Netopýrka Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 já se s foťáky propracovala od Minolty, přes dva Canony, Sony až k Lumíku (jako ma @re) a jednoznačně budu vždycky tvrdit, že Canon forever .... ale je fakt, že Lumíci jsou ok v porovnání cena/výkon.... Citovat
Supersonic Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Ivouš Brácha mě teďka říkal že si mám spíš koupit Olympus SP-550 Uz že je o něco lepší.Co vy na to? Tak konkrétně tomuhle vehementu se vyhni, foťák průměr a s baterií uděláš pár fotek, koukni na nějaké fórum, co lidi ušetřili při koupi, to vrazili do baterií a nebyla to levná záležitost:bojim:bojim:bojim Citovat
Supersonic Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Ivouš Borci budu si kupovat tento foťák.Nemohl by tady někdo podat komentář kdyby ho měl doma ,jestli je s ním spokojený.A má kvalitní záznam ?Prostě podebatit o něm co a jak.dík-Panasonic Lumix dmc fz8: Pokud chceš jít do Panasonicu, osobně být Tebou počkám si na TENHLE. Viděl jsem jeho představení a je to fakt síla. Dotykový displej, funkcí, že nevíš, co s nimi a video v HD kvalitě na které se na odkazu můžeš podívat. Musím říct, že tenhle přístrojek je fakt síla:bacha:bacha Citovat
Fakir Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Marlin 18x zoom je kolik mm? 18x zoom nejsou žádné mm, 18x zoom znamená, že na dlouhém konci je ohnisková vzdálenost 18x větší, než na krátkém. Samo o sobě nic neříkající údaj. Citovat
Guest Scratch Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 ja mam panaka TZ3 a maximalni spokojenost, ma i sirokouhly objektiv :-) Citovat
@re Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: Marlin 18x zoom je kolik mm? 18x zoom nejsou žádné mm, 18x zoom znamená, že na dlouhém konci je ohnisková vzdálenost 18x větší, než na krátkém. Samo o sobě nic neříkající údaj. zřejmě myslel ekvivalent kinofilmu u fz18 je to 28 - 504mm jinač výše jsi mi to pěkně popsal... co se týče těch Mpixelů to samozřejmě vím... mám doma ješte oly c4040 a to je na svou dobu pořád skvělý foťák... má 4Mpix a A4ka je z toho nádherná... Citovat
Lentilka Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 ja mam canon 350d + tamron 17-50 f2,8 a nedám na to dopustit:) jestli se tomu chceš věnovat trošku víc tak bych si možná připlatil a koupil jednu z nejlevnějších zrcadlovek... Canon 350D/400D nebo Pentax K100/110D pak ma ještě levný Olympus ale ty mi nějak nesedí... Citovat
Fakir Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Lentilka ja mam canon 350d + tamron 17-50 f2,8 a nedám na to dopustit:) jestli se tomu chceš věnovat trošku víc tak bych si možná připlatil a koupil jednu z nejlevnějších zrcadlovek... Canon 350D/400D nebo Pentax K100/110D pak ma ještě levný Olympus ale ty mi nějak nesedí... Zbytečnost. I o tu nejlevnější zrcadlovku se musíš starat, je to velký, těžký (ikdyž 350D a tomu podobné jsou pravda velikostí a váhou tak trochu \"dětské\" foťáky ) a ultrazoomový kompakty nabídnou podstatně lepší rozsah ohnisek, než nějaká základní zrcadlovka se seťákem. Jestliže to má, jak říká, na výcvaky dovolených a různých jiných rodinných momentek, tak si myslím, že kompakt s ultrazoomem vyhoví mnohem líp. Citovat
Lentilka Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: Lentilka ja mam canon 350d + tamron 17-50 f2,8 a nedám na to dopustit:) jestli se tomu chceš věnovat trošku víc tak bych si možná připlatil a koupil jednu z nejlevnějších zrcadlovek... Canon 350D/400D nebo Pentax K100/110D pak ma ještě levný Olympus ale ty mi nějak nesedí... Zbytečnost. I o tu nejlevnější zrcadlovku se musíš starat, je to velký, těžký (ikdyž 350D a tomu podobné jsou pravda velikostí a váhou tak trochu \"dětské\" foťáky ) a ultrazoomový kompakty nabídnou podstatně lepší rozsah ohnisek, než nějaká základní zrcadlovka se seťákem. Jestliže to má, jak říká, na výcvaky dovolených a různých jiných rodinných momentek, tak si myslím, že kompakt s ultrazoomem vyhoví mnohem líp. tak jestli to má na dovolené a pod tak to jo to jsem se nečetl... jinak mě nepřijde že se o to musím nějak extra starat, občas utřu prach a naleštím filtr jinak nic... jen s tou váhou je to horší seťák jsem zahodil a když táhnu tělo 17-50 70-30 a do toho stativ tak jsem hned o pár kilo těžší Citovat
Ticcino Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Marlin 18x zoom je kolik mm? 18x zoom na 550UZ je rozsah ohniskových vzdáleností 4,7 až 84,2mm. Pokud to přepočteme na kinofilm, bude to 28-504mm. Jinými slovy, pokud bys měl třeba digitální zrcadlovku s čipem velkým jako políčko klasického kinofilmu (jako fakt kvalita) a chtěl udělat 18x zoom, tak na to musíš přišroubovat přes půl metru dlouhej teleobjektiv. A to by ses pěkně prohnul (jak díky váze, tak díky ceně Ale zas ty fotky by byly profi špionážní Citovat
