Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já to nakonec přehodnotil a pojedu přes Slovinsko. Soused co tam jezdí skoro každých 14 dnů mi tvrdí, že se dá za Slovinskou čárou sjet před benzinkou do prava a tu dálnici objet až na ten velkej kruháč. Každopádně jedu v neděli 29.6, tudíž mi můžou Slovinci políbit, když ta známka platí až od 1.7.

Ale co mně zaráží - v novinách jsem četl, že Chorvati chtěj notářsky ověřenej souhlas vlastníka vozu, že mi ho půjčil. Což nechápu, když je auto na leasing a ještě firemní. Asi sesmolím nějakej canc v angličtině a orazím ho a nechám podepsat ředitele. Jinak berem trochu masa, nějaké pivo, limonády, vody a chipsy atd, což by doufám mohlo projít.

Odesláno

Ve Slovinsku se dá hned za hranicí sjet z dálnice, ale určitě nebudete jediní koho to napadne (už se to objevilo i v novinách) a tak z toho může být další úzké místo (což Slovinsko stejně vždy bylo).

Možná pojedeme první týden v září a opět přes Maďary (rychlosti se snažím dodržovat).

Odesláno
Původně zaslal: Leo

Ve Slovinsku se dá hned za hranicí sjet z dálnice, ale určitě nebudete jediní koho to napadne (už se to objevilo i v novinách) a tak z toho může být další úzké místo (což Slovinsko stejně vždy bylo).

Možná pojedeme první týden v září a opět přes Maďary (rychlosti se snažím dodržovat).

Já se taky snažím dodržovat rychlosti. Ale některé značky na tebe vykouknou na vteřinu z roští. A když nejsi místní a nevíš, kde ji máš hledat, může se ti stát to co mě. Říkám si, že jednou za pět let člověk zaplatí za spáchané a nepotrestané přestupky, ale vždycky mě vytočí ty okolnosti.

Maďaři kolem mne sviští přes plné čáry, kamiony mě zezadu hrnou před sebou a já s poukázkou na 20.000 forintů jedu podle předpisů.

Odesláno

Ahoj,padesátku (55) jsem dodržoval v obcích,jinak jsem to držel na 100 až 110,a stejně mě hungároši tlačili.Ale nedal jsem se !Spíše by mě zajímala taková červená značka,připomínající naše upozornění,že potřebujete dálniční známku,ale pod ní je jakýsi nápis VINĚTE KONTROL.

Také si musím postěžovat,že chorvati (nejen maďaři) neumí česky!Dojel jsem do kempu na Rab - Lopar- San maríno,recepční - i když jsem tam byl se dvěma dětma,je nezapsal - a další hejsek se jal opět vše kontrolovat u závory.Dovnitř mě nepustil,že si mám děti dojít dopsat.Říkám mu,že pasy už mají na recepci,že postavím auto do kempu a dojdu na recepci to dopsat.Prý ho moje problémy neinteresují,ať odfičím.Vylít jsem z auta tak rychle,že se málem o tu závoru sám přelomil,sebral jsem mu ty papírky z ruk (měl jsem ho převálcovat - mám 97kg),v recepci jsem se dověděl,že chorvatsky se děti řekne djeci a silně mi stoupl tlak.Liší se to ,že?Stejně tam foukalo tak studeně,že druhý den jsem to zbalil a šel zaplatit.Svině mi napočítali i děti,i když na ceníku je měli grátis,pak mi napočítali všechny možné lázeňské taxy a navrch 36KUN za vypsání !!!!Tedy 230KUN + dvakrát trajekt po 135KUN.To byl výlet.Vrátil jsem se na dálnici a za Splitem sjel k moři,za deset minut našel apartmán dva pokoje + za padesát EUR a konečně začla dovolená.

A naštěstí jsme s nima nehráli fotbal,protože kdyby prohráli,tak nevím nevím.

Ceny jako u nás - tedy některé bez kurzového přepočtu (broskve za třicet ale kun,rama také za třicet ale po přepočtu korun,chleba cca6Kun= asi jako u nás 25Kč,kilo ryb 75 ale Kun....).A úplně jiní lidé - usměvaví a nic nebylo problémem.Na chorvatské hranici se akorát ptali našich dětí,jak se jmenují (tam i zpět) a jinak nic,jen úsměvy.Díky tomu,že z Bytče až do Splitu je krásná pohodlná cesta,dám jim příští rok ještě jednou šanci.Jinak už uvažujem o Řecku nebo talošce - ceny stejné,ale služby na vyšší úrovni.Toť můj názor.P806

Odesláno

Když jsem byl v Chorvatsku na privátu, měl jsem za sousedy Rakušany. Když se hrál fotbal Chorvatsko-Rakousko, dívali jsme se společně na televizi a měli jsme z toho všichni srandu, jak u jedné bedny každý fandí tomu svému mužstvu. Pravdou je, že Chorvati vyhráli. Ale kdyby hráli s námi, nedopadlo by to jinak. Ti jejich hráči totiž hráli srdcem!

Jednou jsem už popisoval můj zážitek na recepci hotelového komplexu Resnik (blízko letiště Split). Hodinová fronta příchozích hostů=pokusy předbíhat, fronta odjíždějících hostů=to samé, delegáti cestovek nikde (až na jednoho). Jeden nový host se šel ubytovat do svého bungalovu, ale tam byla ještě rodina, která chtěla odjed až navečír! Zkrátka-když si nemůžeš vybrat individuální termín nástupu, nebo když jsi závislý na ochotě skupiny jiných lidí, většinou to dapadne tak, jak popisuješ.

