Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes jsem viděl v telce, v takovém tom BESIPU, že si hodně lidí myslí, že motorka zabrzdí mnohem dříve než auto. Taky jsem si to myslel, ale testovli to a opak je pravdou. Při devadesáti km/h to bylo dost rozdílná vzdálenost.

Odesláno
Původně zaslal: Gargamell

Dnes jsem viděl v telce, v takovém tom BESIPU, že si hodně lidí myslí, že motorka zabrzdí mnohem dříve než auto. Taky jsem si to myslel, ale testovli to a opak je pravdou. Při devadesáti km/h to bylo dost rozdílná vzdálenost.

No a nevíš přesněji docela by mě to zajímalo

Odesláno

Tak, zde motorky

http://www.ibesip.cz/NR/rdonlyres/5C2CA534-10CB-44C9-813B-9622085DB7FA/0/Brzdne_drahy_motocyklu.doc

a auta

http://www.ibesip.cz/cs/Rychlost/Draha-pro-zastaveni-vozidla/

koukám, že ty výsledky nejsou uplně jednoznačné.... Každopádně ten rozdíl roste s rychlostí. Já viděl ten test asi v 90km rychlosti a odhadem to bylo min 10m. Samozřejmě záleží na konkretních typech auta i motorky.

Odesláno

je tam aj video? lebo v tom clanku vyzera ze ano ale nic sa mi nezobrazuje. CHlapik sa zachvilu urcite rozseka, len dufam ze nezobere niekoho sebou. Nieze by som mu to prial, ale koleduje si o to.

motorky brzdia naozaj dobre, ale ako pises vo vysokych rychlostiach je to uz o neicom inom a ked sa to vezme, vetsina kritickych situacii vznika v zakrutach, vdaka tomu ze neni dostatocny prehlad. a o stabilite motorky v zakrute vieme asi vsetci svooje, zvlast ked sa prudko brzdi.

Odesláno

Já sem nedávno jel z kopce (mnozí znají kostkovou cestu z brněnskýho okruhu dolu do Popůvek), předemnou dodávka jela tak 60 tak sem ji chtěl v klidu předjet (Fábiou) tak sem si najel a v dálce, někde u zastávek vidím tečku se světlem jak se rychle blíží tak sem si to rychle rozmyslel a šupl to zpátky za tu dodávku. Naštěstí. Frčel si to zběsile nějakej motorkář a kdybych byl vedle té dodávky tak asi nezbyde z nikoho nic. Fuj to byl pocit. A taky se mě často stává že se motorka z ničeho nic objeví v zrcátku když přejížídím z pruhu do pruhu, to jejich ježdění mezi autama mě šílěně nervuje.

Odesláno

Já jsem si právě vždycky říkal, že motorka je lehká, takže zastaví na kousku, jenže mi nějak nedošlo, že má jen dvě kola a je mnohem lehčí, takže ta přilnavost taky není nic extra. Navíc nemá abs....(většina)

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: raydowe

CHlapik sa zachvilu urcite rozseka,

Na motorce nezní otázka, jestli se rozsekáš, ale KDY.

Ale notak... :bojim taky bych nektere ridice aut strilel a neudelam s tim nic, nehaz vsechny do jednoho pytle!!! :grr:grr:grr

Odesláno

tak to uz jsem si nastesti vybral v mych patnacti letech na simsonu .. a od te doby na ctyri kola, strechu nad hlavou a klimatizaci nedam dopustit !!!:D:D , ale faktem je, ze jsou to krasne silne a uzasne stroje, jenze kazdy z nas, kdyz by tento stroj vlastnil by za to drive nebo pozdeji vzal a alespon jednou se svezl tzv. \"co to da\" a kdo mi bude vykldat ze ne, keca ... a to je problem, protoze potom se z toho krasneho, uzasneho a silneho stroje dilem okamziku stane zbran hromadneho niceni ... tazke kdyz uz to na nekoho z vas motorkaru prijde, mazejte s tim na okruh bo jestli se nekdy nekdo z vas zlomi o muj autak diky neprimerene rychlosti, prezije to a me se povede vystoupit, stejne zemre na nasledky zraneni, ne vsak zpusobenych nehodou ....

[upravil dne 27.5.2008 bure_406]

Odesláno
Původně zaslal: jakub106GTI

stačí blbej štěrk v zatáčce a je to doma...:bojim

Kdyz jedes rychleji do zatacky autem a je tam sterk, tak vyletis taky ;)

Odesláno
Původně zaslal: Pata

Původně zaslal: jakub106GTI

stačí blbej štěrk v zatáčce a je to doma...:bojim

Kdyz jedes rychleji do zatacky autem a je tam sterk, tak vyletis taky ;)

a máme tu motorkáře:)

Odesláno

jakube ... pral bych Vam to videt z te druhe stranky... loni me i byvalou pritulku malem 4x prizabili... vsechno to bylo schvalne, pral bych kazdemu z Vas sedet za temi riditky a prozivat ten samy pocit, co ja ... Motorka neni jen krasny a rychly konicek, ale mnohdy je to boj o preziti... a to prosim jako prase nejezdim, s jawou to ani nejde... :papa:papa:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...