Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

digitální fotoaparát Panasonic Lumix DMC FZ8

Recommended Posts

Odesláno
:D já se s foťáky propracovala od Minolty, přes dva Canony, Sony až k Lumíku (jako ma @re) a jednoznačně budu vždycky tvrdit, že Canon forever .... ale je fakt, že Lumíci jsou ok v porovnání cena/výkon....
Odesláno
Původně zaslal: Ivouš

Brácha mě teďka říkal že si mám spíš koupit Olympus SP-550 Uz že je o něco lepší.Co vy na to?:myslim

Tak konkrétně tomuhle vehementu se vyhni, foťák průměr a s baterií uděláš pár fotek, koukni na nějaké fórum, co lidi ušetřili při koupi, to vrazili do baterií a nebyla to levná záležitost:bojim:bojim:bojim

Odesláno

Borci budu si kupovat tento foťák.Nemohl by tady někdo podat komentář kdyby ho měl doma ,jestli je s ním spokojený.A má kvalitní záznam ?Prostě podebatit o něm co a jak.dík-Panasonic Lumix dmc fz8::papa

Pokud chceš jít do Panasonicu, osobně být Tebou počkám si na TENHLE. Viděl jsem jeho představení a je to fakt síla. Dotykový displej, funkcí, že nevíš, co s nimi a video v HD kvalitě na které se na odkazu můžeš podívat. Musím říct, že tenhle přístrojek je fakt síla:bacha:bacha

Odesláno
Původně zaslal: Marlin

18x zoom je kolik mm?

18x zoom nejsou žádné mm, 18x zoom znamená, že na dlouhém konci je ohnisková vzdálenost 18x větší, než na krátkém. :) Samo o sobě nic neříkající údaj.

Guest Scratch
Odesláno

ja mam panaka TZ3 a maximalni spokojenost, ma i sirokouhly objektiv :-)

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

18x zoom je kolik mm?

18x zoom nejsou žádné mm, 18x zoom znamená, že na dlouhém konci je ohnisková vzdálenost 18x větší, než na krátkém. :) Samo o sobě nic neříkající údaj.

zřejmě myslel ekvivalent kinofilmu u fz18 je to 28 - 504mm

jinač výše jsi mi to pěkně popsal... :super

co se týče těch Mpixelů to samozřejmě vím... mám doma ješte oly c4040 a to je na svou dobu pořád skvělý foťák... má 4Mpix a A4ka je z toho nádherná...

Odesláno

ja mam canon 350d + tamron 17-50 f2,8 a nedám na to dopustit:) jestli se tomu chceš věnovat trošku víc tak bych si možná připlatil a koupil jednu z nejlevnějších zrcadlovek... Canon 350D/400D nebo Pentax K100/110D pak ma ještě levný Olympus ale ty mi nějak nesedí...

Odesláno
Původně zaslal: Lentilka

ja mam canon 350d + tamron 17-50 f2,8 a nedám na to dopustit:) jestli se tomu chceš věnovat trošku víc tak bych si možná připlatil a koupil jednu z nejlevnějších zrcadlovek... Canon 350D/400D nebo Pentax K100/110D pak ma ještě levný Olympus ale ty mi nějak nesedí...

Zbytečnost. I o tu nejlevnější zrcadlovku se musíš starat, je to velký, těžký (ikdyž 350D a tomu podobné jsou pravda velikostí a váhou tak trochu \"dětské\" foťáky :D) a ultrazoomový kompakty nabídnou podstatně lepší rozsah ohnisek, než nějaká základní zrcadlovka se seťákem. Jestliže to má, jak říká, na výcvaky dovolených a různých jiných rodinných momentek, tak si myslím, že kompakt s ultrazoomem vyhoví mnohem líp.

Odesláno

Zbytečnost. I o tu nejlevnější zrcadlovku se musíš starat, je to velký, těžký (ikdyž 350D a tomu podobné jsou pravda velikostí a váhou tak trochu \"dětské\" foťáky :D) a ultrazoomový kompakty nabídnou podstatně lepší rozsah ohnisek, než nějaká základní zrcadlovka se seťákem. Jestliže to má, jak říká, na výcvaky dovolených a různých jiných rodinných momentek, tak si myslím, že kompakt s ultrazoomem vyhoví mnohem líp.

tak jestli to má na dovolené a pod tak to jo to jsem se nečetl... jinak mě nepřijde že se o to musím nějak extra starat, občas utřu prach a naleštím filtr jinak nic... jen s tou váhou je to horší:) seťák jsem zahodil a když táhnu tělo 17-50 70-30 a do toho stativ tak jsem hned o pár kilo těžší:)

Odesláno

18x zoom je kolik mm?

