Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny majitele 207. Taky jsem si nedávno jednu pořídil. 207 SW s 1.4 motorem (jsem víc praktik než závodník). ;)

Mám najeto zatím cca 1300 km a objevil se první problém. Palubní počítač hlásil \"antipollution fault\". Po zavolání do Peugeot asistans se mi dostalo rady (byl víkend, sobota večer) jet dokud kontrolka svítí žlutě. v okamžiku kdy se rozsvítí červeně, okamžitě vozidlo odstavit.

S nepříjemným pocitem jsem dojel až domů, kde jsem druhý den dopoledne zjistil, že je přecvaknutý čtyřpramenný kabel vedoucí od lambda sondy ke konektorové patici.

Dnes mi servisní technik tvrdil, že je \"přežužlala\" kuna. Nechce se mi tomu moc věřit, auto je garážované a charakter poškození kabelu vypadá spíš že byl mechanicky poškozen přiražením na nějakou hranu. Auto je nové a hned od začátku vykazovalo poměrně velkou spotřebu a to o hodně větší než je uváděno v ve velkém TP (cca 8,5 - 9 l/100). Nejsem žádný závodník, mám naježděno kolem 750.000 km (řidičák mám už 22 let), moje poslední auto před Peugotem byla Renault 19 taky s 1.4 motorem.

Setkal se už někdo z Vás s podobným problémem, že mu \"kuna\" přehryzala kabel od Lamda sondy?

Odesláno

Měl jsem podobný problem. Nevím jestli kuna, ale nějaké zvýře (krysa atd) mi překousalo všechny kabely k světlometům + hlavní svazek u pojistkové skříně na seatu toledo - dát to dohromady byla opravdu sranda:bojim. A ta spotřeba je normální. Mám 207 1.4 16v a žral mi po městě i 11l po ujetí 15000 km začala spoptřeba klesat, teť mám najeto 47000km a průměr šel o 1.5l dolů tedy z 9l na 7,5.:papa

Odesláno

Krysa, potkan, myš, křeček, králík, zajíc atp. jsou hlodavci. Tam by mne překousání kabelu nepřekvapilo. Kdysi jsme měli doma činčilu a ta dokázala naprosto precizně zbavit kabely izolace a to pod napětím!

Kuna je ale dravec! Ta izolaci nebaští. Zítra sem dám fotky na posouzení. ;)

Odesláno
Původně zaslal: jablct

Krysa, potkan, myš, křeček, králík, zajíc atp. jsou hlodavci. Tam by mne překousání kabelu nepřekvapilo. Kdysi jsme měli doma činčilu a ta dokázala naprosto precizně zbavit kabely izolace a to pod napětím!

Kuna je ale dravec! Ta izolaci nebaští. Zítra sem dám fotky na posouzení. ;)

Tak nám se stalo, že nám utekl křeček za obyvací stěnu a tam ohlodal izolaci z přívodu elektriky od televize, která byla ještě v záruce. Takže nezbylo nic jiného, než kabel obalit izolepou a křečka nepouštět z klece:). p.s. televize funguje dones. Už je to přes deset let;)

Guest servisman
Odesláno

u domácích zvířat je tomu tak mne taky pes překousal 220 a přežil to :D ale píše se spíše o zvěři venku.Kolega to míval od kuny,ale to má chalupu u lesa tam se to stávalo běžně.Pak dal psí chlupy k motoru a měl klid ,zatím nic neříkal a pochybuji že je vyhubil

Odesláno

Já bydlím sice na venkově, ale auto mívám v garáži. Po zahradě se nám pohybují tři psi a navíc jsem tak trochu myslivec. Na kunu prostě nevěřím. ;)

Odesláno
Původně zaslal: matador

A ta spotřeba je normální. Mám 207 1.4 16v a žral mi po městě i 11l po ujetí 15000 km začala spotřeba klesat, teď mám najeto 47000km a průměr šel o 1.5l dolů tedy z 9l na 7,5.:papa

Tím mi chceš říct, že rok budu místo normálního auta s normální spotřebou jezdit s nenažraným \"tankem\"? :o

Odesláno
Původně zaslal: jablct

Původně zaslal: matador

A ta spotřeba je normální. Mám 207 1.4 16v a žral mi po městě i 11l po ujetí 15000 km začala spotřeba klesat, teď mám najeto 47000km a průměr šel o 1.5l dolů tedy z 9l na 7,5.:papa

Tím mi chceš říct, že rok budu místo normálního auta s normální spotřebou jezdit s nenažraným \"tankem\"? :o

Z mé skušenosti JO tak nějak - záleží ovšem na tom za jek dlouho najedeš 20000km. je to vcelku normální - vždycky trvá než se vše rozhejbe a trochu vyběhá.:mrk

Odesláno

Kolegyne v praci mela obdobny problem, taky ji nejaky zvire rozkousalo nejake kabely nebo hadicky uz si nevzpominam co to bylo, ale stoprocentne to nebylo od silnice protoze to bylo na takovem miste kde to bylo vyloucene, ale taky to bylo zcela nove auto. Asi novy auta nejak voni, ne zertuji chci jen rici ze nejsi prvni a jediny komu se to stalo. Mel jsem formana a kdyz jsem se sel podivat na motor tak jsem tam zase nachazel kosti co tam nanosily kocky. No a ta spotreba u me je 6,3l a drzim se na ni uz od 2500km a ted mam najeto 4000km, ale je to citlivejsi na stisk pedalu vic nez jsem si myslel a hlavne jestli jezdis ve meste nebo mimo. Proste zadny prudky pohyby na plynovym pedalu. Drive jsem mel spotrebu na stejne denni trase s formanem pres 8,5 litru a to jsem taky jezdil s lehkou nohou. Muj dojem je ze proste rozjezdy tomu davaj zabrat nejvic. Chapu ze asi deptam spoustu lidi za mnou ze mam takovou rozvlacnou jizdu, ale musim platit i jiny veci nez jen benzin. Takze se timto vsem omlouvam ze nevyuzivam plny potencial motoru 1,4Vti ale soucasnou jizdou si usetrim cca 8500Kc za rok.

Odesláno

tak tomu ver..:)) stava sa to bezne. kamarat ma opel astru a krysy mu prekusali skoro vsetko..:)) Garaz to neochrani tak, ako by si si myslel.

a ta spotreba bude tiez oki. Mam tiez novu 207mu - 5000km a zere aj travu okolo cesty... ale uz sa to trochu upravuje,. dufajme ze po 10-15tisic to bude o inom.:)

[upravil dne 12.5.2008 raydowe]

• O 3 roky později...
Odesláno

Jo,kuny jsou svině. Vlezou všude a nenechají se chytit do pastí. V noci je běžně vídávám běhat po ulicích,pomalu mezi nohama. Moje přítelkyně měla taky překousané 2 dráty u lambda sondy na 206,ostatní měly poškozenou izolaci. Já mněl u 3008 několikrát rozkousanou izolaci nad motorem. Nové auto a v celém prostoru vyškubaná žlutá vata. Spray koupený v Peugeotu za 400kč je na hovno,bytˇpoužívaný častějí, než uvádí výrobce. Takže používám chlupy z vlčáka v silonové punčoše a vysokofrekvenční pípák,který se aktivuje vypnutím motoru. Zatím je klid. Dříve jsem míval u Favorita v motoru kosti a skořápky od vajec,jinak bez poškození.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...