Leo Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 Tak jsem se dnes pustil do výměny zadních kotoučů. V podstatě není o čem psát až na to, že je možné je vyměnit bez demontáže brzdového třmenu (kdysi to tu někdo zmiňoval, ale neměl jsem to ověřeno a i v servisu na Peugeoty ten třmen demontovali). Postup: 1. Demontáž brzdových destiček (dvě osky, pružina a nějaké závlačky). Citovat
Leo Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 2. Povolit čelisti pro ruční brzdu seřizovacím kolečkem v bubnu co to jde. Citovat
Leo Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 3. Odšroubování dvou šroubů, které drží kotouč u náboje kola (v mém případě torx 30). Citovat
Leo Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 4. Nejnáročnější na celé operaci bylo uvolnění kotouče. Postupoval jsem tak, že jsem ho zezadu poklepával a postupně pootáčel kotoučem až povolil. Citovat
Leo Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 5. Třmen co nejvíce vysunout směrem ven a opatrně kotouč vyklopit a vytáhnout (pozor, aby se nepoškodilo brzdové obložení vnitřních čelistí). Citovat
Leo Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 6. Očistit vnitřek (já měl docela nános na zoubcích na náboji pro ABS). Taky jsem šmirglem zarovnal čelisti pro ruční brzdu. Citovat
Leo Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 7. Montáž v opačném pořadí, před montáží nových destiček je potřeba očistit pilníkem plochy v komorách (aby šly destičky lehce zandat) a zatlačit píst do brzdiče (pozor na přetečení brzdové kapaliny v zásobní nádržce). Citovat
Leo Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 8. Použil jsem i novou montážní sadu, protože jsem měl zrezlé ty závlačky. Nakonec seřizovacím kolečkem nastavit vnitřní čelisti bubnové brzdy těsně před brzděním a ucpat díru ucpávkou. A je hotovo a nyní 200km lehce brzdit než se to usadí. Citovat
BoneDaddy Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 Pěkný návod. Třeba mě by pomohl. Škoda že jsem si nechal desky měnit minulý týden. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 Pěkně jsi to nafotil :potlesk:potlesk Mám malý dotaz--tím seř. kolečkem ruč. brzdy šlo točit lehce ? Vypadá řádně zrezlé Citovat
Leo Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Pěkně jsi to nafotil :potlesk:potlesk Mám malý dotaz--tím seř. kolečkem ruč. brzdy šlo točit lehce ? Vypadá řádně zrezlé Točit šlo v pohodě. Rez tomu vůbec nevadí. Jediné co klade odpor je pružina, která se stará o zapadávání zoubků (pojistka). Citovat
pastorek Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 :potlesk Výborný popis i dokumentácia. Už som rozoberal veľa bŕzd, ale až teraz som videl 406-kovú dvojbrzdu. Za seba ďakujem. Citovat
tomike Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 super popis, tiez som menil zadne kotuce a podla toho popisu by to slo lahsie. Este keby niekto hodil navod na predok, aj ked predpokladam, ze to bude jednoduchsie. Tam som si menil len dosticky. Citovat
Leo Odesláno 9. květen 2008 Autor Odesláno 9. květen 2008 Původně zaslal: tomike super popis, tiez som menil zadne kotuce a podla toho popisu by to slo lahsie. Este keby niekto hodil navod na predok, aj ked predpokladam, ze to bude jednoduchsie. Tam som si menil len dosticky. V předu se asi musí oddělat celý třmen (jeden šroub musí ven stejně kvůli destičkám). Brzy mne to taky čeká, ale musím na to trochu ušetřit (komplet nové brzdy by bylo moc). Až dojedu desky, tak to půjde opět komplet vyměnit (vše od ATE). Citovat
tomike Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 u mna to este nie je nutnost, ale ked bude tak kotuce ATE Powerdisc. Citovat
tomike Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 u mna to este nie je nutnost, ale ked bude tak kotuce ATE Powerdisc. Citovat
Leo Odesláno 9. květen 2008 Autor Odesláno 9. květen 2008 Původně zaslal: tomike u mna to este nie je nutnost, ale ked bude tak kotuce ATE Powerdisc. Přesně tak, právě na ně šetřím. Je to trochu dražší než zadek. Citovat
lumpma Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 super me to ceka za mesic predek i zadek. sice jsem to delal na me predcozi 406 ale ta mela vzadu bubny. mimochodem jak ti sli ty torxi povolit to u me muze byt problem. nahrival jsi to?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.