Hudyzz Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Ahoj, mám takový zajímavý problém. Nechával jsem na autě měnit komplet brzdy mechanik si všiml, že mi teče hadice u serva, takže jsme ji vyměnili a on tvrdil, že měnil i servo olej. Jenže po tom, co jsem od něho odjel se mi začaly dít strašné věci. Pokud točím na místě kola v rejdu, tak v některých polohách začně strašně drnčet volant a samozřejmě se chvějou i kola. Díval jsem se do motoru a je vidět, že v tu danou chvíli se chvěje jedna z kladek, na které je řemen. Myslíte, že bude problém v tom, že mi mechanik olej nevyměnil, ale jen dolil starý novým (možná né stejným) olejem? Připadá mi totiž jako veliká náhoda, že by začal být problém s kladkou ihned po proběhlém servisu, když před tím auto 3 roky jezdilo bez problémů... Díky za názor Citovat
Guest servisman Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 nejsem si jist,ale koupil bych nový olej starý vypustil přes hadici dole a dal pak ten co tam patří.Kdo ví co tam nalil,zda.li to byl co tam má býti a nenalil tam převodák či motorák,už jsem slyšel všelico. Citovat
Hudyzz Odesláno 28. květen 2008 Autor Odesláno 28. květen 2008 On mi tvrdil, že tam nalil značkový ATSko a sám přiznal, že neví, co je za problém, že se s tím ještě nesetkal. Tak mě zajímá, jestli to může být tím, že tam část starého zůstala a teď to dělá neplechu, když se to smíchalo. Sice jsem se tu dočetl, že se dá dolévat v podstatě jakýmkoliv servo olejem, ale stejně mi to vrtá v hlavě. Tak chci vědět, jestli někdo nemá zkušenosti s tím, že by se fakt musel vyměnit komplet. Nebo jestli se někomu nestalo, že mu taky drnčí volant... Citovat
kamen22 Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 origo olej ma byt olej do automatickych prevodoviek typu ATF D, Dexron IID znacka Esso alebo Total fluide ATX. Tak sa opytaj ci to ATS je taky. Původně zaslal: Hudyzz On mi tvrdil, že tam nalil značkový ATSko a sám přiznal, že neví, co je za problém, že se s tím ještě nesetkal. Tak mě zajímá, jestli to může být tím, že tam část starého zůstala a teď to dělá neplechu, když se to smíchalo. Sice jsem se tu dočetl, že se dá dolévat v podstatě jakýmkoliv servo olejem, ale stejně mi to vrtá v hlavě. Tak chci vědět, jestli někdo nemá zkušenosti s tím, že by se fakt musel vyměnit komplet. Nebo jestli se někomu nestalo, že mu taky drnčí volant... [upravil dne 28/5/08 kamen22] Citovat
imaster Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Já tam šoupnul tohleto. Zatím bezproblému. Castrol ATF TQ DIII (TQ Dexron III) Olej pro automatické převodovky na minerální bázi, který může být podle předpisu výrobce použit ve všech automatických převodovkách osobních a nákladních automobilů a v servořízeních. K přednostem patří vysoká odolnost vůči oxidaci, nízká pěnivost, stabilní hodnota třecího odporu a dobrá tekutost za nízkých teplot. Splňuje specifikace: GM Dexron III (G-34427, H36155), Ford (Mercon M 941009, M040406), ZF TE-ML 02F, 03D, 04D, 11B, 14A, 17C, MB 236.1/236.5, Allison C4, MAN 339F/339 D, Voith G607. Citovat
Ferry Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Původně zaslal: imaster Já tam šoupnul tohleto. Zatím bezproblému. Castrol ATF TQ DIII (TQ Dexron III) Olej pro automatické převodovky na minerální bázi, který může být podle předpisu výrobce použit ve všech automatických převodovkách osobních a nákladních automobilů a v servořízeních. K přednostem patří vysoká odolnost vůči oxidaci, nízká pěnivost, stabilní hodnota třecího odporu a dobrá tekutost za nízkých teplot. Splňuje specifikace: GM Dexron III (G-34427, H36155), Ford (Mercon M 941009, M040406), ZF TE-ML 02F, 03D, 04D, 11B, 14A, 17C, MB 236.1/236.5, Allison C4, MAN 339F/339 D, Voith G607. predepsane je ale IID, takze nic jineho bych tam nelil Citovat
