vlado-.m Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Takato kontrolka je na pristrojovke?-musim pozriet.... Citovat
Cingo Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Dnes keď dom si čítal tú radu že ak je nádržka prázdna, tak je ľahká, cítil som sa ako DEBIL. Som už z toho auta taký zblbnutý že ma to vôbec nenapadlo. Dík za radu Citovat
Cingo Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Takže dnes som vybral FAP. Pre posúdenie posielam aj nejaké foto, pre niekoho čo sa v tom vyzná. Len mi niesú jasné niektoré veci. Dnes sa tu rozbehla debata o Fape. Keď som vliezol pod auto a poobzeral FAP , tak som si bol istý že dve trubky, jedna z predu FAPu a druhá zo zadu idú do snímača tlakov čo je niekde vpredu a z boku FAPu je ešte holender ktorý drží tenučkú trubku cez ktorú sa vstrekuje dávka paliva zmiešaná s aditívom. No na moje prekvapenie to nieje trubka ale pravdepodobne čidlo teploty výfukových plynov. Tak teraz fakt neviem čo spôsobí to horenie keď sa FAP regeneruje. Citovat
vlado-.m Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Riadne ten filter vystriekaj, najlepsie aj nejakym pripravkom co zere sadze, urcite to pomoze, ja som to nasledne este aj kompresorom po dierkach prefukaval a to som citil ktore dierky su priechodnejsie. Ano zboku je cidlo teploty, horenie zabezpecuje chod motora a nasledna dodavka aditiva ktore ma zvysit teplotu na uroven, ked sa sadze zapalia. Nejak sa mi neda suhlasit s AnotherOne o davkovani do nadrze. Co ti vypisala diagnostika na FAP? Tam by si mal mat aj hodnotu tlaku a stupen zanesenia..., ja len preto ze pri ANTI...moze byt aj to cidlo vadne, ja som sa na nom vytrapil.... [upravil dne 28.5.2008 vlado-.m] Citovat
Cingo Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Ešte som nebol v Peugeote. Chcel som najskôr vyčistiť ten FAP a doliať aditívum až potom tam skočím nech mi to napichnú a nastavia množstvo aditíva. Nevieš ako sa to aditívum vstrekuje do nádrže? Je niekde nejaký elektromagnet alebo čo ? A čo je vlastne tá súčiastka pri nádržke. Žiadna elektika do toho nevedie. Citovat
vlado-.m Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 Ktora suciastka? V nadrzke je asi elmagnet a je napajany cez dva draty. Áha, asi myslis ten sulec? Tak to neviem naco je, asi to sluzi aj knejakemu inemu modelu, je v tom len odvdusnovak aby si nedosiahol podtlak v nadrzke, to by si potom nenasalo...,nehladaj v tom nijaky snimac Citovat
Cingo Odesláno 28. květen 2008 Odesláno 28. květen 2008 O.K. Zajtra dám vedieť ako sa mi to podarilo vyčistiť, prípadne tam hodím foto pre porovnanie:super Citovat
AnotherOne Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Původně zaslal: Cingo Takže dnes som vybral FAP. Pre posúdenie posielam aj nejaké foto, pre niekoho čo sa v tom vyzná. Len mi niesú jasné niektoré veci. Dnes sa tu rozbehla debata o Fape. Keď som vliezol pod auto a poobzeral FAP , tak som si bol istý že dve trubky, jedna z predu FAPu a druhá zo zadu idú do snímača tlakov čo je niekde vpredu a z boku FAPu je ešte holender ktorý drží tenučkú trubku cez ktorú sa vstrekuje dávka paliva zmiešaná s aditívom. No na moje prekvapenie to nieje trubka ale pravdepodobne čidlo teploty výfukových plynov. Tak teraz fakt neviem čo spôsobí to horenie keď sa FAP regeneruje. Horenie spôsobuje extra dávka paliva, ktorá sa vstrekne do valcov vo fáze expanzie. Proces sa spustí na základe diferenciálneho tlaku snímačov na FAPe. Akonáhle to podmienky jazdy umožňujú (dostatočná teplota a otáčky motora po dobu aspoň 5-10 minút) začne proces horenia. Aby sa čo naviac uľahčil, zapne sa bypas intercoolera (aby motor nasával čo najteplejší vzduch), zapnú sa žhaviace sviečky (znovu kvôli zvyšeniu teploty) a vstrekne sa dodatočné palivo do valcov vo fáze expanzie, tj. nezhorí vo valci ale vo filtri. Okrem tejto samovoľnej automatickej regenerácie je možné vykonať aj tzv. vynútenú regeneráciu v servise pomocou diagnostických nástrojov v pripade, že pri bežnej prevádzke auta nedochádza k dostatočnej regenrácii (kontrolka). Ak nepomôŽe ani to, treba vymeniť FAP. Citovat
Cingo Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Tak dnes som nahodil FAP . Zatial v pohode, len to ešte musím ísť popreháňať po dialnici. Citovat
Cingo Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Kamoš to zobral do práce a tam to čistil vapkou para - voda. Hovoril že ten FAP mu trval asi 20min lež z toho tiekla čistá voda. Citovat
DanculD Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Ja by som skor polozil otazku nie ako to cistil ale kde vylial ten sajrajt..... Citovat
vlado-.m Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Este keby si tak napisal, ze ci to pomohlo tvojmu problemu... Citovat
Cingo Odesláno 31. květen 2008 Odesláno 31. květen 2008 Nestihol som to zatial prehnať po dialnici, ale ani to nechcem ešte nejak trápiť pretože tam nemám aditívum a chcem ho nechať v Peugeote najskôr doplniť a resetovať jednotku. Vraj by mi to mohlo teraz hodiť hlášku aj keď je vyčistený. Citovat
dizzi Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Ja som si dolial Aditivum sam a nebol som nic v peugeote nastavovat ani resetovat a ide to vsetko ako ma.Dnes i to potvrdili v servise na diagnostike. Citovat
Cingo Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Tak či tak tam chcem ísť pretože mám ešte problém s tempomatom. Tak to vezmem jedným ťahom. Citovat
vlado-.m Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Moc sa necuduj ked ti v buducnosti zahlasi minimum aditiva, pri plnej nadrzke, ak ti to servisaci nenastavili na plnu hladinu... Citovat
Cingo Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 ak, tak. Aj ja si to preto nechám doliať a vymazať v Peugeote. Dávam zatial len 1liter. Už som nejak finančne vyčerpaný a keby som dal plné aditívum a niečo ďalšie sa pos..e , tak by som bol na nervy:bojim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.