EXI.60 Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Jak se pozná funkční jednotka ABS(kola jdou do smyku,kontrolka na palubce zhasne).hučí v tom nějak při sešlápnutí brzdy?nebo když na ní máknu při chodu chvěje se?Dejte mi nějaké obyčejné rady(pojistky ok,zapojeny je to taky).Koupil jsem to že už nefungovala.Na diagnostice řekli jen že ta jednotka je ze 406tky.Já si myslím že to nemá vliv.Má cenu tu ABS sprovoznovat?uvítám jakékoli rady i názory(klidně i blbosti).Určitě to už někoho potrápilo. Citovat
AnotherOne Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 ABS je vo funkcii ak zošľapneš brzdu a aspoň jedno koleso stojí a aspoň jedno koleso sa točí. Ručne to ťažko overíš, napadá ma jedine demontáž jedného snimača z kolesa a simulácia točenia kolesa. Funkčné ABS má svoj význam, skracuje brzdnú dráhu, čo oceníš najmä v zime. Podľa toho co píšeš ABS je nefunkčné resp. nedostáva pokyn ku činnosti. Skús skontrolovať snímače na kolesách. Citovat
genzer Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 pokud stale sviti kontrolka,tak je neco spatne,po nastartovani musi zhasnout.ze je funcni se taky pozna,ze kdyz to zaslapnes na krev,tak pedal jakoby kope. Citovat
AnotherOne Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Keďže mu kolesá idú do šmyku nebude to jeho prípad. Citovat
PeterG Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 mam aj jednotku abs, keby si potreboval. najlepsie sa to testuje v zime. plne zoslapnutie pedalu, abs musi tak cukat a auto pekne zataca. Citovat
Burisek Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 jj pedál ti musí cukat,nebo to skus někde na pískem posypané ploše a uslyšíš jak ti jednotlivý kola brzdí přerušovaně.... Citovat
EXI.60 Odesláno 10. květen 2008 Autor Odesláno 10. květen 2008 to všecno vím,tím chvěním jsem myslel jednotku ABS,jestli je poznat nějak že běží.jinak kola jdou po smyku všechny čtyři,takže čidlo na kole to asi nebude.Jinak ta kontrolka ABS na palubovce se rozsvítí když dám klíček do polohy 2 a po nastartování nějakou sekundu zhasne.Pedál nekope,a když vezmu brzdy na tvrdo třeba při 60kmh na asfaltu,tak gumy řvou celou dráhu než se zastavím,žádný přerušení.Jinak vím že pedál má kopat a jak se brždění má projevovat.Copak všem ABS funguje bezva?nikdo nikdy neměl problém jiný kromě čidla na jednom kole? Citovat
AnotherOne Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Tá kontrolka sa správa normálne. Bolo pôvodne v aute ABS nie je len dorábané tj. bez snímačov v kolesách. Snímače nemusia byť vadné, len nezapojené - pozeral si to? Predošlý majiteľ to možno pododpájal keď mu ABS prestalo fungovať... Citovat
PeterG Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 pochybujem ze by niekto dorabal v aute abs. treba tam menit a vyrabat kopu trubiek. to je dost zlozite a uspech neisty. neviem. myslim si. ked by si chcel, mam jednotku abs, mozem ju aj zapozicat a vyskusas ci to pojde. podla mna abs je o tom ze nebudes tahat na ceste ciaru. ked ti blokuju kola nieco je spatne. Citovat
EXI.60 Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Dodělávaná ABS není,pokud vím tak moje auto jí má v základní výbavě.čidla vypadají že jsou zapojený.CHci se hlavně zeptat,když někdo nastartujete a někdo vám v autě šlápne na brzdu,je poznat že ta jednotka nějak běží,když se na ní šáhne? Citovat
pastorek Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: EXI.60 Dodělávaná ABS není,pokud vím tak moje auto jí má v základní výbavě.čidla vypadají že jsou zapojený.CHci se hlavně zeptat,když někdo nastartujete a někdo vám v autě šlápne na brzdu,je poznat že ta jednotka nějak běží,když se na ní šáhne? Nie. Funkčnosť overíš iba ak kolesá majú možnosť sa zablokovať. Napríklad na šmykľavom povrchu. Choď na nejakú lúku, rozbehni a šlapni ba brzdu. Ak bude pedál \"kopať\" tak je to funkčné. Citovat
