Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Podla mna zbytocne platis u druhych mechanikov... Ale to je len moj nazor. Najskor by som skusal reklamovat tam kde mi to robili. Potom keby si neuznali by som isiel inde, a keby zistili ze to pokurvyli oni, tak by som sa tam zase vratil...

Odesláno

Já mám stejný problém ale až u 130 km/h a víc. Vyvážení kol mě napadlo objednanej jsem, ale zběžně jsem na to koukl a nic divnýho jsem nenašel (to samozřejmě nic neznamená). Uvidíme, Jakube 106GTI, dej vědět jax dopadl.

Odesláno

Možná trochu mimo mísu,ale koukni na šrouby na kole kamarád měl auto v servisu a neměl pořádně dotažená kola a dokonce málem už ztratil jeden šroub když to zjistil...:bacha

Odesláno

Tak jsem se v sobotu ráno vzbudil a jel na barum Kolín kde jsem se objednal na8 hodinu..

Po příjezdu jsem najel na rampu na geometrii no a začal jsem vysvětlovat muj problém..

Mechanik byl velice ochotnej a říká že se mu to nezdá aby výměna těch ramen šla do geometrie že mě doporučuje nejdřív vyvážit přední kola..

takže kola dolů a jedno mělo 5 g a druhý ukázalo 30 což bylo celkem dost..No šel jsem to projet a žádná změna nenastala stále se to klepalo stejně.

Tak jsem zase přijel a mechanik říká no tak to zvedneme a podíváme se na to jak to vypadá..No a vše je v pořádku nikde nic volného ramena dřží stabilizátory ok nikde žádná vůle.

Pak nás napadlo sundat zadní a přehodit za přední.Takže jsme to vyvážili přehodili a jdu to projet...

A najednou vše v pořádku volant se neklepe vybrace jsou pryč...

Byl jsem tam přes 2 hodky a cena 300 kč-hlavně problém vyřešen i když vlastně nevím čím to bylo:)))

Guest servisman
Odesláno

kde je problém??asi v pneu když jsi dal ze zadku tak vše v pohodě.Ještě by mohli býti i ráfky třeba klepnutý

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak obnovuji téma protože se mě zase a to ve stejné rychlosti klepe volant.

Nevím už co s tím..

Zase když se dostanu na 110 tak se začne klepat volant do těch 130 a pak přestane.

Od 160 se ale zase začne klepat dá se říct celé auto.

Vyváženo je to už vícekrát.

Pak mě příjde že když jedu do zatáčky takové podlouhlé takže se to klepe i při jiné rychlosti a při nerovnostech to dává lehce ranky do volantu.

Ještě další poznatek jel jsem po kostkách a z levého předku jsem slyšel takový ranky(tyčky stab. jsou ale OK)

Poloosy měněny před rokem a je na nich asi 10 tisíc.

tlumiče taky nové před rokem.

Shrnutí je takové že to začalo dělat po vyměnění čepů na ramenou před tím se nedělo nic i při hoodně vysokých rychlostech.

Co mám ještě zkontrolovat?

Jak se projevuje špatná geometrie?

prosím o radu...

Odesláno
Původně zaslal: jakub106GTI

Nevím už co s tím..

Zase když se dostanu na 110 tak se začne klepat volant do těch 130 a pak přestane.

Pak mě příjde že když jedu do zatáčky takové podlouhlé takže se to klepe i při jiné rychlosti a při nerovnostech to dává lehce ranky do volantu.

Ještě další poznatek jel jsem po kostkách a z levého předku jsem slyšel takový ranky(tyčky stab. jsou ale OK)

Shrnutí je takové že to začalo dělat po vyměnění čepů na ramenou před tím se nedělo nic i při hoodně vysokých rychlostech.

prosím o radu...

...dej tam dvojku:super:D

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Nevím už co s tím..

prosím o radu...

dvojku?asi jsem mimo petře

Odesláno

Nevím už co s tím..

prosím o radu...

dvojku?asi jsem mimo petře

promin za :xvul , jako že máš konečně přeřadit :D , sorry jsem nějakej vysmatej:D

Odesláno

Je to fakt že na 3 mužu řadit až při cca 110:) ale jsem z toho už neštastnej:(

tak mě napadlo že v to dělá při konstantní rychlosti a když se brzdí ale jen v té rychlosti.

Jo a když jsem auto odlehčil tak to dělá mín

Odesláno

k tématu : jak jsou na to kulové čepy? , jinak jaké ND si měnil? myslím jakou značku .

Jinak čepy na remenou přes ellite nějaký něměcký co mě bylo doporučeno stejná značka i poloosy a tyčky stabil netuším co to bylo...

:(

Odesláno

To bude více příčin.

Vibrace v táhlé zatáčce - homokineťák. Nech zkontrolovat manžety, případně kouknout pod ně, jestli tam není sucho.

Vibrace kolem 110 až 130 km/h - kola: pneumatiky nekvalitní, různé hustoty (v hmotě mohou být jakoby hrče těžší, tvrdší), protektory, nebo obrzděné do nekruhového tvaru - plošky.

Disky - stál jsi u vyvažovačky, když se točí? Přípustné házení do 1 mm. Záleží, jak to upne, bavil jsem se se servisákem, vyvážené kolo na druhé upnutí ukáže do 20 g nevývahy.

Disky - průměr dosedacího kruhu - nemáš tam vůli? (nějaké hliníkáče s jiným průměrem).

Vůle v podvozku znásobí vibrace od kol. Ale samotné vibrace vznikají nevývahou kol.

Kotouče by způsobovaly vibrace při brždění.

Geometrie: nezpůsobuje vibrace, ale sjíždění kol, případně plavání auta (každé kolo chce jinam...)

[upravil dne 28.7.2008 P607Olda]

[upravil dne 28.7.2008 P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...