Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,při kontrole motorového prostoru jsem si všiml prasklé hadičky,ta byla zřejmě nasazená na umělohmotné hadičce.Anebo ne?Benzín 2Oi + klima_manuál.

post-0-14109600219147_thumb.jpg

Odesláno

je to privod podtlaku k regulatoru tlaku paliva, v zavislosti na podtlaku v sani se reguluje tlak paliva ve vstrikovaci rampe

Odesláno

Ahoj,hned ráno propojení opravím,...a trochu opucnu motor,při pohledu na další fota čistých motorů se trochu stydím.Dík za rady.Kubis

Odesláno
Původně zaslal: Kubis

Ahoj,hned ráno propojení opravím,...a trochu opucnu motor,při pohledu na další fota čistých motorů se trochu stydím.Dík za rady.Kubis

hlavne to s tim cistenim neprezen, olej je porad lepsi nez voda, pak to nestartuje

Odesláno

Tak ,hadička vyměněna,a špínu jsem trochu opucnul suchým hadrem - lepší olej než voda,souhlas.Díky za pomoc.P806

[upravil dne 27.4.08 Kubis]

Odesláno

Jee koukam, jaky mate krasne \"male\" motory ve vasich milaccich...

Budu muset blejsknout svuj diesel motor v Lancii az budu mit chvilicku at vidite poradny motor :roker...

Pokud chci neco opravit na motoru, tak v servisech utikaji pryc a tak to jsem provarenej uz asi ve vsech servisech....

Dvorni opravar mi rovnou rekl, ze mi zhavici svicky nikdy menit nebude. Bud se musi vyndat motor ven, nebo se lezi pod nim, ruce natazene naplno a montuje se poslepu....

Taky jsem nasel ve smesici hadicek a trubicek volne lezici cidlo a Dojackum trvalo asi 1/2 dne nez vykoumali odkud to odskocilo.... :P

Naposledy co jsem byl v servisu, tak jsem pak na fakture nasel polozku \"priplatek za ztizenou montaz - 150 kc\" Tak si toho vazte ze rekognoskace motoru vam zabere asi tak 5s...;)

[upravil dne 29.4.2008 pytrs]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj.Tak jsem si pochvaloval,že vyměněná hadička uklidnila chod motoru a jakoby motor přestal brát benzín (osobní domněnka).Ale včera jsem odvezl dítě do školky a od školky se motor začal divně chovat.Po nastartování byl jaksi nerozhodný,po zaparkování před domem jsem ucítil smrad z výfuku a rozsvítila se kontrolka diagnostiky.Tak jsem to vypnul,nahodil montérky,otevřel srdnatě kapotu a nic očividného nenašel.Po nastartování sice vada nesvítila,ale divný chod motoru už na volnoběh vibroval autem.Přesně toto to dělalo posledně,když byla vadná svíčka.Zítra to začnu řešit a napíšu sem výsledek bádání.P806

Odesláno

Ahoj,a tak v první řadě byly svíčky- ferry měl si pravdu-,namontované koncesionářem,nastaveny na téměř nulovou mezírku a byly typu,který do tohoto motoru nepatří.Měly mít i delší proběh a byly i dražší.Také byly silně zakarbonované.Zřejmě zbytky nespáleného benzínu smývaly olej za stěn válců - s tím souvisí asi i dolití asi 0,3dl oleje v poslední době.Další problém byl ve vlhkém filtru vzduchu a byl i zdeformovaný.Po výměně byla ještě zkouška na emise: některé parametry byly i hodně menší (lepší) ,než přípustné.Podle CO bych měl teď po ujetí 800km benzín z nádrže odčerpat ;)haha.

Tak dost legrace,ještě s tím pojezdit pár kilometrů aby byla jistota,že je to vyřešeno.No a za čtrnáct dní bude zatěžkávací zkouška při jízdě ke slané vodě (HR).P806

[upravil dne 4.6.08 Kubis]

Odesláno
Původně zaslal: Kubis

Ahoj.Tak jsem si pochvaloval,že vyměněná hadička uklidnila chod motoru a jakoby motor přestal brát benzín (osobní domněnka).Ale včera jsem odvezl dítě do školky a od školky se motor začal divně chovat.Po nastartování byl jaksi nerozhodný,po zaparkování před domem jsem ucítil smrad z výfuku a rozsvítila se kontrolka diagnostiky.Tak jsem to vypnul,nahodil montérky,otevřel srdnatě kapotu a nic očividného nenašel.Po nastartování sice vada nesvítila,ale divný chod motoru už na volnoběh vibroval autem.Přesně toto to dělalo posledně,když byla vadná svíčka.Zítra to začnu řešit a napíšu sem výsledek bádání.P806

Ahoj,

no ony ty svicky mohou souviset s tou hadickou. Mne jednou taky praskla podtlakova hadicka, na coz se prislo po par dnech, kdy auto jezdilo nic moc. Svicky byly cerne jako bota od sazi, protoze motor jel na bohatou smes. Oprava byla trivialni, ale bylo nutne jeste resotovat ridici jednotku motoru, ktera si pamatovala posunute hodnoty.

Odesláno

Ahoj raa.Zdání je zdání,a mě se opravdu zdá,že ta mašina je jakási živější.Mám celkem navyklý způsob jízdy (domov-práce-domov) a v jednom krátkém kopečku jsem dříve podřazoval při 2000ot na tři.A teď jsem si uvědomil,že jsem to několikrát projel na čtyrku a motor,ani můj sluch přeřazení nevyžadovali.Zřejmě to lépe pálí.P806

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj,opět dotaz,co to je:měl jsem dojem,že při sjíždění z trajektu jsem opět šmírnul výfukem,při jízdě do kopce rachot na všech rychlostních stupních.V kopci jsem zastavil a vlezl pod auto a nic jsem neobjevil.Po návratu jsem to hodil na rampu,přeinstaloval spojku mezi 2. 3. dílem.Pak jsem jel prázdný do kopce a zas.Dlší poklepávání odhalilo značně vyklepanou pružinu.Tato pružina je jednou stranou v takové kostce nad zadní nápravou,do kostky jdou trubky zadních brzd a dvě trubky jdou dopředu.Druhá strana - opět s velkou vůlí - je na tyči,která je na jedné straně na nápravě a druhá strana upevněna na druhé straně ke karosérii.

Typuji,že to má rozdělovat brzdný účinek při naklonění auta v zatáčce,nebo podle zatížení?Neznám ,proto přikládám obrázky s otázkou,co to je a jak rychle to mám opravovat.Dík za návody.P806

[upravil dne 7.7.08 Kubis]

post-0-14109601345854_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...