Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

kupil som nove alu disky (povodne boli plechace)

rozmery su zhodne s plechacmi (6,5x15) avsak vyrobca odporuca na auto ET=27 a ja som kupil alu disky s ET=18....

Je v tom problem, ze budu o 9mm viac vytrcat?

Na stranke www.elektrony.cz mi konfigurator ponuka aj alu disky s ET=15.

vdaka za odpovede.

Odesláno

Zavesenie kolies, zbiehavosť, odklon je pomerne zložito prepočítané aj vo vzťahu ku ET disku. Zmenou ET sa posunie rovina dotyku pneumatiky s cestou a pri vytočení kolies budú iné charakteristiky odklonu a zbiehavosti s akými počítal výrobca čo sa prejaví na jazdných vlastnostiach a opotrebení pneumatík.

[upravil dne 6.6.2008 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Zavesenie kolies, zbiehavosť, odklon je pomerne zložito prepočítané aj vo vzťahu ku ET disku. Zmenou ET sa posunie rovina dotyku pneumatiky s cestou a pri vytočení kolies budú iné charakteristiky odklonu a zbiehavosti s akými počítal výrobca čo sa prejaví na jazdných vlastnostiach a opotrebení pneumatík.

Zmenou ET z 27 na 18 t.j. o 9mm von budu viac opotrebovane pneumatiky a zhorsia sa jazdne vlastnosti?

Odesláno
Původně zaslal: PeugeotHDi

Zmenou ET z 27 na 18 t.j. o 9mm von budu viac opotrebovane pneumatiky a zhorsia sa jazdne vlastnosti?

Pri tých milimetroch to nebude nič dramatické. Pri prejazde zákruty na mokrom/klzkom povrchu to možno budeš cítiť. Opotrebenie je samozrejme dlhodobá záležitosť.

Odesláno

Původně zaslal: PeugeotHDi

Pri tých milimetroch to nebude nič dramatické. Pri prejazde zákruty na mokrom/klzkom povrchu to možno budeš cítiť. Opotrebenie je samozrejme dlhodobá záležitosť.

Ano s tym opotrebenim mas pravdu...dlhodoba zalezitost.... dane alu disky budem pouzivat len na letne pneu... na zimne obdobie zostanem pri plechacoch s tym, ze na ne hodim zimne pneu: Continental alebo GoodYear...

Odesláno

Pekné disky, kupoval si cez internet? Koľko stáli?

Hej cez net som kupoval, kupil som strieborne nie tie s ciernym vnutrom (kvoli lahsej udrzbe)...zajtra idem nahodit.... stali cca. 3200,-SK/kus

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...