Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim,

mam takovy problem. Dneska jsem menil svicky a na jedne ze svicek (prvni valec zprava - z pohledu od ridice) je na zavitu olej. Nevite cim by to mohlo byt zpusobeno, pripadne jak opravit? Elektroda je svetle seda (stejne jako na zbylych trech svickach), takze na olej nejezdime...

vozidlo: Peugeot 406 2.0i 16V

diky za rady

Odesláno
Původně zaslal: švejk

zdravim,

mam takovy problem. Dneska jsem menil svicky a na jedne ze svicek (prvni valec zprava - z pohledu od ridice) je na zavitu olej. Nevite cim by to mohlo byt zpusobeno, pripadne jak opravit? Elektroda je svetle seda (stejne jako na zbylych trech svickach), takze na olej nejezdime...

vozidlo: Peugeot 406 2.0i 16V

diky za rady

http://www.autorevue.cz/default.aspx?section=48&server=1&article=880

Odesláno

Ak som správne pochopil tak elektródy sú v poriadku a olej si našiel na závite sviečky po demontáži. To by namal byť vačší problém. Možno malá netesnosť víka, natečené pri oprave alebo pri montáži. Inak sa tam nemá ako dostať. Stačí vyčistiť, dotiahnuť víko a o nejakú dobu skontrolovať.

Odesláno

Někdo doporučuje závit svíček dokonce při montáži trochou oleje potřít, aby \"nezarostly\". Já jsem taky našel trochu oleje na závitu a neřeším to. :)

Guest servisman
Odesláno

přesně tak pokud jsou elektrody v pořádku tak není co řešit,max závit očisti na svíčce.Může to býto olejem co se dostal z víka ventilů,těsnění a pod.Je tam velice špatný přístup svíčky jsou utopený a těžko se dá vyčistit prostor okolo kde svíčka patří

Odesláno

přesně tak olej může být s víka ventilů nebo po předchozím namazání závitu. pri výměně svíček určitě vždy mazat závit ale hlavně plochu ocelového těsnění aby šlo dotahování lehce. jinak tam vzniká velké tření a hrozí poškození závitu. s olejem či bez nemá vliv na povolení svíčky tam rozhoduje jen a jen utahovací moment.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...