QiBoN Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 ahoj topil mi motor mel jsem tam cca okolo 100 stupnu je neco spatne nebo je to v pohode jeden chlapek rika ze vetrak spousti pri 89 ferry povidal ze pri 97 jake mate nazory a zkusenosti vy.? Ferry : ja ne ze bych jako neco ale .. vic hlav vic vi Citovat
f3Rd@ Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Původně zaslal: čakom mě spouští ventilátor mezi 100 až 110. to uz nemas vodu ale paru... ze ty toho tveho piskota tajne predelavas na parni stroj? Kdyz pominu ze to patri do servisu a ne do tuningu, tak by mel vetrak spinat jeste pred 100°C. Nemas treba spadne cidlo teploty? Citovat
AnotherOne Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Chladiaci systém je pod tlakom, preto je bod varu vody viac ako 100C, myslím, že až okolo 115-120C. Citovat
f3Rd@ Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Původně zaslal: AnotherOne Chladiaci systém je pod tlakom, preto je bod varu vody viac ako 100C, myslím, že až okolo 115-120C. A no jo, ja zapomel... Citovat
pastorek Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Podľa múdrej knihy spínač ventilátora by mal byť 87 - 93. Ovšem tieto hodnoty neuvidíš na teplomere, je to teplota vody ktorá sa vracia do motora a teplomer je na výstupe z motora. Na teplomere motora by to malo byť niečo za 90 a pred 100. Citovat
tom406 Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 na chladiči je termostat pro spínaní větráků a na něm je vyražena teplota sepnutí a rozepnutí pro ventilátor.Tyto teploty pro spínání a rozpínání se liší dle výrobce termostatu. Např na 309gti byly větráky dvoj rychlostní spínaly na 1.rychlost okolo 90st a druhá sada 96st cca. Otázkou je podmínka kdy máš tuto teplotu zda v normálním provozu nebo v koloně třeba když jen popojíždíš. za normální jízdy větráky spí Citovat
tom406 Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: tom406 na chladiči je termostat pro spínaní větráků a na něm je vyražena teplota sepnutí a rozepnutí pro ventilátor.Tyto teploty pro spínání a rozpínání se liší dle výrobce termostatu. Např na 309gti byly větráky dvoj rychlostní spínaly na 1.rychlost okolo 90st a druhá sada 96st cca. Otázkou je podmínka kdy máš tuto teplotu zda v normálním provozu nebo v koloně třeba když jen popojíždíš. za normální jízdy větráky spí jen opravím pokud je zaplá klima tak větráky se točí na malou rychlost takže nespí taky opravím -nebylo napsáno o jaký motor jde!! Citovat
pastorek Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 Původně zaslal: tom406 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: tom406 na chladiči je termostat pro spínaní větráků a na něm je vyražena teplota sepnutí a rozepnutí pro ventilátor.Tyto teploty pro spínání a rozpínání se liší dle výrobce termostatu. Např na 309gti byly větráky dvoj rychlostní spínaly na 1.rychlost okolo 90st a druhá sada 96st cca. Otázkou je podmínka kdy máš tuto teplotu zda v normálním provozu nebo v koloně třeba když jen popojíždíš. za normální jízdy větráky spí jen opravím pokud je zaplá klima tak větráky se točí na malou rychlost takže nespí taky opravím -nebylo napsáno o jaký motor jde!! tiež nebolo napísané že má klímu, preto sú odpovede univerzálne, platné pre večšinu modelov. Citovat
Ferry Odesláno 12. duben 2008 Odesláno 12. duben 2008 uz jsme to dneska resili po ICQ, motor je to 1.8 16V rocnik 96 a ma to klimu, nicmene vetraky nejsou rizene ridici jednotkou jako to vetsinou u aut s klimou byva ale jen dvoustupnovym cidlem na chladici, prvni stupen rychlosti by mel spinat pri 97 a vypinat pri 92 a druhy stupen rychlosti zapina pri 101 a vypina pri 96, to jsou hodnoty pro originalni cidlo, cidlo z druhovyroby ma napsano pro prvni stupen 97/87 a druhy stupen 100/95 zkouseli jsme otestovat prvni vetrak pres diagnostickou zasuvku a pri primem spojeni se toci, chyba teda asi bude v tom cidlu (bohuzel se QiBoNovi nepodaril sunda konektor z cidla aby se dal otestovat i druhy vetrak, jestli bezi, ale na 95% bude chyba v tom cidle, mel jsem to same, cidlo spinalo az nad 100stC a v poslednim tazeni pak nezaplo ani pri 105ti, kdyz jsem dal nove, pri 97 zapne vetrak a pri 92 vypne, takze pohoda ) Citovat
QiBoN Odesláno 13. duben 2008 Autor Odesláno 13. duben 2008 poklepal jsem termostat a teplota pri cca 90 zacne padat na 80 takze je vse v poradku huraaa a ja jsem mel oobri strach akorat teda jak jsme se s ferrym bavili tak se mi pri nastartovanem motoru netoci ani jedna sahara pry by mela aspon ta u ridice [upravil dne 14.4.2008 QiBoN] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.