18x zoom na 550UZ je rozsah ohniskových vzdáleností 4,7 až 84,2mm. Pokud to přepočteme na kinofilm, bude to 28-504mm.

Jinými slovy, pokud bys měl třeba digitální zrcadlovku s čipem velkým jako políčko klasického kinofilmu (jako fakt kvalita) a chtěl udělat 18x zoom, tak na to musíš přišroubovat přes půl metru dlouhej teleobjektiv. A to by ses pěkně prohnul (jak díky váze, tak díky ceně :)

Ale zas ty fotky by byly profi špionážní :)

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

18x zoom je kolik mm?

18x zoom na 550UZ je rozsah ohniskových vzdáleností 4,7 až 84,2mm. Pokud to přepočteme na kinofilm, bude to 28-504mm.

Jinými slovy, pokud bys měl třeba digitální zrcadlovku s čipem velkým jako políčko klasického kinofilmu (jako fakt kvalita) a chtěl udělat 18x zoom, tak na to musíš přišroubovat přes půl metru dlouhej teleobjektiv. A to by ses pěkně prohnul (jak díky váze, tak díky ceně :)

Ale zas ty fotky by byly profi špionážní :)

ten 550 uz sme měli doma:) ono se sice na zrcadlu s takovým ohniskem pěkně prohneš jak v zádech tak v peněžence ale výsledek se nedá sorvna:) ale pro běžné focení stačí i ten kompakt:) pak je tam důležitá také světelnost:) mě se líbí jak každej říká to byl dobrej foťák... 10mpix a 12x zoom jednak čočky u těch levnějších bývají platové a při zoomu to hůř kreslí a víc se projevují vady... a to nejen u plastových;)

[upravil dne 24.4.2008 Lentilka]

Odesláno

Teď babo raď ,nevím teda jaké koupit.Ten panasonic fz8 má brácha a chtěl jsem ho taky líbil se mě,jenže on říkal že je hodně často vybitá baterie,že se to musí často nabíjet a že si mám koupit foťák na tužkový baterky že ty dýl vydržijou.Chtěl bych do toho vrazit 7000-8000 kč. na ty tužkový baterky a jaké typ a značku to zatím nevím.:bojim

Odesláno

Teď babo raď ,nevím teda jaké koupit.Ten panasonic fz8 má brácha a chtěl jsem ho taky líbil se mě,jenže on říkal že je hodně často vybitá baterie,že se to musí často nabíjet a že si mám koupit foťák na tužkový baterky že ty dýl vydržijou.Chtěl bych do toho vrazit 7000-8000 kč. na ty tužkový baterky a jaké typ a značku to zatím nevím.:bojim

Kup lumíka. Tak holt na baterky budeš muset s sebou na dovolený tahat nabíječku. :)

Odesláno

Kup lumíka. Tak holt na baterky budeš muset s sebou na dovolený tahat nabíječku. :)

Jo kup Lumíka, mám teda FZ30 ale betarka vydrží cca 250 fotek 30% s bleskem. Jen nemám motorickej zoom ale manualní, u ty FZ8 zaleží výdrž baterie taky na tom jak moc zoomuješ. Neviděl bych tu vydrž tak tragicky že by to bylo nepoužitelný. Druhej accu se dá pořídit za 800,- a možná ted už i za míň.
Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Jen nemám motorickej zoom ale manualní

To buď rád, to je jenom dobře. Jinak máš samozřejmě pravdu. :)

Odesláno

Olimpus 550 umi pri nahravani i zoomovat , ted ja za super ceny , ale uz bych se dival po 560 , ta ma stejne parametry ale o 1 M vic + nejake lepsi foceni (rychospoust atd .)

Odesláno
Původně zaslal: barenst

Olimpus 550 umi pri nahravani i zoomovat , ted ja za super ceny , ale uz bych se dival po 560 , ta ma stejne parametry ale o 1 M vic + nejake lepsi foceni (rychospoust atd .)

No nevímjak je to u nových Oly, já mám starou C765 a tam jde zoomovat při natáčení jen pokud je vypnutý nahrávání zvuku, je to z duvodu že motorek zoomu znehodnocuje zaznam. Ale jinak pokud jde o natáčení videa s foťákem tak je to až na druhém místě, foťák je na focení a to je hlavní, to že s ním jde natáčet video v takový nebo jiný kvalitě není rozhodující;)
Odesláno
Původně zaslal: barenst

taky bych bral asi ten 760

Odesláno

neco proti Pentaxu K 100D? :bacha:bacha:bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...