AnotherOne Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 Pri jemnom pridaní plynu, vypnutí motora alebo jazde s malým plynom napr. po parkovisku sa z motora ozýva pískanie zvuk podobný ako pri remeni na remenici, vychádza však z pravej strany motora keď pozerám spredu na auto. Zdá sa, že súvisí s chvením motora pri zmene otáčok. V servise povedali, že by to mohol byť silentblok motora. Skúšal som aj na wapke vystriekať saponátovou vodou, či sa niečo zmení - nič. Môže to byť ten silentblok alebo to bude nejaká pohyblivá súčasť motora - na pravej strane však neviem čo? Ako sa dostanem ku silentbloku vystrikať to wd-čkom? [upravil dne 8.4.2008 AnotherOne] Citovat
sekaj Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Tak jsem to dnes také řešil a došel jsem k tomu,že se to ozívá ze spojky.Jednomu známímu to také dělalo a museli mu,po utržení,vyměnit setrvák.Ale on má 2.0Hdi.Má dovoz Francie a tam měl setrvák tvořený ňákými lisovanými gumami které se odtrhli. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. duben 2008 Autor Odesláno 25. duben 2008 Dnes mi to v servise povedali tiež, ale nechce sa mi veriť pretože to mení intenzitu podľa počasia - keď je vlhko a prší je to menej intenzívne. Pýtal sa či mám 2.0 - asi je to špecifikum tých motorov - aj na iných fórach som čítal s problémami spojky u 2,0 hdi. Mám podozrenie na silentblok. Budúci týžďeň idem na výmenu nárazníka tak sa mi na to pozrú. Citovat
sekaj Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Tak to máš nejspíš trochu jinej zvuk,poněvač u mě to nemá vliv od počasí.Silen blok?To by šlo.Toho známího ten setrvák stál 30tis. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. duben 2008 Autor Odesláno 25. duben 2008 Tu som to trochu skonkretizoval. Citovat
sekaj Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Tak slovům toho technika bych docela i věřil,to možná bude můj problém.Už to,podle toho co jsem tady přečet,dělá několika lidem s různým poštem najetých km,takže na opotřebení bych to netip.Ta pružina by to mohla dělat. Citovat
sekaj Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Skus ty silenbloky zkouknout a pokud budou dobrý,tak je promázni a uvidíš.Ze spoda tam je pouze jeden ale ten je krytej kritem.A ty zbilí dva jsou nahoře ke kterým by se vlhkost neměla dostat. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. duben 2008 Autor Odesláno 25. duben 2008 OK, ale nechám to na servis. Skúšal som vyjsť na rampu sám ale s tým dlhým nízkym predkom sa nedá ani predom ani zadom. Prístup ku jame nemám. Citovat
kveto82 Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 caues prosim ta co si zistil noveho ohladom toho skrypania v motore a ako by sa to dalo odstranit? Citovat
AnotherOne Odesláno 7. březen 2009 Autor Odesláno 7. březen 2009 Viď ten odkaz hore v príspevku z 25.4.2008 v 18:07 Citovat
Tomas1987 Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 to AnotherOne : Tento prispevok je starsi, ale konecne som na tomto fore nasiel podobny problem, ktory ma trapi. Mam presne ten isty zvuk, ktory si popisal. Nikde v servise mi nemozu definovat problem. Spojku aj zotrvacnik som menil prednedavnom. Tak som isiel do Nemecka a po prichode mi sem-tam nieco zahvizdalo, zapiskalo. Teraz je ten zvuk intenzivny a pri kazdej akceleracii ci uz na jednotke alebo päťke je to coraz horsie. Zvuk pocut ked pustam spojku. Napriklad zaradim 1, a pomaly pustam spojku....piska , akoby nieco presmykovalo, alebo akoby bolo suche lozisko. Myslel som ci nahodou spojkove lozisko, ale to sa tusim prejavuje, ze pri zosliapnuti pedalu sa zvuk meni. Mne pri zosliapnuti sa piskanie vobec nemeni, Pritom spojka zabera vyborne. Nechapem to, ved za komplet sadu som dal velke peniaze. Hanbim sa jazdit s tymi zvukmi. Chcem sa ta opytac, ci si to odvtedy nejako poriesil a aky to bol 100%-ny problem. Prosim o kazdu radu. Dakujem a ospravedlnujem sa za oprasenie starsieho prispevku Citovat
AnotherOne Odesláno 10. leden 2011 Autor Odesláno 10. leden 2011 Ja som stále v tom, že to je spojkou. Ešte som to neriešil. Okrem zvukových prejavov iný problém nieje. Postupne som sa naučil ako sa pohnúť aby to nevŕzgalo. Menili ti aj zotrvačník? Citovat
Tomas1987 Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 Ja som stále v tom, že to je spojkou. Ešte som to neriešil. Okrem zvukových prejavov iný problém nieje. Postupne som sa naučil ako sa pohnúť aby to nevŕzgalo. Menili ti aj zotrvačník? Hej aj zotrvacnik mam novy, a nechcec sa mi verit, ze uz po par tisic km sa zacinaju take blbe pazvuky. Citovat
AnotherOne Odesláno 10. leden 2011 Autor Odesláno 10. leden 2011 V servise mi tiež tvrdili, že to je spojka, viac k tomu neviem... Citovat
Judes Odesláno 10. leden 2011 Odesláno 10. leden 2011 Tomas1987 keď ti to po výmene spojky a zotrvačníka nevydávalo tie zvuky a robili ti to nedávno tak by tam mohla byť ešte záruka. Skús to reklamovať, môže byť vadný kus alebo vada materiálu a potom už vymenená súčiastka nevydrží toľko koľko má. To je môj názor. Citovat
Tomas1987 Odesláno 11. leden 2011 Odesláno 11. leden 2011 V poslednej dobe, ked je piskanie silnejsie, sa mi zacali silno triast pedale. Silno vibruju. Predtym mi to nerobili, a vobec som necitil, ze je auto nastartovane. Najhorsie ked dobrzdujem a vtedy sa vsetky roztrasu jak na starej fabii. Nema nahodou niekto schemu prevodovky a diferencialu? Chcel by som vediet, ako to tam vyzera. dakujem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.