Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mam problem, jak velky nevim proto budu rad za kazdou radu

na vaze vzduchu je namontovany davkovac vzduchu a prijde mi ze z nej kape olej cca jedna polevkova lzice na cca 1000km, co to znamena pls ?, jde mi o to jestli tento lehky unik muze byt zpusoben poskozenym davkovacem vzduchu, nebo se jedna jen o nejake uz nefunkcni tesneni nebo to muze znamenat ze nedej boze zacina zlobit turbodmychadlo ?

Odesláno

mno, zadna odpoved taky odpoved, tak necham dekovat !!.... a stacilo malo, treba napsat ze to muze byt zpusobeno vsim co pisu, slo mi o to, jestli se treba takhle neprojevuje jedna konkretni zavada, abych nemusel jit drazsi vylucovaci metodou ...:roker

Odesláno

Ak sa nikto neozval tak to môžeš považovať za unikátny problém s ktorým sa nikto ešte nestretol. Každopádne platí že olej sa v sacom potrubí za normálnych okolností vyskytuje iba ako odpar z motora. Ak je tam také množstvo že vyteká von tak to bude najskôr netesnosťou turbíny. Váha vzduchu by nemala byť zaolejovaná. Možno si viacerých zaskočil tým dávkovačom vzduchu. Ja osobne to počujem prvý krát.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Ak sa nikto neozval tak to môžeš považovať za unikátny problém s ktorým sa nikto ešte nestretol. Každopádne platí že olej sa v sacom potrubí za normálnych okolností vyskytuje iba ako odpar z motora. Ak je tam také množstvo že vyteká von tak to bude najskôr netesnosťou turbíny. Váha vzduchu by nemala byť zaolejovaná. Možno si viacerých zaskočil tým dávkovačom vzduchu. Ja osobne to počujem prvý krát.

mno, podle toho co jsem koukal do motoru a nasledne videl na servisboxu se ta sucastka takhle jmenuje \"davkovac vzduchu\", asi to odpolko cele nafotim a zkusim to sem postnout, vizualni vjem bude patrne nejucinnejsi bo ja uz uz jsem z toho teprv zmaten jak ten goro v tokyu :cool:

[upravil dne 10.6.2008 bure_406]

Odesláno

Pokud jsem to správně pochopil, tak váha vzduchu je jinde než místo kde máš problém. Není to náhodou součástka na hadici z mezichladiče stlačeného vzduchu a na druhé straně je přišroubována na litinové potrubí (ten výčnělek dávkovače vzduchu vypadá jako ty tři udělátka na přepážce motoru z čehož jedno je ERG ventil)?

Pokud ano, tak z tohohle dílu mi to kape taky (na motor a potom to teče dolů), ale po konzultaci s mechanikem to neřeším (nechci kvůli pár kapkám obětovat tisícovku). Měnil jsem už mezichladič stlačeného vzduchu (z toho mi taky tekl olej), ale jinak hadice byly čisté.

Mimochodem stejný motor HDI v Citroenu to tam vůbec nemá.

• O 6 let později...
Odesláno

Vyřešíš to výměnou za nový náhradní díl. Já to nakonec neřešil a 7 let jsem s tím takhle jezdil (nijak se to nezhoršovalo). Když se naplnilo žebro, tak trochu oleje steklo bokem dolů a tam se setkal s trochou oleje, který prolínal od turba :) .

Odesláno

neprolíná ti turbo? to nemám ze své hlavy, ale ted řeším turbo na 406 HDi a to staré bylo KO a olej byl všude. Hlavně v hadicích intercooleru, v sání, všude.. 

Odesláno

Jak jsem četl tak na 2,2 HDi to teče úplně všem, někde jsem četl že problém je když toho hodně nakape do startéru . Já už s tím jezdím léta taky a občas to utřu a dál to neřešim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...