris Odesláno 16. červen 2008 Autor Odesláno 16. červen 2008 a to je priamy vstrek plynu do valca? na vykone to je citit ze to je slabsie? Citovat
jozefsv Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 osobne by som nekupoval auto s plynom ale bez a nasledne si to dal namontovat.dnes su uz dobre sekvencne vstrekovania,vykon a spotreba takmer rovnaka ako na benzin.hlavne to budes mat nove a vydrzi to,ako pchat peniaze do nasledneho servisu.objem okolo 2,0 sa bude cena splynovaca pohybovat cca okolo 30 tisic. Citovat
ondris Odesláno 16. červen 2008 Autor Odesláno 16. červen 2008 pocuj, ale dam to aj do papierov potom??? Citovat
jozefsv Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Původně zaslal: ondris pocuj, ale dam to aj do papierov potom??? samozrejme,urobi ti to specializovana firma a oni ti vystavia papier o montazi atd a s tym pojdes na dopravny urad a nechas si to dopisat do TP. asi taky by to mal byt postup. casy kedy sa dal zapisat plyn len na skodu a ladu su nastastie uz prec,takze no problem Citovat
ondris Odesláno 16. červen 2008 Autor Odesláno 16. červen 2008 no to som nevedel ze to je take jednoduche... Citovat
jozefsv Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Původně zaslal: ondris no to som nevedel ze to je take jednoduche... presny postup ti povedia vo firme kde montuju lpg Citovat
ajven Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: ondris no to som nevedel ze to je take jednoduche... presny postup ti povedia vo firme kde montuju lpg jozef, ale na svk treba dodržať zoznam výrobcov, nie? Citovat
jozefsv Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Původně zaslal: ajven Původně zaslal: jozefsv Původně zaslal: ondris no to som nevedel ze to je take jednoduche... presny postup ti povedia vo firme kde montuju lpg jozef, ale na svk treba dodržať zoznam výrobcov, nie? myslis ze musia byt certifikovany? alebo ako,nerozumiem co mas na mysli Citovat
lipnicak Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 HLAVNE POZOR!! na typ motoru napriklad na nektere 1,8 v 306 nejsou systemy LPG povoleny, takze predem si zjisti na ktere motorizace je to schvaleno!! kdyz sem si nechaval delat LPG, tak se mi ptali jestli nahodou nema 1,8 nebo jeste byl jeden druh ale to si uz nepamatuju jakej.. pokud ten motor nebude mit sekvenci tak si priprav kolem 36t jinak to vychazi kolem 30ti. Nadrz doporucuju toroid misto rezervy. Nektery motaznici to nechteji delat kvuli tomu ze to trpi (pokud je to v kosi a ne ve vane misto rezervy) pokud se to strikne nastrikem na spodky a multiventil pretre vazelinou tak zarucuju ze to nic neudela. Vlastni zkusenost. Jinak doporucuju nechat si to namontovat po koupi a nebrat to stim. Ja mam 306 1.6/1998 60t km na LPG, vstrikovani BOSCH (paralerni 4 bodovej vstrik) takze system LandiRenzo-nizkotlaky vstrikovani za 36t. Pokud bych mel MagnetiMarelly (sekvencni 4 bodovy vstrik) tak bych to mel o 6t levnejsi a jeste novejsi system s vysokotlakym vstrikovanim. Jinak u sekvence je problem ze vstrikama pri vysokejch otackach, protoze nestihaj, je to ale uz v reseni jen chci rict ze na zavodeni to nebude Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 No ja som si momentalne plyn do 306 pozeral. Na slovensku mas presne urceny zoznam aut, do ktorych plyn moze ist. Su tam typi, motory, objemi a dokonca aj kody motorov. Nevim, ale kde ste sebrali ceny 30 - 36 tisic. Rozposlal som 9 mailov, a ceny boli rozne, ale pod 38 500 neklesli. Takisto je tam XXX veci za priplatky. Napriklad len za to, ze chces vediet kolko mas plynu v nadrzi zaplatis od 1200 do 2000SK. Drahsie je to ked mas plastove sacie potrubie. Nadrz mas u peugeota moznost iba 2. Valcovu do kufra alebo diskovu namiesto rezervy. Pokial si das diskovu, prides o rezervu, a budes si ju musiet dat niekde napevno do kufra. Na pevno myslim na pevno, lebo inac neprejdes STK (bez uplatku) Urcite nekupuj pouzite auto s plynom, cista samovrazda. Na slovensku sa vyhni hlavne znacne LOVATO, v celom systeme maju strasne vela plastovych dielov, ktore maju o dost mensiu zivotnost. Na slovensku velmi dobre chvalia systemi BRC. Pocul som na ne same chvali, ma ho aj znami a je s nim maximalne spokojny uz skoro 2 roky. Poplatok za prihlasenie PLYNU je 5000Sk, pokial sa nemylim. Lepsie firmy vybavuju vsetko za teba. Tj som sa stretol s pristupom ze auto zadarmo obhliadnu, pozru, navrhnu cenu, dohodnu sa na case montaze. Podpises im pripravene splnomocnenie, a LPG ty zapisu do TP bez toho aby si niekam isiel. Co sa tyka schvalenych aut tak tu mas odkaz http://www.autogas.sk/115AG.htm Vyber si len znacku, a su tam napisane modely a motory ktore na slovensku na LPG mozu + kod motora. Musi ty sedet aj ten... Ale ako som hovoril, pouzite auto s plynom urcite niee. Samovrazda. Citovat
