jozovicaa Odesláno 5. červen 2008 Odesláno 5. červen 2008 Deje sa mi taka vec, ze ked nastartujem motor, tak mi kontrolka mazania zhasne zhruba po 10 - 15 sekundach, ak je motor studeny, pri teplom zhasne ihned. Neviete mi poradit kde je problem, alebo lepsie povedat, ci to vobec problem je? Nerad by som zadrel motor... dik Inak je to 1.9 D 1996 r.v. Citovat
aaischa Odesláno 5. červen 2008 Odesláno 5. červen 2008 Původně zaslal: jozovicaa Deje sa mi taka vec, ze ked nastartujem motor, tak mi kontrolka mazania zhasne zhruba po 10 - 15 sekundach, ak je motor studeny, pri teplom zhasne ihned. Neviete mi poradit kde je problem, alebo lepsie povedat, ci to vobec problem je? Nerad by som zadrel motor... dik Inak je to 1.9 D 1996 r.v. co mas za olej nemas tam něco hustšího.. ? je ho tam dost.. ? Citovat
Dundee Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Taky může být olej na hranici výměny (mě se stává celkem běžně, že mi něco podobnýho dělá tak 1-2 tis. před výměnou, ale s kratší prodlevou- 2-6 sec.)... Citovat
Algol Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 Mám 10k najeto, nedělá mi to, faktem je, že motor olej prakticky nežere a je tam 10W-40...stejně asi po výměně půjdu do HPX 20W-50...motoru to neuškodí, spíše naopak.... Citovat
pastorek Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 Takto sa prejavuje olej s nevhodne nízkou viskozitou alebo značné opotrebenie motora. Teoreticky by to mohol byť i tlakový spínač. Ten sa dá preveriť jedine výmenou za iný. Každopádne by som to neodkladal a začal zmeraním tlaku mazania. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. červen 2008 Odesláno 9. červen 2008 Na studeném motoru dem. tlak. spinač a našroubuj přes hadičku tlakoměr. Kolega nastartuje a ty sleduj,za jak dlouho naběhne tlak--v žádném přípa- dě to nemůže trvat 15 sec.Zapiš si i kolik Bar tlak oleje dosáhl. Od výsledku se odvíjí další postup. Předpoklad--správný olej a množství Udělej to HNED !!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.