Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes keď dom si čítal tú radu že ak je nádržka prázdna, tak je ľahká, cítil som sa ako DEBIL. Som už z toho auta taký zblbnutý že ma to vôbec nenapadlo. Dík za radu

Odesláno

Takže dnes som vybral FAP. Pre posúdenie posielam aj nejaké foto, pre niekoho čo sa v tom vyzná. Len mi niesú jasné niektoré veci. Dnes sa tu rozbehla debata o Fape. Keď som vliezol pod auto a poobzeral FAP , tak som si bol istý že dve trubky, jedna z predu FAPu a druhá zo zadu idú do snímača tlakov čo je niekde vpredu a z boku FAPu je ešte holender ktorý drží tenučkú trubku cez ktorú sa vstrekuje dávka paliva zmiešaná s aditívom. No na moje prekvapenie to nieje trubka ale pravdepodobne čidlo teploty výfukových plynov. Tak teraz fakt neviem čo spôsobí to horenie keď sa FAP regeneruje.:myslim

Odesláno

Riadne ten filter vystriekaj, najlepsie aj nejakym pripravkom co zere sadze, urcite to pomoze, ja som to nasledne este aj kompresorom po dierkach prefukaval a to som citil ktore dierky su priechodnejsie.

Ano zboku je cidlo teploty, horenie zabezpecuje chod motora a nasledna dodavka aditiva ktore ma zvysit teplotu na uroven, ked sa sadze zapalia. Nejak sa mi neda suhlasit s AnotherOne o davkovani do nadrze. Co ti vypisala diagnostika na FAP? Tam by si mal mat aj hodnotu tlaku a stupen zanesenia..., ja len preto ze pri ANTI...moze byt aj to cidlo vadne, ja som sa na nom vytrapil....

[upravil dne 28.5.2008 vlado-.m]

Odesláno

Ešte som nebol v Peugeote. Chcel som najskôr vyčistiť ten FAP a doliať aditívum až potom tam skočím nech mi to napichnú a nastavia množstvo aditíva. Nevieš ako sa to aditívum vstrekuje do nádrže? Je niekde nejaký elektromagnet alebo čo ? A čo je vlastne tá súčiastka pri nádržke. Žiadna elektika do toho nevedie.

Odesláno

Ktora suciastka? V nadrzke je asi elmagnet a je napajany cez dva draty. Áha, asi myslis ten sulec? Tak to neviem naco je, asi to sluzi aj knejakemu inemu modelu, je v tom len odvdusnovak aby si nedosiahol podtlak v nadrzke, to by si potom nenasalo...,nehladaj v tom nijaky snimac

Odesláno
Původně zaslal: Cingo

Takže dnes som vybral FAP. Pre posúdenie posielam aj nejaké foto, pre niekoho čo sa v tom vyzná. Len mi niesú jasné niektoré veci. Dnes sa tu rozbehla debata o Fape. Keď som vliezol pod auto a poobzeral FAP , tak som si bol istý že dve trubky, jedna z predu FAPu a druhá zo zadu idú do snímača tlakov čo je niekde vpredu a z boku FAPu je ešte holender ktorý drží tenučkú trubku cez ktorú sa vstrekuje dávka paliva zmiešaná s aditívom. No na moje prekvapenie to nieje trubka ale pravdepodobne čidlo teploty výfukových plynov. Tak teraz fakt neviem čo spôsobí to horenie keď sa FAP regeneruje.:myslim

Horenie spôsobuje extra dávka paliva, ktorá sa vstrekne do valcov vo fáze expanzie. Proces sa spustí na základe diferenciálneho tlaku snímačov na FAPe. Akonáhle to podmienky jazdy umožňujú (dostatočná teplota a otáčky motora po dobu aspoň 5-10 minút) začne proces horenia. Aby sa čo naviac uľahčil, zapne sa bypas intercoolera (aby motor nasával čo najteplejší vzduch), zapnú sa žhaviace sviečky (znovu kvôli zvyšeniu teploty) a vstrekne sa dodatočné palivo do valcov vo fáze expanzie, tj. nezhorí vo valci ale vo filtri. Okrem tejto samovoľnej automatickej regenerácie je možné vykonať aj tzv. vynútenú regeneráciu v servise pomocou diagnostických nástrojov v pripade, že pri bežnej prevádzke auta nedochádza k dostatočnej regenrácii (kontrolka). Ak nepomôŽe ani to, treba vymeniť FAP.

Odesláno

Nestihol som to zatial prehnať po dialnici, ale ani to nechcem ešte nejak trápiť pretože tam nemám aditívum a chcem ho nechať v Peugeote najskôr doplniť a resetovať jednotku. Vraj by mi to mohlo teraz hodiť hlášku aj keď je vyčistený.

Odesláno

ak, tak. Aj ja si to preto nechám doliať a vymazať v Peugeote. Dávam zatial len 1liter. Už som nejak finančne vyčerpaný a keby som dal plné aditívum a niečo ďalšie sa pos..e , tak by som bol na nervy:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...