jozefsv Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 lubko - netreba skocit na cenu z maila.co tak ist osobne sa dohodnut a garantujem,ze ti kazdy pusti cenu.na 3,0 v6 benzin chceli 43 tisic so vsetkym,preto som dedukoval cenu okolo 30 tisic (aj mi ju priblizne na mensi objem povedali) Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Bol som osobne aj tu kusok kde byvam. Ceny sa nemenia, teda sedi rovnako ako v tom mailovom rozhovore. Jedna sa o to, ze mam plastove sacie potrubie, co podla nich, respektive podla vsetkych znamena, urobit priamy vstrek do daneho plastoveho potrubia. Co je financne narocnejsie. Do 30 tisic se mestis s felckou. Ja sem tam dal ceny za komplet. Tj najlepsie to vychadzalo v tom spominanom servise, kde mi to chceli spravit aj so splnomocnenim, aj zo zapisom do TP za 44 litrov. Za 43 neviem ci by si tam mal vsetko. Takisto ci by tam bol zapis do TP. A jako nechcem sa hadat, ale dajte mi teda kontakt kto mi to spravi za tie prachy. Chcem seriozne plyn, do peugeot 306, 1.4 benzin, 55KW. Nadrz chcem diskovu na podvozok namiesto rezervy. Chcem aby som mal automaticky prepinac na plyn, ale aby tam ostala moznost manualne zmenit typ paliva privadzaneho do motoru. CHcem to spravit na to moje plastove sacie potrubie. Chcem aby som v nutri videl kolko mam este paliva. Chcem to v lepsej znacke ako lovato, nbapriklad spominany BRC. Maly by mi vystavit papiere na to aby som to zapisal do TP + samozrejme montaz. Ked ty hovorili priblizne na 30 tis, komplet, tak to znamena ze cca 25 + 5 tisic prepis. Ak ty to hovorili bez prihlasenia do TP, bez ukazovatela stavu paliva v nadrzi a bez automatickeho spinaca, tak sa cene 30 tisic necudujem. Lebo 5000 prihlasenie, 2000 SK ukazovatel paliva, 1500 automaticky spinac.. A uz sme tam, kde sme boli. Pokial je to len bez zapisu do TP, tak to stejnak vyjde na 35, co od sumi 38500 neni ozaj moc daleko. Ale hovorim, pokial mas niekoho kto to spravi za 30 i s poplatkom za napisanie do TP, hned mozes dat kontakt, rad si to k nemu pojdem dat spravit. Nakolko by to bola bezkonkurencna cena. PS: Emaily su neni bohvieco, ale vsetci predajcovia sa hybali v rovnakej cene. Tj by som to videl ako realnu cenu. Citovat
jozefsv Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 neviem ti povedat presne firmu,ked som to zhanal tak som sa dost nahladal.len viem,ze ta firma bola zo zapadneho sk a ze to boli ochotny spravit za jeden den.ci to bolo so zapisom do tp teraz uz nepamatam.dalsia vec je,ze to bolo asi tak pred tristvrt rokom takze sa mohlo nieco zmenit. ale mne sa ta tvoja cena na 1,4 zda trosku moc. Citovat
Durko Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Lubko: v pezinku montuju plyn akus pozrieť na nete . asi rok dozadu som sa pytal na renaul a chceli 26 000 Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Do pezinku som priamo volal. Problem je v tom, co som sa vsade docital, ze je velky rozdiel ked mas plastove sacie potrubie, a ked ho mas ze zeleza ci plechu. Pokial ho mas plastove, co je moj pripad, tak se cena podstatne zvysuje. Uz po tom moc nepatram, lebo ako som povedal 9 mailov ( s 3 mi z nich som potom este telefonoval) a jedna osobna navsteva jedneho servisu mne v cene utvrdila. Hold je to tak. Nasel se i firmy co mi proste ponukli plyn za 30, ale kdyz sem se spital na dalsie doplnky co som pisal, tj ukazovatel paliva, zapis do TP atd, tak cena uz bola 40. A na to mi povedali ze to nie je standardnou sucastou splynovaca. Ale proste do TP to musi, rad by som vedel kolko mam paliva v nadrzi a takisto pri by som chcel aby sa mi plyn pustal automaticky, a nie stale tam prepinat s packou. Takisto mi ten pan, co som bol unho vysvetloval ako to je zo spalovanim. Povedal ze plyn sa ovela horsie zapaluje ako benzin. Cize tam potrebujem 100 percentne sviecky. Hovoril ze minimalne 2 kontakty, idealne 4. A sviecky musia byt v perfektnom stave. Ze napriklad strasne vela ludi mu tam chodi s tym na reklamaciu. Ze na po nejakom case pridu k nemu spet, a stazuju sa ze ked daju benzin, auto ide perfektne, ked daju plyn auto ide nepravidelne, drhne. V 99 percent pripadoch su to sviecky. To len na okraj, to je proste dalsia polozka. Take 4 kontaktne kvalitne sviecky mozu stat sada minimalne od 1000Sk. A to vsetko je plus Citovat
ondris Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 a preco by som mal potom kupovat auto bez plynu a dorabat ho tam dodatocne, ked tam ten plyn je a je za taku istu cenu,(mozno trosku viac navysenu) ako len benzinove auta? Citovat
ozzy56 Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Protože to auto s plynem má milion km Citovat
ondris Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 a este, co odporucate, aku znacku auta??? skoda,napriklad oktavia? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.