Stefan00 Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Potreboval by som poradiť - P 406, r.v.12/2000. Niekto mi nacúval kolmo z boku na pp stranu nárazníka. Zodrel lak a poškrábal lišty a zatlačil nárazník dovnútra tak, že sa dostal na sklo-plast reflektora a aj na ňom ostali škrabance. Chcel by som ich preleštiť, alebo sa ich nejako zbaviť. Neriešil už niekto podobný problém? Citovat
Guest Scratch Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 na www.aukro.cz ted levne prodavaji jedno svetlo :-) Citovat
VIP3R Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Já bych zkusil koupit jemné vodní smirky - 1000 až 2500, pod vodou to přebrousit a vyleštit jemnou pastou. Pak by to mělo být OK. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 No neviem s tým leštením opatrne, stretol som sa s tým, že na svetle je nejaký ochranný film možno fólia, ktorú keď narušíš lezie dolu. Neviem akú funkciu ale plní. Citovat
Stefan00 Odesláno 25. duben 2008 Autor Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: Scratch na www.aukro.cz ted levne prodavaji jedno svetlo :-) Vďaka za tip, ale je tam len starý model.http://photos02.allegro.pl/photos/oryginal/351/49/52/351495245 Citovat
Pawllos Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Světlomet nedoporučuji nijak leštit. Na skle není žádná fólie, ale ochranný lak, který slouží zaprvé k tomu, aby se plastové sklo tak lehce nepoškrábalo třeba od poletujících kamínků a to důležitější je, že slouží jako UV filtr. Plasty na slunci degradují a jestlí tento lak nějak poškodíš, sklo ti časem zežloutne a zmatní. Platí to i u normálně poškrábaného skla, ale nebude to tak hrozny... Citovat
pastorek Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Dá sa to odstrániť prebrúsením a vyleštením. Sú na to i špeciálne leštiace prípravky. Raz som to skúšal. Pol dňa práce pri drobných škrabancoch. Ak to sklo nieje prasknuté tak odporúčam sa na to vykašlať alebo vymeniť svetlo. Citovat
Pawllos Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 By mě zajímalo, jak mohlo to plastový sklo dopadnout po zásahu \"made in kutil\" Citovat
pastorek Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 Původně zaslal: Pawllos By mě zajímalo, jak mohlo to plastový sklo dopadnout po zásahu \"made in kutil\" Nikdy nehovor že sa niečo nedá, lebo vždy sa nájde nejaký blbec ktorý nevie že sa to nedá a urobí to. V tomto prípade je to iba o znalostiach vlastností materiálov a voľbe vhodnej technológie opravy. [upravil dne 7/6/08 pastorek] Citovat
Pawllos Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 jo jo, je to tak... Kdyby přece jen někdo dostal zaručenou radu, jak to jde opravit a rozhodl se to udělat, tak mám menší radu. Krycí skla u světlometů jsou z polykarbonátu. Při menšín zkoumání se dá na skle najít značka >PC<, coč je recyklační značka polykarbonátu. Z toho stejného materiálu se vyrábí i CD-čka, tak si dotyčný může opravu vyzkošet na nějakém vysloužilém CD. Otázka jak chránit tento materiál před UV a poškozením stále zůstává. Ten lak má i takovou vlastnost, že když uděláte na nalakovaném skle čáru fixkou, tak tu čáru normálně prstem smažete. Když stejnou fixkou uděláte čáru ještě na nenalakovaném skle, už to dolů nijak nejde. Čekal bych, že se opravovaná část bude i víc špinit a že tam zůstane časem flek... [upravil dne 7.6.2008 Pawllos] Citovat
pastorek Odesláno 7. červen 2008 Odesláno 7. červen 2008 Původně zaslal: Pawllos jo jo, je to tak... Kdyby přece jen někdo dostal zaručenou radu, jak to jde opravit a rozhodl se to udělat, tak mám menší radu. Krycí skla u světlometů jsou z polykarbonátu. Při menšín zkoumání se dá na skle najít značka >PC<, coč je recyklační značka polykarbonátu. Z toho stejného materiálu se vyrábí i CD-čka, tak si dotyčný může opravu vyzkošet na nějakém vysloužilém CD. Otázka jak chránit tento materiál před UV a poškozením stále zůstává. Ten lak má i takovou vlastnost, že když uděláte na nalakovaném skle čáru fixkou, tak tu čáru normálně prstem smažete. Když stejnou fixkou uděláte čáru ještě na nenalakovaném skle, už to dolů nijak nejde. Čekal bych, že se opravovaná část bude i víc špinit a že tam zůstane časem flek... [upravil dne 7.6.2008 Pawllos] S týmto sa nedá nesúhlasiť. Ešte doplním že sa bežne dajú kúpiť akrylátové bezfarebné laky s UV filtrom. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.