Lentilka Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Ticcino Původně zaslal: Marlin 18x zoom je kolik mm? 18x zoom na 550UZ je rozsah ohniskových vzdáleností 4,7 až 84,2mm. Pokud to přepočteme na kinofilm, bude to 28-504mm. Jinými slovy, pokud bys měl třeba digitální zrcadlovku s čipem velkým jako políčko klasického kinofilmu (jako fakt kvalita) a chtěl udělat 18x zoom, tak na to musíš přišroubovat přes půl metru dlouhej teleobjektiv. A to by ses pěkně prohnul (jak díky váze, tak díky ceně Ale zas ty fotky by byly profi špionážní ten 550 uz sme měli doma:) ono se sice na zrcadlu s takovým ohniskem pěkně prohneš jak v zádech tak v peněžence ale výsledek se nedá sorvna:) ale pro běžné focení stačí i ten kompakt:) pak je tam důležitá také světelnost:) mě se líbí jak každej říká to byl dobrej foťák... 10mpix a 12x zoom jednak čočky u těch levnějších bývají platové a při zoomu to hůř kreslí a víc se projevují vady... a to nejen u plastových;) [upravil dne 24.4.2008 Lentilka] Citovat
Ivouš Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 Teď babo raď ,nevím teda jaké koupit.Ten panasonic fz8 má brácha a chtěl jsem ho taky líbil se mě,jenže on říkal že je hodně často vybitá baterie,že se to musí často nabíjet a že si mám koupit foťák na tužkový baterky že ty dýl vydržijou.Chtěl bych do toho vrazit 7000-8000 kč. na ty tužkový baterky a jaké typ a značku to zatím nevím. Citovat
Fakir Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Ivouš Teď babo raď ,nevím teda jaké koupit.Ten panasonic fz8 má brácha a chtěl jsem ho taky líbil se mě,jenže on říkal že je hodně často vybitá baterie,že se to musí často nabíjet a že si mám koupit foťák na tužkový baterky že ty dýl vydržijou.Chtěl bych do toho vrazit 7000-8000 kč. na ty tužkový baterky a jaké typ a značku to zatím nevím. Kup lumíka. Tak holt na baterky budeš muset s sebou na dovolený tahat nabíječku. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: Ivouš Teď babo raď ,nevím teda jaké koupit.Ten panasonic fz8 má brácha a chtěl jsem ho taky líbil se mě,jenže on říkal že je hodně často vybitá baterie,že se to musí často nabíjet a že si mám koupit foťák na tužkový baterky že ty dýl vydržijou.Chtěl bych do toho vrazit 7000-8000 kč. na ty tužkový baterky a jaké typ a značku to zatím nevím. Kup lumíka. Tak holt na baterky budeš muset s sebou na dovolený tahat nabíječku. Jo kup Lumíka, mám teda FZ30 ale betarka vydrží cca 250 fotek 30% s bleskem. Jen nemám motorickej zoom ale manualní, u ty FZ8 zaleží výdrž baterie taky na tom jak moc zoomuješ. Neviděl bych tu vydrž tak tragicky že by to bylo nepoužitelný. Druhej accu se dá pořídit za 800,- a možná ted už i za míň. Citovat
Fakir Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Radek Hurvajz Jen nemám motorickej zoom ale manualní To buď rád, to je jenom dobře. Jinak máš samozřejmě pravdu. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: Radek Hurvajz Jen nemám motorickej zoom ale manualní To buď rád, to je jenom dobře. Jinak máš samozřejmě pravdu. No však proto jsem to kupoval;) Citovat
barenst Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Olimpus 550 umi pri nahravani i zoomovat , ted ja za super ceny , ale uz bych se dival po 560 , ta ma stejne parametry ale o 1 M vic + nejake lepsi foceni (rychospoust atd .) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: barenst Olimpus 550 umi pri nahravani i zoomovat , ted ja za super ceny , ale uz bych se dival po 560 , ta ma stejne parametry ale o 1 M vic + nejake lepsi foceni (rychospoust atd .) No nevímjak je to u nových Oly, já mám starou C765 a tam jde zoomovat při natáčení jen pokud je vypnutý nahrávání zvuku, je to z duvodu že motorek zoomu znehodnocuje zaznam. Ale jinak pokud jde o natáčení videa s foťákem tak je to až na druhém místě, foťák je na focení a to je hlavní, to že s ním jde natáčet video v takový nebo jiný kvalitě není rozhodující Citovat
Lentilka Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: barenst Olimpus 550 umi pri nahravani i zoomovat , ted ja za super ceny , ale uz bych se dival po 560 , ta ma stejne parametry ale o 1 M vic + nejake lepsi foceni (rychospoust atd .) taky bych bral asi ten 760 Citovat
Marlin Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: Lentilka ja mam canon 350d + tamron 17-50 f2,8 a nedám na to dopustit:) jestli se tomu chceš věnovat trošku víc tak bych si možná připlatil a koupil jednu z nejlevnějších zrcadlovek... Canon 350D/400D nebo Pentax K100/110D pak ma ještě levný Olympus ale ty mi nějak nesedí... Zbytečnost. I o tu nejlevnější zrcadlovku se musíš starat, je to velký, těžký (ikdyž 350D a tomu podobné jsou pravda velikostí a váhou tak trochu \"dětské\" foťáky ) a ultrazoomový kompakty nabídnou podstatně lepší rozsah ohnisek, než nějaká základní zrcadlovka se seťákem. Jestliže to má, jak říká, na výcvaky dovolených a různých jiných rodinných momentek, tak si myslím, že kompakt s ultrazoomem vyhoví mnohem líp. neco proti Pentaxu K 100D? :bacha:bacha Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.