Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ukazuje to skoro 100, pak to vzdy radsi zastavim. Motor je silene horkej, evidente to spatne chladi. Myslel jsem ze jakmile je to pres 90 musi se sepnout vetrak. Ten ale stoji.

Odesláno

prvně začni pojistkama, pak bych to viděl na relé co je v saharách a ještě teplotní čidlo může být špatný

neškodilo by do podpsisu rok výroby vozu?

Odesláno

Tohleto jsem přesně řešil v neděli.Dávej pozor pokud máš klimu,tak ji raději při stojícím autě nepouštěj.V zásadě se klima zapne a ventilátor se točí zároveň,nebývá to vždy,ale třeba u mého auta ano,mám 1.6i.Postupoval jsem následujícím způsobem:Jak už bylo řečeno nejprve pojistky,poté si vyzkoušej jestli vůbec ventilátor funguje.Odpojíš od motorku ventilátoru konektor,vemeš 2 drátky,zapojíš je právě do toho konektoru nejlépe krokodýlkama nebo jinýma el.svorkama a druhý konec drátků přiložíš k baterii(+,-),pokud se nerozjede je to motorek.Dále si můžeš sundat přední spoiler ať máš lepší přístup k relátkům,jsou tam 2,můžou být špatné.Pokud budou dobré odpoj konektor od čidla při zapnutém zapalování ventilátor by se měl točit pořád po dobu až zase vrátíš konektor zpátky do čidla.Konektor a čidlo bývá u hlavy,musíš jít po hadici z chladiče a narazíš na něj.Finta na čidlo je,že si uvaříš v konvici horkou vodu a poleješ ho,tím simuluješ teplotu a ventilátor by měl sepnout,musíš mít však v pořádku relátka pojistky i ten motorek.Hlavně hodně štěstí při opravě,horké dny teprve přijdou...

Odesláno

Ted jsem byl v autoservisu \"ne peugot\"

Technik mi rekl, ze on jezdi s peugotem na 105*C a ze 100*C je normal...

Mam to jeste otestovat a potom mi kdyztak vymeni teplotni cidlo.

Nevite nekdo pri jake teplote motoru se musi rozbehnout vetrak?

motor 1,1 rv 2001

Dikes

Odesláno

pokud je to vuz bez klimatizace, tak vetrak zapina pri 97st C a vypina pri 92, ten udaj na budiku je pouze orientacni a ta rucicka muze ukazovat klidne o 5stupnu vic, pokud neleze do cerveneho a nerozsveci se kontrolka STOP nic bych neresil, vzhledem k tomu ze okruh je pretlakovy, tak 100je teplota v pohode

pokud by tam byla klima tak je tam jeste vetsi rozpeti teplot prvni rychlost 96st druha rychlost 118st

Odesláno

Diky za info, dneska pujdu testovat.

kontrolka STOp mi blika porad, asi kvuli dverim, nekdy se nedovrou na 100%

Kdyz je na 3x zavru tak to prestane... Snad to neni v souvislosti.

Odesláno

kontrolka STOP nema s dverma co do cineni, rozsveci se jen pri prehrati, malem tlaku oleje v motoru a mozna jeste pri nedostatku brzdove kapaliny v jinych pripadech ne

Odesláno

Prave jsem to poradne otestoval... sahara se mi spusti pri cca 97*C a zacne to chladit.... Snad to tak bude porad.

Na zacatku jsem nevedel, ze teplota kolem 100*C neni neobvykla, ani jsem nevedel o pretlakovem chlazeni.

Takze diky vsem za rady panove :-)

:super

Odesláno

no nevim, ale mne je dosranee cidlo vo dverach, vlavo vzadu... a ziadna kontrolka STOP mi neblikaa

max.tak na displayi mi ukazuje ze left rear door open ;)

a blikaaa mi svetlo, osvetlenie vnutri...ale ziadna STOPka :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...