Ještě k mému problému s pokutou v Maďarsku:

Zkoušel jsem zaplatit tu složenku na 20 tis. forintů formou příkazu k platbě na spořitelně. Nikdo si s tím nevěděl rady. Takže to nechám na Maďarech, ať mi to strhnou přes berňák (tak to píšou-naštěstí anglicky- v poučení: když do 30ti dnů nezaplatím, strhnou mi to jako daň).

Odesláno

vis, proc se ten hajzl papir haze do kose a ne do hajzlu? protoze kanaly z hotelu jdou ven do more, hovno zustane u dna, ale papir by plaval. dobrou chut... ale neni problem si radsi prdel umyt, ne?

Odesláno

Ahojte.

Neplánuje niekto cestu do Chorvádska niekedy okolo 30.7.2008 ? Plánujeme s rodinkou dovolenku, no kamarát prišiel o auto a sám mám trochu obavu z neznáma. Radi sa k niekomu pripojíme, alebo budeme radi ak sa niekto pripojí k nám.

Odesláno

Ahoj,tak z toho nemusíš mít vůbec obavu.Jednou je to vždy poprvé,ale jak to absolvuješ,zjistíš,že to nic není.Domluvíš se,opravny jsou každou chvíli a benzinky+WC také.Já měl obavy jak získám lístek při vjezdu na dálnici - úsměvné,že?A pak jsem zjistil,jak je to jednoduché.Ale v tom je ta poezie cestování...P806

Odesláno

a prosím vás..,kdo už jste v chorvatsku byli..kolik si tak mám vyměnit peněz?vůbec netuším,kolik tam tak stojí zmrzlina:myslim

a jinak utrácet nechci:bojim Tak za tisíc korun?a jejich měnu nebo můžu mít euro..?Děkuji:papa

Odesláno

sebou eura, bez problému, jinak všude zkus platit kartou a pokud vím, měli se měnit ted v létě i poplatky za výběry z bankomatů, zkus si najít nějaké info, a vybírat z bankomatů přímo tam. dřív to bylo za 100,- ale podle informací by to mělo klesnout podle banky na 0,- - 5,-Kč:myslim

Odesláno

Loni v Bašce na Krku jeden kopeček 3-4 kuna.Vypadá to jako dost,ale ta zmrzka je fakt dobrá.

Takže kolik vyměnit ???---no tolik,jak máš ráda zmrzlinu :D

Já kupuju přímo kuny,ale mám s sebou i eura a samozřejmě i kartu.

Jinak dovolená je od slova--dovolit si....(více,než běžně)

Vyjíždím dnes večer,zase na Krk,ale jinam :papa:papa:papa

Odesláno

Ahoj,zmrzlina byla letos,jako i předešlý rok za pět kun.V Omiši je to ale kopec,že se to nevleze do kornoutu a byla mňam!!!Běžná pica margarita á 35Kun, ale my chodili na \"big picu\" o průměru 50 cm za 47Kun,což považuji za výhodnější a najedli jsme se v pěti lidech.Narazili jsme také na pláži na pětikunovou zmrzlinu,jejíž množství a vodnatost byla jako v ČR - asi ji vozí od nás (fujfy).Kun jsme nabrali doma s ohledem na každodenní zmrzliny a picy + poplatky za dálnici(pro nás 2 x 36+157=á400).Na ubytování 50EUR na noc - dvoupokojový apartmán,benzín jsem vyzkoušel platit i kartou mBank a fungovalo to, takže vyděrači z ČSpořky sbohem!.Směnárny a bankomaty jsou tam poměrně hustě,kdyby bylo potřeba sáhnout do rezerv.P806

Odesláno
Původně zaslal: peugeotkovic

a prosím vás..,kdo už jste v chorvatsku byli..kolik si tak mám vyměnit peněz?vůbec netuším,kolik tam tak stojí zmrzlina:myslim

a jinak utrácet nechci:bojim Tak za tisíc korun?a jejich měnu nebo můžu mít euro..?Děkuji:papa

Kde to jde tak se snažím platit kartou (dálnice, benzínky, restaurace, obchody, ...) a je to nejvýhodnější. Sebou si pro jistotu beru pár drobných kun, kdyby někde kartu nebrali (asi za 1000kč). Pokud bude ubytování v soukromí tak se platí v Eurech. Dále potom beru železnou rezervu českých korun, které se dají bez problémů směnit za kuny a kurz je mnohdy lepší než u nás.

Odesláno

aha,aha,aha:) děkuji všem za odpovědi;) tak aspon\' mám ted\' trochu představu co a jak cenově.

Ubytování a cestu + polopenzi máme zaplacenou,takže jen na tu zmrzku:aut Suvenýry taky nemusím-dovezu si nějakou mušličku od moře a spoustu krásných fotek a pocitů..:aut:aut:papa

[upravil dne 4.7.2008 peugeotkovic]

Odesláno

Ahojte Pežot-chorváti ;)

Nemáte niekdo internetové spojenie na nejaké chorvátske stránky ponúkajúce ubytovanie? Najlepšie súkromné www-stránky nejakých súkromných penziónov v chorvátsku. Nie cestovky. Doporučte! :super

Dík.

Odesláno
Původně zaslal: Solim1

Ahojte Pežot-chorváti ;)

Nemáte niekdo internetové spojenie na nejaké chorvátske stránky ponúkajúce ubytovanie? Najlepšie súkromné www-stránky nejakých súkromných penziónov v chorvátsku. Nie cestovky. Doporučte! :super

Dík.

ked dojdes na miesto v chorvatsku,tak sa okamzite zbehne 5 chorvatov co ti budu ponukat ubytko.takze hladat si nieco doma mozno nema vyznam,ked si na mieste vyberies kde sa ti bude pacit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...