Hudyzz Odesláno 28. květen 2008 Autor Odesláno 28. květen 2008 Takže myslíte, že bude problém v tom namíchání dvou olejů? Zkusím to asi řešit touhle formou a když to nepomůže, tak bude následovat kladka. Každopádně moc děkuju za rady. Ještě by mě zajímalo, co ten olej stojí, předpokládám, že jeden stačí, že se tam toho stejně víc nevejde... ? Citovat
kamen22 Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Nevem presne kolko toho tam je ale len v nadrzke je nieco okolo 1l takze ak vypustis komplet olej tak urcite viac ako 1l. V knihe \"jak na to\" 406 som nenasiel kolko by tam malo ist ale tipujem 2az3 litre. Ceny v Peugeote su dost masne, pokial si pamatam tak ten co som kupoval - Total ATX stal liter tusim 300Sk. Ale da sa cez net vyhladat predajcu Esso alebo Total pocitam aj za 150Sk za liter. Původně zaslal: Hudyzz Takže myslíte, že bude problém v tom namíchání dvou olejů? Zkusím to asi řešit touhle formou a když to nepomůže, tak bude následovat kladka. Každopádně moc děkuju za rady. Ještě by mě zajímalo, co ten olej stojí, předpokládám, že jeden stačí, že se tam toho stejně víc nevejde... ? Citovat
Guest servisman Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 to bude asi více u 306 jsem našel 1,7 l u 406 bud nastevo či drobet více Citovat
Hudyzz Odesláno 29. květen 2008 Autor Odesláno 29. květen 2008 Tak to jsem nečekal, že se tam toho vejde tolik. Každopádně děkuju za rady, dám pak vědět, jestli výměna oleje pomohla nebo byl problém někde jinde. Citovat
Hudyzz Odesláno 10. červen 2008 Autor Odesláno 10. červen 2008 Nedávno jsem se tu rozepisoval o tom, že mi drnčí volant a že by asi bylo potřeba vyměnit servoolej. Jak jste mi radili, tak jsem také provedl, komplet jsem ho vypustil, nalil Dexron II a vypadalo to, že je problém vyřešen. Mimochodem, neporadíte mi někdo, jestli je tam někde odvzdušňovák, protože já ho nikde nenašel, tak nevím, jestli stačí jen točit kola v rejdu a odvzdušní se to samo??? No ale k tomu hlavnímu. Po výměně oleje jsem se rozhodl, že když už jsem to upatlal, tak motor taky umyju. Jenže to byla osudova chyba, oplachl jsem motor vapkou a od tý doby je to zlý. Nejdřív jsem tak 30 minut vůbec nenastartoval a pak když už to chytlo, tak běžel na 2 válce, po asi dvou hodinách snahy o sušení a startování jsem se rozhodl pro tu největší hloupost a auto se pokusil roztáhnout. Já vím, že se to nemá, ale byl jsem zoufalej. Auto chytlo, ale pořád běželo na dva - max 3 válce. Asi po 2 km mě zezadu problikávalo auto, tak jsem zastavil a to už jsem cítil, že se něco pálí. Výfuk byl rožhavený jak ocel ve výhni, vzadu mi to normálně rozškvařilo nárazník, v životě jsem něco takovýho neviděl a dost mě to vylekalo. Tlumič je normálně bílej. Nevíte někdo, prosím, co může být špatně? Jestli je potřeba to ještě sušit nebo co se mohlo stát, že to chytne jen na 3 válce? Ráno mi nastartoval normálně, ale po pár metrech jízdy zase to samé. Pomozte mi prosím! Citovat
Guest servisman Odesláno 10. červen 2008 Odesláno 10. červen 2008 jak se psalo umýt motor Wapkou a pak jsou jen závady,auto nejede Jinak k tomu není co dodat 100 lidí to udělalo v pohodě auto jezdí ale dalších 100 pak řeší problémy,bohužel jsi v té druhé . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.