Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Teče mi posilovač řízení, a nevím co tam dolít a po opravě vyměnit náplň.Pův.náplň je nějaký hydraulický olej,ale v obchodě mi doporučili červený olej do automatických převodovek.Stačí hydraul olej,event LHM do hydra citroenů nebo olej do automatů?První mohu mít zadara,druhé a třetí je cca stejně drahé tj kolem 200kč/litr .

Odesláno

Ja dolievam bežný hydraulický olej. Keby to bolo nové auto tak by som sa nad tým zamýšľal.

V novších Peugeotoch tam je DEXTRON II. V postate je to hydraulický olej používaný pre automatické prevodovky a servo.

Odesláno

To bych rád věděl.zatím to jen zkoumám.respektive jsem zjistil,žezase nechávám po sobě stopy,olej v motoru neubyl,zjistil jsem,že v nádržce posilovače ubylo.teprve budu zkoumat zda je to jen nějaký spoj,hadička či něco horšího.Ve vyhledávači mi to konkrétní odpo na náplň nenašlo,nebo jsem špatně zadal dotaz.Ještě snad jeden dotaz na toto téma,pokud neteče,tak jaký je interval výměny náplně posilovače.Díkec za odpo.

Odesláno

Dnes jsem na to letmo koukal a vypadá to,že to teče na spoji trubka a podtlakový posilovač bdrzd jestli se nepletu v popisu a identifikaci částí auta.

Odesláno
Původně zaslal: dýzl

...

teče na spoji trubka a podtlakový posilovač bdrzd

...

Co s tím mají brzdy společného?

Výměna oleje v servu - spíš se to nemění, ale když je ten olej hnusnej, černej, tak bych ho vyměnil.

Zkus hledání, už jsme tu výměnu párkrát probírali.

Odesláno

Jak jsem psal,ve vyhledávači mi to nic nenašlo,nebo neumím správně zadat dotazrespektive našlo,ale nic použitelného.Toto auto mám teprve půl roku a když jsem se letmo dívál kudy by to mohlo téci,tak to vypadalo jako by to teklo z trubky,která (pokud to je ono) vychází z podtlak.pos.brzd.Prostě jsem na ni šáhnul a měl jsem na ruce olej.taky na tom mohl být osdstřknutý z praskliny.Zatím na to nemám dostatek času.nevím zda jsem to psal zde nebo jinde,ale nyní jsem dost na štíru s čase.snad jen teď když je venku tma.V prácí kalup a navíc za plného obsazení a provozu rekonstruuji byt.Až budu mít čas lehnout pod auto tak budu chytřejší.

Odesláno

Jak jsem psal,ve vyhledávači mi to nic nenašlo,nebo neumím správně zadat dotazrespektive našlo,ale nic použitelného.Toto auto mám teprve půl roku a když jsem se letmo dívál kudy by to mohlo téci,tak to vypadalo jako by to teklo z trubky,která (pokud to je ono) vychází z podtlak.pos.brzd.Prostě jsem na ni šáhnul a měl jsem na ruce olej.taky na tom mohl být osdstřknutý z praskliny.Zatím na to nemám dostatek času.nevím zda jsem to psal zde nebo jinde,ale nyní jsem dost na štíru s čase.snad jen teď když je venku tma.V prácí kalup a navíc za plného obsazení a provozu rekonstruuji byt.Až budu mít čas lehnout pod auto tak budu chytřejší.

Tu máš obrázok schému hadíc posilovača na 405. Je to ako pohľad zhora v smere jazdy.

[upravil dne 17/4/08 pastorek]

post-0-14109599990564_thumb.jpg

Odesláno

Opravuji se,neteče na spoji podtlak.posilovač a trubka ale u trubky která vychází asi z čerpadla posilovač.Minule jsem se koukal blbě a navíc již na to nebylo tak dobře vidět.

Jeden vlastník 309-ky mi tvrdil,že hydraul olej tam nesmím dát jen tu červ.kap,ale mám tam nevím co a je to hnědé a hlavně dokud to poteče tak tam nemá cenu lít něco drahého ,až to bude OK pak hodlám nalít novou náplň.

To Pastorek dle obrázku je to asi pod.č.1protože to vede k převodce řízenís tím,že je to cca 10cm trubka a dál hadice.

PS díval jsem se na to při polední.Kolega totiž taky koupil P,ale 306,hb,19D,tak se díval na můj motor a zjistil že je \" asi stejný\" (nejzdil n vičem jiném než ve Fávu a na samohybu ze staré oktávky)

Odesláno

Tak jsem tu zase.Identifikoval jsem náplň posilovače řízení-mám tam OT HP 3,není to hnědé ale čiré jako voda.Další je že jsem lokalizoval jedno místo kudy teče (kape) ven.Je to jak jsem předpokládal-na spoji čerpadlo a trubka co vede do posilovač (převodky řízení?)či jak se to jmenuje.Teď jen zjistit zda jen těsnení,nebo povolený spoj,nebo prasklina trubky.

Odesláno

Tak je malér,dnes jsem zkoušel dotáhnout-nic,nepohnul jsem s tím.tak opačně-taky nic.Pořádným násilím jsem nezkoušel,až budu mít novou trubku s hadicí.pokud bych to zničil,tak dám novou.

Odesláno

Tak je malér,dnes jsem zkoušel dotáhnout-nic,nepohnul jsem s tím.tak opačně-taky nic.Pořádným násilím jsem nezkoušel,až budu mít novou trubku s hadicí.pokud bych to zničil,tak dám novou.

Kápni na tu převlečnou matici brzdovku a zkus to znova za den nebo dva;)

Odesláno

Zkusit to můžu,ale nic si od toho neslibuju.Celé je to totiž mastné,chtěl jsem to zkusit,ale musel jsem pro polovičku a pak jsem se na to už nedostal.

Odesláno

dýzl: Zarvaný to bejvá fest, ale jelikož je to mastný, urvání trubky bych se nebál...

Prostě to sleduj - když začneš povolovat matici, trubka musí stát na místě, nesmí se otáčet s holendrem...

Pak by možná stačilo to očistit, a zase utáhnout. Ale třeba to teče jinde a odtud to jen odkapává...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...