Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dnes mi menili spodný čap na prevej strane, mechanik tvrdí , že mám vybitú tehlicu, pritom po nemontovaní nového čapu tam nebola vôľa. má mechanik pravdu, stretol sa s tým niekto?

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Tak pak písni jak dlouho ti vydržel čep na levej straně :aut

Odesláno

auto mám pol roka, ale prepokladám ,že už bol načatý keď som auto kúpil a túto zimu som ho dorazil na výtlkoch, ale neviem či ho menil predchádzajúci majiteľ, no a na ľavej je OK

Odesláno
Tak pak písni jak dlouho ti vydržel čep na levej straně :aut

Neviem, kam tým mieriš, ja som vymieňal ľavý spodný pri cca 112000 a pravý spodný pri cca 147000. Takže meniť oba naraz nemá zmysel pri nájazde 15000km ročne:super

Odesláno

Tou vybitou těhlicí nejspíš myslel, že třecí plocha pro těsnící břit na čepu je narušená, většinou vyrezlá. To je ale na většině těhlic, proto ty čepy po výměně stejně moc nevydrží. Jediné řešení je výměna těhlic za modifikované s lépe vyřešenou těsnící plochou.

Odesláno
na tehlici sa nema co vybit... tehlica je kus zeleza. vybit sa moze iba lozisko naboja alebo spodnye otocne lozisko spodneho capu...;)

aj som si myslel, po nasadeí nového čapu som tam vôľu necítil a pochybujem , že by to natoľko vytesnila vazelína, ktorú tam použil, dnes si to ešte omrknem (po pár ubehnutých km na našich \"cestách\"

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

patko79: 1. Mě to zajímá a 2. jsi mohl mít vymlácenej na jednej straně že si s tim vymetl párkrát nějakou díru a druhej nedostával takové čočky... Nebo je varianta že obě dostávaj podobně a pak nemusí jako v tvojim případě bejt rozdíl přes 30tisíc km. Ale třeba jen 1000km. To je jak kdybych si vyměnil jeden čep řízení... Ale každej to má jinak

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pozícia 31 na obrázku sa kupuje sólo alebo je súčasťou ložiska?Samotné ložisko má prachovku a tak neviem či to postačuje alebo tam je ešte jedna.:myslim

post-38408-14109630931628_thumb.jpg

Odesláno

Pozice 31 se kupuje sólo. Má se měnit při každé výměně čepu. Staré provedení těhlice tuto součást nemá a proto dochází k rychlému opotřebení prachovky kulového čepu, nehledě na to, že těsnící plocha na čepu těhlice narezne a tím pádem prachovka netěsní už i u nového kulového čepu. Proto výrobce modifikoval těhlici včetně té podložky (poz. 31) a kulový čep má vyšší prachovku. Jediná možnost jak odstranit u starších modelů časté výměny kulového čepu je výměna těhlice za modifikovanou.

Odesláno

Ak by som mohol poprosiť.Vie mi niekto vysvetliť ,že prečo a čo sa tým myslí?

Kulový čep je blokován proti otáčení.

POZOR : Neodblokovávat kulový čep .

Veď je to len ložisko a to by sa predsa malo otáčať,či už pred alebo po montáži:myslim

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahojte, čaká ma výmena oboch guľových čapov a ja sa neviem rozhodnúť akú značku si zvolím. Origo je SKF, ale mechanik mi odporúča Lemforder, vraj sú TOP. Máte s nimi skúsenosti?

Ďakujem.

[upravil dne 4/9/13 18:09 od Balachar]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...