Guest Lubk0 Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Tak som sa vecer vracal s mojim \"pažoutom\" domov, pridem na križovatky, zmagnem spojku a jak som daval neutral, len niečo zapukalo, buchlo a hotovo. Pedal ostal na podlahe... Auto som odtiahol kusok dozadu, pozrel som do motora, a tam kde lanko konci ( v tej spojkovej kluke ci jak sa to vola ) uz nic nebolo, za nou trcalo len lanko bez konca. Nasie som aj tie dve blbosti, co boli na konci lanka. Aj som ich doma rozobral. Takze mam na Vas hned niekolko otazok. 1. Rozmyslam ze ten koniec kde lanko konci navrtam, lanko tade prepcham, zacinujem a nakonci este nejak zalisujem, alebo zaistim. Myslite si ze to moze drzat ? 2. Ked skratim spojkove lanko cca o 1-2 Cm bude to vadit ? Nebude sa nejak nadmerne opotrebovavat spojka ? 3. Kolko stoji take spojkove lanko ? Chcel by som to porobit sam, spojkove lanko som si sam menil na punte, ale to preto, ze bolo v strasnom stave a bolo rozstrapkane. Nejak som to vymenil, tak hadam u peugeota to nebude zlozitejsie Len vyzera to dost jednoducho na opravu, len neviem ako to bude drzat Velmi pekne dakujem vopred za rady... A pridavam fotky toho konca... [upravil dne 10/5/08 Lubk0] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Viem ze fotky su v strasnej kvalite, ale robil som to fotakom na mobile, normalny mam vybyti, a potreboval som to sem co najskor hodit, nakolko bez peugeot som jak bez noh... Citovat
pastorek Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Odpovede. 1. Nie 2. Nie aj je priestor na štelovanie / nie ak sa bude dať dobre nastaviť 3. V Peugeote 1500 - 2000 , náhrada 1000 - 1500 . Vyzerá to že nieje samonastavovacie. Alebo je? Tie ceny platia pre obyčajné. Ja som spojkové lanko naposledy kupoval v Maduniciach a stálo ma do 1000. Teraz po tých fotkách to vyzerá na samonastavovacie. To bude drahšie. [upravil dne 6/5/08 pastorek] Citovat
EXI.60 Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Já si myslím že když lanko zacínuješ a zalisuješ-stejně to nevydrží.Dělal jsem to u starých motorek a byl úspěch malý.Spojka se ti opotřebovávat nebude,ale pujde ti pedál dost od vršku.bude to blbý.lanko stojí do pětistovky.výměna 30 minut i s cigárem.Já když jsem potřeboval lanko aby drželo,tak jsem tam něco nalisoval nebo nasunul a letoval jsem to autogenem a stříbrem.Kup radši nový,budeš mít klid,zvlášt když pojedeš 200Km daleko.pak se to desetkrát nevyplatí. Citovat
EXI.60 Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Ted jsem se díval na Auto Kelly a spojkové lanko na tvé auto stojí 600-1100Kč-záleží na výrobci.Do toho bych radši bych šel byt tebou.nové je nové. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Hm, no zajtra pozrem cenu a uvidim. Ja som si uz lanka nalisovaval, tam sa da toho navymyslat dost. Naprikald na koniec mozem dat hocico ine, co vleze do tej diery, lebo je tam priestoru a pristoru Uvidim zajtra co povedi aka bude cena ... Lebo laniek mam doma plnu prdel, zajtra napisem, budem si kvoli tomu brat pol dna dovolenky... Pastorek No malo by to byt samonastavovacie, podla toho co som uz o tychto spojkach pocul, a co som teraz videl. Pri samonastavovacom bude ten 1-2Cm chybat ? [upravil dne 6/5/08 Lubk0] Citovat
pastorek Odesláno 6. květen 2008 Odesláno 6. květen 2008 Podľa všetkého by nechýbalo. Už som takéto opravy zažil. Nikdy to nevydržalo ani zdaleka toľko čo nové a nakoniec to nové kupovali vždy. No na tvojom mieste by som radšej volil cestu nového. Je to rozumnejšie. Získaš čas i nervy. Ak chceš ušetriť i peniaze tak tam daj normálne zo skrutkou. Vmestíš sa do tisícky a účel to splní. Ak pôjdeš kupovať , tak si zober staré zo sebou. Sú rozdielne dĺžky a aby ti pasoval ten koniec do pedála. Citovat
AnotherOne Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Určite by som sa do opravy nepúšťal (nie že by som neveril v tvoje zručnosti), ale môže ti to zlyhať v najnevhodnejšej chvíli a za to tých par korún nestojí. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Len by som chcel nacrtnut ako by som to chcel spravit. Len mi ohodnotte, ci by tom ohlo vyhovovat. Pod cislom 1 je capicka, tj nasiel som taku doma. Pasuje do toho posledneh dielu ako rit na serbel. UZ som ju hentak navrtal Tj lanko stredom, potom vyjde dierou ktora je navrtan na bok, a potom dalsou dierou cez celu tu capicku. Na konci to samozrejme zacinujem a zaistim Lebo jako toto ja totizto moc neberm za robotu. Capicku som vcera nasiel za 5 min, a navrtal som ju za dalsich 5. Skusal som tade prepchat lanko, troska som to este uporavil a prepchal. Nestalo ma to vela casu. Takze teoreticky uz len vytiahnel lanko a nasadim tam ten konec, dokonca ho mozno ani vytahovat nebudem. Ja neviem, mozno za pokus to stoji nie ? Usetrim vyse tisicky A myslim ze ten princim ako lanko bude uchytene je celkom dobry :) Este to mi posudte a uvidim. Ja to chcem dneska robit tak, aby som to stihol do nejakej siestej. Preveziem sa a pokial to bude drzat necham to tak, pokial to bude na prd, do siestej kupim druhe lanko [upravil dne 7/5/08 Lubk0] Citovat
