Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám otázku včera jsem si vyzvedl auto po výměně spodních ramen a když jsem to byl projet tak nad 90 se klepe lehce volant a když jedu víc tak 120 klepe se celé auto..

Otázka musí se udělat geometrie když se mění ramena nebo to udělali blbě?

[upravil dne 26.5.2008 jakub106GTI]

[upravil dne 28.7.2008 jakub106GTI]

Odesláno
Původně zaslal: jakub106GTI

Jen taková otázka co s tím vlastně na geometrii dělají???Co se upravuje?

Na správnej geometrii by mali kontrolovať i odklon kolesa, hádzanie disku a rovnobežnosť náprav. Najviac nastavovaná je zbiehavosť predných kolies. To je parameter ktorý sa mení pri poruchách ramien a riadenia.

Odesláno

pokud menily ramena tak na geometrii by to nenelo mit vliv...pokud ty stary nebyly pokriveny...spodni cepy mas taky novy??tak skus prevazit kola a pak jedine cepy na rizeni

ono se da pohnout celou napravnici ale pokud si nemel boreny auto tak ta geoska bude O.K

si myslim ja:)

Odesláno
Původně zaslal: josef frantisek

pokud menily ramena tak na geometrii by to nenelo mit vliv...pokud ty stary nebyly pokriveny...spodni cepy mas taky novy??tak skus prevazit kola a pak jedine cepy na rizeni

ono se da pohnout celou napravnici ale pokud si nemel boreny auto tak ta geoska bude O.K

si myslim ja:)

spodní čepy jsou taky nový...No před tím než se to mněnilo to nedělalo...Tak nevím protože to nebylo zrovna nejlevnější doufám že to nějak nepo....

Odesláno
Původně zaslal: Pata

jakub: koukals na tachometr? Nemohlo se stat, ze to servisaci projizdeli a vymetli nejakou diru? :roll

No projížděli to to mě říkali ale jakým způsobem to si radši nechci představovat:( člověk to nechá opravit stojí to skoro 10 tisíc a je to horší než před tím.Navíc pokud se má udělat geometrie tak proč ji neudělají...?A jestli vymetli nějakou díru tak at si mě nepřejou:bacha:bacha

Odesláno
Původně zaslal: jakub106GTI

Původně zaslal: Pata

jakub: koukals na tachometr? Nemohlo se stat, ze to servisaci projizdeli a vymetli nejakou diru? :roll

No projížděli to to mě říkali ale jakým způsobem to si radši nechci představovat:( člověk to nechá opravit stojí to skoro 10 tisíc a je to horší než před tím.Navíc pokud se má udělat geometrie tak proč ji neudělají...?A jestli vymetli nějakou díru tak at si mě nepřejou:bacha:bacha

V kolíně je dost děr:D.

Zajel bych tam co Ti to dělali a zdělil jim,že to bylo před opravou rozhodně lepší než ted.

Ale nejdřív bych zkusil to vyvážení kol:super

Odesláno

..Při předávání říkal nechte to tak 500 km sednout a pak by to chtělo geometrii..Byl to projet mechanik a pak i já a vše je v pořádku.Tak vyrazím za město dám tak 3 rychlost trošku na to šlápnu a fakt hruza.No hned jsem mu volal že se celý auto od 90 klepe tak říká,že by to chtělo geometrii hned...Nechápu to jednání!!!!!!5íká v neděli mě to sem hodte a uděláme tu geometrii..No vidím to tak že když stojí 600-800 kč tak mě tam hodí další 2-4 stovky za to že to šlo přes ně....:(:bacha

Odesláno

Jinak - klepání volantu - nejprve nech vyvážit kola, případně zaměň přední a zadní. To by mělo odstranit vibrace ve volantu. Podle mého názoru, geometrie nemá vliv na vibrace ve volantu. Vibrace ve volantu bývají nevyváženým (nebo poškozeným) kolem a znásobují se pokud je nějaká vůle na nápravě nebo v řízení.

Odesláno

vyřadil jsem rychlost a stále to klepalo...čím větší rychlost tím větší vybrace....

Do 90 km vubec nic ani volant prostě nic...Zkusím přehodit ty kola..Ale jak říkám před tím což je v uterý to takový bordel nedělalo

Odesláno

Ja neviem co to riesis tu. Okamzite s otocky by som tam isiel a povedal svoj problem. Nalozil by som mechanika a isiel sa s nim previezt. Povedal by som ze mi to pred tym nerobilo a ze chcem aby to slo normalne.

Jedine co by som spravil, je ze by som vyskusal prehodit tie kola. Ale vazit ani nic pdoobne by som ich nedaval, nechaplem ako by sa kolesa po jednom pobyte v servise mohli zrazu tak ROZVAZIT...

Tj keby to nerobilo po prehodeni tich kol, tak by som je vyvyzit dal, ale pokial by to ostalo rovnake, rovno reklamovat...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...