Robiro Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 Počítač mi dnes po naštartovaní zahlásil, že vraj je problém s aibagom spolujazdca. (Najskôr vypíše \"Passenger airbag deactivated\" a neskôr pípe \"Airbag fault\"). Na prístojovej doske sa rozsvietil symbol airbagu a vedľa neho symbol vypnutého airbagu spolujazdca (ktorý sa vypína v prípade, že je na sedadle spolujazdca umiestnená detská sedačka). Tak som zobral kľúč od auta a niekoľko krát prepol vypínač airbagu spolujazdca na stredovej konzole, či to náhodou neprestane. Bohužiaľ, neprestalo. Skôr ako pôjdem do servisu sa chcem opýtať, či existuje niečo, čo sa dá jednoducho skontrolovať. Auto má len 2 bagy. Nachádza sa pod sedadlom spolujazdca nejaký spínač? Môže byť na vine? Ešte poznamenávam, že mi končí batéria (minulý týždeň napríklad zmizli naprogramové stanice rádia). Auto pred poruchou 2 dni stálo. Mohlo mať znížené napätie nejaký vplyv? (Novú baterku už mám. Zajtra ju vymením.) Citovat
jofo Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 No ta stara bateria na to mohla mat vplyv. Je to skoro to iste ako ked mas kluc v zapalovani a odpojis a pripojis bateriu. Vtedy tiez zvykne hlasit poruchu airbagu. Potom uz len zmazat chybu na diagnostike. Citovat
hnusoba Odesláno 5. duben 2008 Odesláno 5. duben 2008 Vymeň batériu za novú, kontrolka airbagu by mala sama zhasnúť. Niekedy pri slabej batérii zvykne svietiť aj kontrolka ABS. Proste počítače pri zníženom napätí nedokážu normálne fungovať.... Citovat
Robiro Odesláno 6. duben 2008 Autor Odesláno 6. duben 2008 Tak som vymenil baterku prešiel nejakých 30 km a nič. Stále to svieti. Som strašne zvedavý, čo mi povedia v servise. Už sa teším na tie pálky, čo budem musieť zaplatiť... V máji auto ide na STK. Kontrolujú aj airbagy? Mohol by byť problém, keby som to dovtedy nevyriešil? Airbag vočia funguje. Citovat
dizzi Odesláno 7. duben 2008 Odesláno 7. duben 2008 mneto tiez obcas zasvieti,ale pri dalsom starte uz nic.Mozno mam aj ja uz slabsiu baterku,ale auto startuje v pohode.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.