Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

spojka??? 307 SW HDi 79 kW

Recommended Posts

Guest Martin 307
Odesláno

Prosím o radu, při rozjezdu a taky při řazení jiných rychlostí mi při pouštění spojky něco pískne, mám dojem, že je to od spojky. Asi je to zralé na výměnu :myslim

[upravil dne 11.5.2008 Martin 307]

[upravil dne 11.5.2008 Martin 307]

Odesláno

Mně to takhle písklo i při jízdě při uvolnění a opětovném sešlápnutí plynu. Bylo to povoleným přítlačným talířem. Jelikož jsem však měl i odrbané listy té pružiny, měnili mi celou spojkovou sadu.

Jinak tu ještě byl zmiňován spoj výfukového potrubí. Zkus dát hledání.

Odesláno

Najskôr by som dával vinu uloženiu spojkovej hriadeľky v kľukovke. Je tam ložisko ktoré sa otáča iba pri preklze spojky. Keď je suché tak je to najviac počuť práve pri rozbiehaní.

Guest Martin 307
Odesláno

Tak jsem se obědnal do servisu a jsem zvědav co z toho vyleze. Jen jak zjistit jetli je tam dvouhmotný setrvák? Poradí to zjistit někdo podle VIN kodu???

Guest Martin 307
Odesláno

jsem se už koukal a určitě ten dvouhmoťák vyhodím, ikdyby byl v pohodě a dám tam obyč. Dělají je v sadě a stojí 14.500,- ( setrvák,lamela , ložisko a přítlačák ). Paději to udělám při jedné práci a ne se potom zase s tím otravovat

Guest Martin 307
Odesláno

30000,- kde jsi to vzal?

běžně je za 17000,- a je náhrada za jednohmotný za 15000

Odesláno
Původně zaslal: lamancha

už jsem se sice ptal, ale odpovědi se nedočkal.

Musí se ten setrvák měnit, nebo se jen může nechat při startu a vypnutí pohvizdovat?

Těžko říct, ale když jsem to řešil v servisu a řekl, že za 14 dní potřebuji cestovat do Chorvatska, řekl, že bych tam asi ani nedojel...

Do týdne to bylo opraveno v záruce...

• O 3 týdny později...
Guest Martin 307
Odesláno

tak se vracím k té moji spojce a pohvízďování při řazení. Dal jsem to kámošovi do servisu a když to rozebral, tak jsme přišli na to , že setrvák je v pohodě a za své vzalo ložisko a přítlačák. Tak jsem koupil set spojky a vyměnilo se to celé.Ve firmě Auto Benex mi prodavač dal školení ohledně setrváku a jak poznat, že je ještě v pohodě,tak uvádím : 1. při pootočení setrvačníku se nesmí posunout o více než 5 zubů,když je to více 6-8,tak je to na zvážení a výměna je na cestě. 2. uvnitř setrvačníku je mazivo,takže musí být setrvák v suchu a nesmí nikde vytéct, jinak výměna 3. podívat se , jestli nejsou na setrvačníku piliny, jestli jo, tak výměna. Já jsem měl všechno v pohodě a po výměně ložiska, které bylo na odpis a přítlačáku, auto šlape v pohodě. :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...