pastorek Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 K obr. 1 asi toľko, že ťažko to lanko takto zohneš a ak ano tak ho dosť skrátiš. K obr. 2 na to zabudni, to nevydrží. Urob ako chceš, je to tvoje auto. Citovat
ajven Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Původně zaslal: pastorek K obr. 1 asi toľko, že ťažko to lanko takto zohneš a ak ano tak ho dosť skrátiš. K obr. 2 na to zabudni, to nevydrží. Urob ako chceš, je to tvoje auto. mas pravdu. max. 2000SK usetria kopu inych nervov Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 No pastorek, celkom sa to tak dalo ohnut, no uvidim. Nechcem klamat. Tatko robi na technickej univerzite, dal mi dneska do tazkych labakov taku zavlecku spravit , uz je hotova K moznosti 2, ta bola len pre porovnanie, tak to je original Ono to je viacmenej s nudze. Dneska som volal do suciastok, ze si to lanko kupim nove. Stoji menej, od 860 SK do 950 SK s DPH. Dlzka 60CM, ale nikde ho nemaju skladom :grr Vsetko na objednavku, a to znamena ze dneska objednat, zajtra je statny sviatok, v piatok nikto nic neurobi, sobota , nedale a povedal ze lanko potom bude najskor v pondelok, ale skorej v utorok/stredu. Taku dlhu bez auta nemoze byt, dneska ma do roboty zobrala kolegyna, spet uz nemoze a uz len s pomysleni ze budem musiet ist domov cez cele mesto je mi zle. Uz som strasne lenivy. Navyse zajtra chcem niekam ist, ked je ten sviatok a cez vykend duplom. Tj dneska nove lanko nezozenem, a nejak to spovoznit musim. Uvidim ako sa mi to podari, o pol stvrtej koncim v robote a idem to domov robit. Potom uvidim ci sa mi to podari, ked ano spravim foto a poslem Uvidim ako sa to skrati v pripade jedna, ak nie, pouzijem alternativu A keby ma to niekde nechalo, tak aj bez spojky sa da nejaky tan kusok. So zaradenou jedntokou nastartujes, a ked odhadnes dobre otacky, tak sa da preradit bez toho aby to skrklo [upravil dne 7/5/08 Lubk0] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 No tak nakonec predsa len to lanko budem kupovat komplet nove. Zohnal som jedneho co mi ho doda v piatok za 660 SK s DPH Komplet zo vsetkym Vecer dodam fotky, inac som musel vyhodit vodicovu sedanu prec, nakolko sa tam nedalo dostat. V motore som vytiahol baterku, ten drziak na nu a este nieco za tym bolo. Neviem co to je, asi riadiaca jednotka ? Ked dodam fotky ukazem. Nasiel som ze sa zo sedany trusi trocha molitanu, tak som tam hned vymyslel zlepsovak Len kym som rozobral pedal spojky, to bolo hotove sialenstvo, ten srob co to tam drzal neisiel ani za hovno prec. Este som zvedavy, jak to tam dam napak Citovat
ozzy56 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Takže nakonec nové lanko. To,co jsi opravoval se urvalo ? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Nie, nie. Ono ma mat 62 CM od koncovky pedalu po koncovku co je na spojke. Jakmile sa ta koncovka urvala, tak lanko malo iba 60,5 Cm. Koncovku som nerobil podla planu jedna, ale kratsie... A aj tak mi to zozralo dalsi 1 cm. Tj lanko malo 59,5 CM a to uz bolo moc kratke, to uz sa mi nepacilo. Chcel som zohnat lanko druhe. Hrubka povodneho je 3 mm, avsak 3mm doma som nemal cisto ocelove. Bolo take mensie, zastavil som sa aj v zeleziarstvach, ale ani tam take lanka nemali. Tak som sa na to vysral Keby som zohnal take lanko tak si to spravim. Pevne verim ze by som to spravil pevnejsie ako original. Ten typek mi nakonec vybrusil zavlacku poresne namieru. Skoda ze to lanko nebolo. A hlavne ma tlaci cas, piatok je najposlednejsi termin kedy som lanko musel mat Tak som sa rozhodol ze hej. A za MAX cenu 660 SK s DPH je to super cena A mozno bude nizsia Citovat
raydowe Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 nuz, asi si to v tom profile zakrikol. cena je v poho. hlavne nech zase jazdi. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.