AnotherOne Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: EXI.60 Dodělávaná ABS není,pokud vím tak moje auto jí má v základní výbavě.čidla vypadají že jsou zapojený.CHci se hlavně zeptat,když někdo nastartujete a někdo vám v autě šlápne na brzdu,je poznat že ta jednotka nějak běží,když se na ní šáhne? Nie. Funkčnosť overíš iba ak kolesá majú možnosť sa zablokovať. Napríklad na šmykľavom povrchu. Choď na nejakú lúku, rozbehni a šlapni ba brzdu. Ak bude pedál \"kopať\" tak je to funkčné. Už tu dvakrát písal že mu ide do šmyku a pedál nekope. Citovat
EXI.60 Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 A ještě několik otázek:musí být snímané plochy od snímačů čisté?Musí být čisté snímače?Dá se naměřit nějaké napětí na konektoru ke snímačům?Jakým způsobem to snímá(myslím po elektrické stránce)?Nějakej paprsek,nebo elektromagnetický impulzy? Citovat
Fakir Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: EXI.60 A ještě několik otázek:musí být snímané plochy od snímačů čisté?Musí být čisté snímače?Dá se naměřit nějaké napětí na konektoru ke snímačům?Jakým způsobem to snímá(myslím po elektrické stránce)?Nějakej paprsek,nebo elektromagnetický impulzy? Hallova sonda. Tedy magnetický snímač, v magnetickém poli se na vývodech sondy objeví napětí. Citovat
EXI.60 Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: EXI.60 A ještě několik otázek:musí být snímané plochy od snímačů čisté?Musí být čisté snímače?Dá se naměřit nějaké napětí na konektoru ke snímačům?Jakým způsobem to snímá(myslím po elektrické stránce)?Nějakej paprsek,nebo elektromagnetický impulzy? Hallova sonda. Tedy magnetický snímač, v magnetickém poli se na vývodech sondy objeví napětí. Ja jsemsi to myslel že to bude tak nějak,takže znečištění nebude mít asi vliv.zkusím tam měřit napětí při zaplém klíčku a pak při nastartovaném motoru.uvidím... Citovat
AnotherOne Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Původně zaslal: EXI.60 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: EXI.60 A ještě několik otázek:musí být snímané plochy od snímačů čisté?Musí být čisté snímače?Dá se naměřit nějaké napětí na konektoru ke snímačům?Jakým způsobem to snímá(myslím po elektrické stránce)?Nějakej paprsek,nebo elektromagnetický impulzy? Hallova sonda. Tedy magnetický snímač, v magnetickém poli se na vývodech sondy objeví napětí. Ja jsemsi to myslel že to bude tak nějak,takže znečištění nebude mít asi vliv.zkusím tam měřit napětí při zaplém klíčku a pak při nastartovaném motoru.uvidím... Ale to zdvihni na hever a toč kolesom, len tak tam budú impulzy. Citovat
EXI.60 Odesláno 13. květen 2008 Autor Odesláno 13. květen 2008 Vyzkouším,pak napišu,jak jsem dopad. Citovat
EXI.60 Odesláno 13. červenec 2008 Autor Odesláno 13. červenec 2008 Ted se znovu vracím k tématu.K opravě ABS jsem se ještě nedostal.ale mám jinej problém.vůbec mi nebrzdí zadní náprava.Je možný že ta nefunkční jednotka nepustí kapalinu?Brzdy zavzdušněný nejsou.Co vté jednotce(ABS) je uvnitř?Měl to někdo rozebraný?Jestli mě to naštve,tak koupím dvě téčka na trubky a zapojím brzdy na tvrdo bez té jednotky. Citovat
Guest servisman Odesláno 13. červenec 2008 Odesláno 13. červenec 2008 a není vzadu zátěžový regulátor??podle vin zjištíž na serviceboxu zda jej tam máš. [upravil dne 13/7/08 honza406] Citovat
EXI.60 Odesláno 13. červenec 2008 Autor Odesláno 13. červenec 2008 zátěžák tam mám,půjdu se podívat jestli nevisí.pak napíšu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.